עבור לתוכן

דרוש מפרט ב2.5K לגיימינג, ללא ציוד הקפי והHDD.

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-150ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

World of Warcraft, Diablo 3 ואולי עוד איזה משחק פה ושם..

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 אינצ' של Dell, מעריך ש 1680X1080.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מודע לכך שהתקציב לא בשמיים, לכן אני לא שואף למעלה מהגדרות נמוכות-בינוניות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בהארד דיסק.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, אך יש צורך בהרכבה המחשב בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות ל-KSP.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

סיכום קליל,

המחשב מיועד בעיקר למשחקים Diablo 3 ו- World of Warcraft.

אני מבין שהתקציב לא בשמיים, לכן אני לא שואף להריץ את המשחקים הללו על ההגדרות הכי גבוהות, אך בהחלט אשמח אם הם ירוצו כמו שצריך.

בנוסף, שימו לב כי אין צורך בציוד הקפי ובהארד דיסק, כך שאפשר לשדרג במקומות אחרים.

תודה רבה מראש לעוזרים!

פורסם

[table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]AMD Phenom 2 965 3.4Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition TRAY - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

[/td][/tr][/table][table][tr][td]

485₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabite MA78LMT-US2H[/td][/tr][/table][table][tr][td]

395₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

115₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Sparkle GTX560 1GB GDDR5 HDMI Retail - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

633₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk[/td][/tr][/table][table][tr][td]

346₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

249₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td][/tr][/table][table][tr][td]

95₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe JAPAN Reeven 120 775/1156/1366[/td][/tr][/table][table][tr][td]

177₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table]2495₪

[/td][/tr][/table]

מעבד מרובע ליבות חזק הרבה יותר מהצרכים שלך (יש לי אותו בעצמי והמחיר כאן פשוט לא נתפס!). כ.מסך שברזולוצייה שלך תוכל להריץ איתו הכל בלי למצמץ אפילו..וגם הוא במחיר שובר שוק! אופצייה ל- OC למעבד בגלל קירור איכותי ומכלה פתוחה ובגדול מחשב בן זונה! יש לי אחד דומה בעצמי (קצת חלש יותר עם HD6850) ואני מריץ הכל בלי בעיה!

נחכה ונראה אם איזה מפרטים מבוססים אינטל יציעו לך פה שאפילו לא מגרדים את המחשב הזה לגיימינג. אחד המפרטים היותר משתלמים לדעתי..ממש מכונת גיימינג ובתקציב נוח.

אם רוצה לחסוך עוד קצת, ניתן לרדת בקירור למעבד ובלוח אם. למרות ששלדעתי המפרט מאוזן היטב.

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪558

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪47

לוח אם:

MSI H61M-P20 DVI VGA

כמות: 1 - מחיר: ₪238

מארז:

Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm

כמות: 1 - מחיר: ₪190

קירור למארז:

Raidmax 120mm Retail Quiet Fan

כמות: 1 - מחיר: ₪21

ספק כוח:

SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪273

זיכרון:

Micron Rendition 4GB DDR3 -1333

כמות: 1 - מחיר: ₪109

כרטיס מסך:

Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI DUAL BIOS!!! - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪999

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪95

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2530

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2480 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/hjaq2uyd

נחכה ונראה אם איזה מפרטים מבוססים אינטל יציעו לך פה שאפילו לא מגרדים את המחשב הזה לגיימינג.

אמרת משהו?

פורסם

אמרת משהו?

מפרט לא מאוזן בעליל! חוץ מהכרטיס מסך שהוא מיותר לרזולוציה של פותח התרד...יש במפרט התפשוריות וחוסר איזון בהכל:

1)לוח אם נחות ביותר.

2)חרא מארז לעומת ה 300 של אנטק.

3)מעבד טוב אבל פנום 2 965 לוקח אותו בכיף והוא מרובע ליבות שזה שיקול לעתיד ויש לו אפשרות OC מצויינת.

4)הספק שלך לא מספיק למפרט ויחנוק את המערכת בלי לדבר אפילו על שדרוג בעתיד.

בכלל עלות VS תועלת במקרה הזה, המפרט שהצעתי הוא deal breaker..בגלל המעבד והכרטיס מסך!

בקיצור ניסית בכוח להראות שתצליח להרכיב מפשט טוב יותר..אבל בדרך התפשרת על כל רכיב אפשרי! והמפרט עדיין פחות טוב לשימושים של פותח התרד!

פורסם

מפרט לא מאוזן בעליל! חוץ מהכרטיס מסך שהוא מיותר לרזולוציה של פותח התרד...יש במפרט התפשוריות וחוסר איזון בהכל:

המחשב מיועד בעיקר למשחקים Diablo 3 ו- World of Warcraft.

התבקש מפרט גיימינג ללא חיבורים מיוחדים או שקט אך ורק מטרה אחת משחקים, ועל כן למטרה זו הוא מאוזן לגמרי

מחיר ה 6950 מאוד משתלם ויאפשר משחקיות ברמה גבוהה מאוד

1)לוח אם נחות ביותר.

לא היו בקשות מיוחדות ולכן אין מה לקחת לוח יקר

כאשר רוצים להוציא את המיטב מהתקציב אין טעם לקחת מארז יקר כמו ה 300 כאשר ה V3 יעשה גם את העבודה

3)מעבד טוב אבל פנום 2 965 לוקח אותו בכיף והוא מרובע ליבות שזה שיקול לעתיד ויש לו אפשרות OC מצויינת.

הפנום לא "לוקח אותו בכיף" גם אחרי OC, ה I3 מציג ביצועים הגבוהים ב 16% עם אותו כרטיס לעומת הפנום

אם הייתה כוונה להתעסק בעריכה כבדה היה טעם לקחת את הפנום, למשחקים לא

שוב אתה טועה, המערכת בשיא העומס לא תצרוך 250W כך שספק 430W יהיה מעולה

בקיצור ניסית בכוח להראות שתצליח להרכיב מפשט טוב יותר..אבל בדרך התפשרת על כל רכיב אפשרי! והמפרט עדיין פחות טוב לשימושים של פותח התרד!

אתה יכול לשים סימני קריאה מפה ועד הודעה חדשה לשימושים שצויינו המפרט השני חזק בהרבה ועל כן עדיף

באופן אישי אם הייתי צריך לבנות לי מפרט, כן הייתי שם דגש על שקט וחיבורים נוספים, כל אחד וההעדפות שלו

פורסם

1)לוח אם נחות ביותר.

בכלל עלות VS תועלת במקרה הזה, המפרט שהצעתי הוא deal breaker..בגלל המעבד והכרטיס מסך!

איזו אגרסיביות, חבל מתן.

אף על פי שהאשכול לא קשור אלי, לא יכולתי שלא להתייחס אליו מסיבות מובנות, אתה טועה ומטעה.

1.עם זה אני יכול להסכים, אבל עדיין, יש די תקציב על מנת לשפר את הבחירה.

2.מסכים במידת מה, המארז לא "חרא" כלשונך, ורחוק מלהיות אחד כזה, אבל הוא בהחלט לא מלך הכיתה.

3.פה ברשותך אנסה קצת לשפוך אור על הנושא, בגדול התשובה היא לא, בכל הנוגע לביצועי משחקים, ה-2120 i3 מציע ביצועים עדיפים על פני ה-Phenom 965 מרובע הליבות.

ראה ביקורות:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-2120-2100_5.html#sect0

http://ht4u.net/reviews/2011/intel_sandy_bridge_core_i3_2120/index22.php

http://www.anandtech.com/bench/Product/289?vs=102

זה לא שה-Phenom 965 הוא מעבד רע, הוא פשוט לא חזק (פר ליבה) כמו ה-2120,

ואפילו שה-2120 הוא רק כפול ליבה הבאנצים הרבים ברחבי הרשת מוכחים שוב ושוב כי ה-2120 חזק יותר במשחקים.

4.טעות גמורה, מערכת כדוגמת זאת ששניצקי הציע לא תעבור את סך ה~260W בעומס (פלוס מינוס), ספק של 430W יהיה די והותר.

לגבי כרטיס המסך, אין מה להשוות בכלל, ה-HD 6950 מציג ביצועים טובים הרבה יותר מאשר ה-GTX 560, אם כבר, אז עדיף היה להציע את ה-GTX 560Ti,

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/43366-nvidia-geforce-gtx-560-1gb-review-8.html

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd6950_toxic_2gb/13.htm

כמו כן היתרון הגדול של ה-HD 6950 הוא נפח הזיכרון, 2 גיגה לעומת 1 ב-GTX 560, ברזולוציות גבוהות, ה-HD 6950 מוביל חד וחלק.

ולסיום, הנה מפרט משופצר שחורג רק ב-10 ש"ח, אבל מציע מארז טוב, לוח אם טוב, מבלי להתפשר יותר מדי, ולדעתי גם אתה תסכים במידת מה.

http://www.tms.co.il/preview/spec/gyfw85mc

פורסם

^^

מה שתגיד "מומחה" ("המערכת בשיא לא תצרוך 250W" :lol: ) המפרט שלך הוא גיבוב של רכיבים סטייל הקניות הקבוצתיות באלקטרה או מחסני חשמל..ואז פתאום דחפת את הכרטיס מסך הזה שהוא מיותר למשחקים/רזולוצייה שהבנאדם רשם. פותח התרד מוזמן לנסות על הבשר שלו את את ההצעה שלך..בהצלחה.

רק לפרוטוקול: I3 לא לוקח פנום 965 וטיפשי לקנות היום כפול ליבה ב-75 יותר ממרובע ליבות שהוא גם יותר חזק ואוברקלוקר תותח. משחקים דורשים ויידרשו יותר 4 ליבות.

פורסם

מתן,

כפי שהצגתי, הביקורות מראות בבירור כי ה-2120 מציג ביצועים עדיפים במשחקים על פני ה-965, אני לא כתבתי את הביקורות הללו.

בנוסף, ה-965 אכן אוברקלוקר מצוין, אבל אל תשכח את גוף הקירור שאתה תאלץ לשדך, בעלות של לפחות כ~130 ש"ח.

ולסיום, כמובן שנושא 4 ליבות נגד 2 ליבות נחרש ברחבי הרשת עד אין סוף, כיום ברור כשמש כי מה שמשפיע במשחקים הוא חוזק המעבד פר ליבה, ולא תמיד כמות הליבות.

כמובן שלגבי תוכנות ה-965 עדיף, מאחר ויש מספר תוכנות שאכן יכולות לנצל את 4 הליבות שלו.

לגבי משחקים, לא כל המשחקים תומכים עדיין בצורה מלאה ב-4 ליבות, (הרוב המכריע לא), וגם אלו שמצהירים שאכן הם תומכים, בפועל התמיכה היא לא תמיד מלאה.

ביום שכל המשחקים שיצאו יתמכו במעבדי מרובי ליבות בתמיכה מלאה, ה-3770 יהיה כבר לא רלוונטי.

פורסם

שני המפרטים ממש טובים אולי באמת עדיף אתה המפרט השני אך העיקר לא לריב :nixweiss:

בהצלחה בקניה

פורסם

הבנדל מארז + ספק של douglasquaid בהחלט עדיפים, לגבי הלוח לא הייתי משקיע 80 ש"ח בשביל עוד 2 חיבורי USB וכ.קול טיפה טוב יותר

אם כבר הייתי הולך על לוח שיתמוך ב SATA3 ו USB3, זה כמובן יצריך חריגה סויימת אבל כדאית לדעתי.

פורסם

כמה נקודות:

1. זה לא "כוח פר ליבה" אלא יעילות הארכיטקטורה.

2. בOC מעבד 965X4 (שבכל מקרה נותן תמורה יפה לכסף במחיר הנקוב) כן מסוגל לעלות בביצועיו על I3 2120, בסטוק לעומת זאת הI3 מפגין עליונות כמעט בכל מקרה. במשחקים כמובן. מעבר לזה כמו שאמר douglasquaid זה יצריך הוצאה נוספת על קירור.

3. 965X4 הוא מעבד EOL וAMD כבר עברה לAM3+ ולFM1, כך שבמפרט הAMD מדובר בהתבססות על פלטפורמה מיושנת יותר. שווה לבדוק שהוא בכלל במלאים ולא פשוט עדיין מופיע במחירון למרות שאזל ולא ישוב.

4. לשימושים שציין פותח הת'רד, אחרי הדגש על המשחקים הספציפיים, נראה שיש פה הפרזות בכרטיסי המסך, גם הGTX560 נראה מיותר פה, לא מדובר במשחקים כבדים במיוחד וגם לא בFHD וגם פותח הת'רד עצמו מעיד שהוא לא פדנט בהגדרות. נשמע שבהחלט אפשר להתפשר ולחסוך שם.

5. מבחינת מארז, בהתאם לצרכים, ומידת האכפתיות מרעש, הANTEC 300 (שהוא מארז מצויין) גם לא ממש שווה את זה פה.

תכלס לא נראה שיש טעם במעבר למשהו כזה:

Core i3 2120

קירור בסיסי כמו GlacialTech IGLOO 1100L Silent fan for Socket 1155

לוח מבוסס ASROCK/GIGABYTE/ASUS H61 CHIPSET

4GB DDR3 1333Mhz

צורב LG GH24 SATA x 24 Black

Hec CompuCase 6C28 Black / THERMALTAKE V3 או כל מארז MIDI שמגיע כבר עם מאוורר 120MM.

Enermax /HEC / FSP / SEASONIC 400W וכד'

עבור DIABLO 3 / WORLD OF WARCRAFT ומשחק זה או אחר מדי פעם, לא נשמע שיש טעם של ממש. אם בכל זאת רוצים, ניתן לעלות לGTX560 / 6850, אבל ממש לא נראה שיש סיבה.

פורסם

yz101,

שוב תודה על ההערות הבונות, תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה לכל העוזרים!

כמה נקודות שחשוב לי להבהיר:

- אני מעוניין לנצל את התקציב כמה שיותר, כך שאין צורך להתפשר על כרטיס מסך, אני אשמח אם אוכל להריץ את המשחקים בהגדרות גבוהות.

- במידה ואהיה מעוניין בלוח אם אשר יתמוך בSATA3, על מה אתם ממליצים?

בכוונתי להזמין את המפרט עוד היום, לכן אודה לעזרתכם.

פורסם

אפשר למחוק.. פתחתי נושא חדש..

תודה בכל אופן

פורסם

- במידה ואהיה מעוניין בלוח אם אשר יתמוך בSATA3, על מה אתם ממליצים?

http://www.tms.co.il/product/11279

או

http://www.tms.co.il/product/11562

הראשון בעל כניסת SAT3 אחת פחות, כ.קול טיפה פחות טוב אך יש לו יציאת HDMI, קח את זה שיענה טוב יותר על צרכיך

roll אין להעתיק הודעות זה סתם מסרבל את הדיון

לבי השאלות, הן כלליות מידי וקשה לענות בצורה זו

אילו תוכנות? שימוש מזדמן\פרנסה?

אם אתה בונה על מפרט דומה לא בטוח שזה יהיה צעד נבון

יש תוכנות גרפיות אשר יניבו תועלת דווקא מכרטיסים של NVIDIA

בגדול זכרונות מאוד זולים היום כך שאין ממש דילמה בין 4GB ל 8GB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים