עבור לתוכן

בעיות בשרת, כרטיס RAID ודיסקים שנהרסים בתדירות גבוהה מדי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

תתכוננו, זה הולך להיות ארוך, אני מספר לכם את כל הסיפור כי כבר באמת שאני אובד עצות

הרכבתי שרת לפני כשנתיים וחצי.

השגתי מארז טוב של antec (שמתאים למספר רב של דיסקים קשיחים) עם 7 מאווררים + ספק 1500W של thermaltake. וUPS עם הספק מתאים.

בגלל שהשרת שלי נבנה לאט לאט והוספתי דיסקים שונים ובגדלים שונים, החלטתי להשתמש בwindows home server. שמי שלא יודע, יש לו תכונה שאתה מוסיף דיסקים קשיחים לPOOL ואז יש לך אפשרות ליצור מחיצות לוגיות גדולות ללא כל קשר לגודל הדיסקים או סוגם. הכל דרך מערכת ההפעלה.

בנוסף לתוכנה זו, יש תכונה של Duplication שמאפשרת לי ליצור מחיצות לוגיות שהקבצים בהם משתכפלים פעמיים בין הדיסקים. שיוצר מצב שאם נהרס לי דיסק קשיח אחד, אז מה שגדרתי בתור Duplication עדיין נשמר ואני פשוט צריך להוסיף דיסק נוסף, ושאר הקבצים שלא בDuplication נהרסים ביחד עם הדיסק.

מאחורי הקלעים, 'windows home server לא עושה פעולה של RAID כמובן, הוא רק כותב קבצים לדיסקים הקשיחים באופן רגיל. ואם יש קובץ ב-Duplication הוא פשוט כותב אותו פעמיים. (בשני דיסקים נפרדים)

כשהגעתי למצב שיש לי יותר מדי דיסקים, אין מספיק כניסות בלוחM, החלטתי להרכיב כרטיס Raid קטן בPCI וכך לחבר עוד דיסקים.

קניתי כרטיס מסוג VIA VT6421A וחיברתי אליו שני דיסקים. (כמובן שאני לא באמת משתמש בתכונת ה-RAID, אלה רק משתמש בו בתור הוספת דיסקים לשרת)

עד כאן אין בעיות.

נסעתי לחו"ל לשנה וקצת. לאחר כ-11 חודשים קיבלתי התראה על דיסק קשיח שנהרס. לאחר שעה, עשיתי restart מרחוק כדי לבדוק אם הבעיה עדיין ממשיכה. ואז השרת דיווח על עוד דיסק שנהרס. שניהם על כרטיס ה-RAID.

לאחר כמה ימים החלטתי לכבות אותו לתמיד עד שאחזור.

הנחתי שהבקרים נהרסו, ניסיתי להחליף את שתי הבקרים של הדיסקים, אך לשווא. (הדיסקים גם התחילו לתקתק לאחר ההחלפה של הבקרים, כמובן שהבקרים היו מתאימים.)

שני הדיסקים שנהרסו הם:

ST310005 28AS V54P93HQ 1TB

וST320005 42AS SCSI 2TB

אולי חשוב לציין שהדיסק השני קצת גמגם. היה כמה פעמים שיכלתי לראות את התוכנו לכמה שניות.

החלטתי שכרטיס ה-RAID אחראי להריסה שלהם.

החלפתי את הלוח M וגם את כרטיס הRAID. (היו לי בעיות לא מוסברות של איטיות מ"ה)

לוח ASRock H61M-HVS. כרטיס RAID החדש: RocketRAID 2320.

טוב, הוצאתי את הדיסקים הפגומים, כמובן שגם איבדתי חלק מהמידע שלי בDuplication אבל אין מה לעשות.

חיברתי את כל הדיסקים לכרטיס RAID החדש, חיברתי דיסק נוסף של WD.

באמצע הלילה. כמה שעות לאחר שהשרת חזר לפעולה רגילה סוף סוף, כרטיס הRAID צפצף. ועוד דיסק נהרס.

ועכשיו השאלה:

מה קורה פה? זה לא יכול להיות, מה לא בסדר פה?

ואני מסרב להאמין לחוסר מזל.

פרטים על הדיסקים הנוכחים:

ST31000528AS x 2

ST32000542AS

WDC10EALX- 009BA

לוח H61M-HVS

חשוב לציין שהשרת לא עושה פעולות רוב הזמן, הוא פשוט נשאר דלוק.

בנוסף, אני אשאל מחר בפורומים של WHS כדי לוודא שאין שום דבר במ"ה שיכול לגרום לזה.

נ.ב

אני יודע שהדיסקים הם לא בנויים ל-24/7, אין כסף.

פורסם

תציין דגם מדויק של הספק.

ועצה: אם אתה לא משתמש ב RAID, אין טעם שתקנה כרטיסים שכאלו - הזולים מביניהם הם גרועים, ואלו שבאמת טובים פשוט נורא יקרים. תלך על כרטיס SATA3/2 רגיל.

פורסם
  • מחבר

ספק

Thermaltake Toughpower 1500A-01

הכרטיס RAID הוא SATA2 והוא עולה בסביבות 250 דולר. (RocketRAID 2320)

נ.ב

ואני מתכנן להשתמש בRAID ברגע שמחירי הדיסקים הקשיחים יחזרו למחיר נורמאלי. כי עכשיו המחירים מוגזמים, ואני רוצה לקנות דיסקים 24/7.

ואני לא אשתמש בRAID עד שאדע למה דיסקים נהרסים לי ככה, ואיך זה ששתיים נהרסו במקביל? אם היה לי RAID, הייתי מאבד את הכל.

מזל שלא היה לי RAID.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים