עבור לתוכן

המלצה לראוטר חדש עם QOS

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי ראוטר (PAT NAT או איך שלא תקראו לזה) מסוג 3com OfficeConnect Wireless 11g

הוא מאוד ישן אבל סך הכל אני מאוד מרוצה ממנו.

אתמול קרה לי מקרה חריג שהראוטר שלי נפל קרס עקב העברת נתונים גבוהה בwifi.

אני משתמש ביתי, אך יש לי דרישות יחסית גבוההות למשתמש ביתי כי יש לי שרת שאני ולקוחות שלי משתמשים בו (גם בLAN וגם בWAN)

אז חלטתי שהגיע הזמן להביא הביתה ראוטר חדש קצת יותר רציני שיחזיק לכמה שנים טובות.

אז אם תוכלו לעזור לי, הדרישות שלי הם כאלו: (אני אכתוב סליחה מראש על הרשימה הארוכה)

1)QOS

אני צריך תמיכה ב-QOS, יש לי שרת שאנשים מתחברים אליו ב-FTP או בכל פרוטוקול אחר. (DAAP, https, etc)

אני צריך שיהייה לי דרך לשלוט בupload ובdownload שיוצא\נכנס לשרת כדי שלא יהייה לי צוואר בקבוק. (אתם מבינים למה אני מתכוון נכון?)

אבל אני לא רוצה להגביל את הרוחב. אני רוצה שיהיה "העדפה" למכשירים אחרים. כלומר, נגיד יש לי upload של 200kbps מבזק, אני לא רוצה להגביל את שרת ה-FTP ל100kbps, אני רוצה שהוא יעבוד על רוחב פס מלא, וכשיהייה דרישה של רכיב אחר ברשת לupload אז יתפנה רוחב בהתאם לדרישה. (אם לא הבנתם אני יכול להסביר במילים אחרות)

2) שיהייה אמין באופן כללי. (לא צריך איזה חברה מפוצצת כמו Cisco או משהו, פשוט שיהייה אמין, שאני לא אצטרך לעשות ריסטרט כל יום)

3) מהירות 1GB (לא חובה אבל רצוי מאוד)

4) תמיכה בפרוטוקולים מהירים וחדשים של wifi. (אני לא מבין גדול בwifi, אבל אני רוצה שהמהירות והקליטה שלי תיהייה גבוהה יותר, עכשיו אני על g, זה נראה לי ממש ישן ואיטי... 54kbps)

5) לא יקר מדי! (מה לעשות, אין כסף)

6) תמיכה בDDNS , בDyndns בפרט . (לא חובה אבל מאוד רצוי)

7) עבודה עם מודם של בזק (PPPoE) אפשר גם מודם פנימי. (ד"א, מודם פנימי זה בכלל טוב? או שעדיף להשתמש במודם חיצוני)

תודה רבה לכל העוזרים, וגם לאלו שלא. :)

פורסם

TP-Link TL-WR1043ND עונה על כל הדרישות שציינת.

מה זה "לא יקר" בשבילך?

פורסם
  • מחבר

"לא יקר" זה אומר שזה מוצר שעומד בציפיות ברמה טובה/ טובה +

בכל מקרה, נראה לי הראוטר שבחרת הוא בחירה טובה. אבל יש לי שאלה חשוב לגבי ה-QOS. (מכיוון שזוהי הסיבה העיקרית שאני רוצה לקנות ראוטר חדש)

אני רוצה לדעת אם ממש ה-QOS מספיק גמיש לצרכים שלי. כי אני ראיתי הרבה ראוטרים שכתוב "QOS" אבל אני מגלה שהאפשרויות הן מזעריות).

נגיד שאני רוצה להגדיר את מה שאמרתי בהודעה הנ"ל. (לגבי העדפת רוחב פס)

נגיד אני רוצה עכשיו לעשות הגדרה כמו שאמרתי קודם. אבל לדוגמא, רק upload, ולא download. אפשרי?

או לדוגמא העדפת רוחב פס כמו בהודעה הקודמת. אבל נגיד אני רוצה שהPolicy של רוחב הפס לא יהייה תקף לחיבורים שמגיעים לשרת בפורט 1500 למשל. אפשרי?

אם אתה לא מבין אני אסביר. (כן, אני לא כל כך טוב בהבעה בכתב כמו ששמת לב)

שוב, מצטער על כל השאלות לגבי ה-QOS, זה פשוט ממש קריטי לי.

תודה מראש.

פורסם

כל האפשרויות שציינת זמינות בדגם הנ"ל.

גם בקושחה המקורית וגם בצד שלישי.

פורסם

לטעמי, בנתבים של EDIMAX השליטה על פרמטרי ה-QOS היא יותר טובה מאשר בטפלינק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים