עבור לתוכן

3570k vs. 3770k מה ההבדלים?

Featured Replies

פורסם

היי, אשמח להסבר קצת (או קישור) שמסביר מה ההבדלים ואיפה באים לידי ביטוי היתרונות של הI7

תודה מראש,

עמית

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני רואה שההבדל העיקרי זה hyper threading שאם אינני טועה זה אומר תמיכה בליבות וירטואליות.

אפשר הסבר קצת יותר מפורט ואיפה אני ארגיש את היתרונות של הI7?

תודה

פורסם

השוואת יתרונות וחסרונות חסרת כל משמעות בלי לדעת מהם השימושים במחשב.

מה אתה עושה במחשב? לאיזה משימות אתה מייעד אותו?

ייתכן שלנוכח השימושים שלך, שתי הבחירות יהיו לא אופטימליות ואפשר להציע פתרונות אחרים.

פורסם
  • מחבר

השימושים העיקריים הם משחקים,תכנות (הרבה תכנות גרפי, openGL) ותוכנות מידול גרפיות (maya, 3d max וכו').

המעבד הנוכחי שלי הוא Core 2 Duo E6700.

קניתי מחשב די מפלצתי לפני 5 שנים, הוא עדיין סוחב בכבוד אבל פה ושם אני מרגיש שהוא מתחיל להראות זקנה ומתחשק לי לקנות מחשב חדש.

סה"כ הוא כבר איזה 4 דורות אחורה.

פורסם
  • מחבר

האמת ששאלתי יותר כדי להבין מה ההבדלים בין המעבדים ובאיזה אפליקציות היתרון של הI7 יהיה משמעותי.

בכוונה לא כיוונתי את זה לכיוון של מה הכי מתאים לצרכים שלי

פורסם

אולי הדוגמא הכי בולטת לשימוש טוב בליבות ווירטואליות, זה מכונות ווירטואליות. בעצם, כל מצב של ריבוי תהליכים כבדים.

פורסם

אולי הדוגמא הכי בולטת לשימוש טוב בליבות ווירטואליות, זה מכונות ווירטואליות. בעצם, כל מצב של ריבוי תהליכים כבדים.

לא.

ליבות וירטואליות לא מצטיינות כאשר העומס הוא חישובי נטו (בלי IO, בלי המתנות אלא משימות חישוביות נטו) כאן רואים שהן באמת וירטואליות. יש להן ערך מוסף כאשר לתהליך יש המתנות, IO, וכו'.

יש תוכנות שממליצות לבטל HT למשל משחקים.

אגב, מקבלים אפקט דומה אם מעלים את מספר התהליכים גם בליבות רגילות (בלי HT)

ראה כאן ניתוח מקיף של תוספת הליבות הוירטואליות (התוצאות מלינוקס)

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_bulldozer_scaling

(הכתבה אמנם על בולדוזר אבל יש השוואה לשני דגמי i7 וגם לi5-2500K)

פורסם
  • מחבר

הבנתי, ועכשיו לשימוש שלי אני ארגיש בהשפעה של הI7 לעומת הI5?

פורסם
  • מחבר

מקפיץ

פורסם

מה השימושים שלך?

פורסם
  • מחבר

השימושים העיקריים הם משחקים,תכנות (הרבה תכנות גרפי, openGL) ותוכנות מידול גרפיות (maya, 3d max וכו').

המעבד הנוכחי שלי הוא Core 2 Duo E6700.

קניתי מחשב די מפלצתי לפני 5 שנים, הוא עדיין סוחב בכבוד אבל פה ושם אני מרגיש שהוא מתחיל להראות זקנה ומתחשק לי לקנות מחשב חדש.

סה"כ הוא כבר איזה 4 דורות אחורה.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים