עבור לתוכן

דרושה חוות דעת על מפרט שהרכבתי.

Featured Replies

פורסם

אם מתוכנן OC בינוני, הלוח הזה יקר מדי, לך על לוח Z77 זול יותר שיחזיק לך אוברקלוק בלי בעיות ולא תרגיש הבדל משמעותי בביצועים, הלוח הזה הוא יותר ל-OC גבד, תוכל לחסוך 300 שח בכיף.

לגבי הקירור, רד מה-H60, יש משפט שאומר

Low-End Watercooling is not better than High-End Air Cooling

ב-100 שקל פחות אתה יכול לקחת קירור אוויר שיספק ביצועים שווים או אפילו טובים יותר ולא יאלץ אותך להתעסק עם זה, בגלל שאתה מתכנן אוברקלוק הקירור מים הזה יכול יעזור לך כי כשעושים למעבדי Ivy הטמפרטורות עולות משמעותית יותר ממעבדי Sandy אבל זה בדרך כלל רק מעל 4.6-4.7GHz ואתה לא מתכוון להגיע לתדר הזה.

בקיצור, תענה על השאלון באופן מסודר כמו ששניצקי אמר כדי שיהיה אפשר לעזור לך.

• תגובות 36
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בתור אחד שלא מבין היום הרבה אני חושב שאם אני אוסיף מאוורר על הצד השני של הקירור מים ( רדיאטור) אני בטוח שאגיע לטמפרטורה טובה יותר.

היה לי בעבר קירור אוויר ביג טייפון לפני שנים רבות, זה אחד הדברים המסורבלים והלא נוחים.

לעומת זאת קירור מים יפה, אסתטי, משאיר לך מלא מקום ועושה את העבודה !

את הלוח הזה אהבתי בגלל שיש בו חיבורי סאטה שבאים מהצד, מה שהופך את זה ליפה ואסתטי ומתאים לי למארז (הכבלים יוצאים ישירות מהמסתור שיש שם לחיבור) יש בו 4 sata 3 ו4סאטה 2 , חוץ מזה הוא שחור יפה ומאסיבי .

בקשר לשאלון עניתי כבר על הפרטים, אולי לא בסדר הנכון אבל עניתי( אל תוציאו את החשק לשאול)!

פורסם

אתה בא להגיד לי שאתה לוקח לוח אם ב-800 שקל בגלל שיש לו חיבור SATA שפונה הצידה והוא שחור ועל זה אתה מוכן להוסיף 200 שקלים?

מצטער אבל זה בערך הדבר הכי טפשי ששמעתי בחיי... נכון שזה אסתטי ויפה אבל זה לא צריך להיות בכלל שיקול בבחירת חומרה.

קירור מים אמנם יפה אסתטי ושקט אבל אל תשכח שאתה קונה קירור תקציבי ולא קירור איכותי שלא שווה את התוספת מחיר מעבר לקירור אוויר הכי איכותי שיש שיספק לך טמפרטורות נמוכות יותר. המאווררים והקירורים היום נורא שקטים - Schyte Mugen 3 דוגמא מצויינת למשל.

פורסם
  • מחבר

1. יש לו יותר חיבורי SATA, אני צריך כרגע לפחות 6 בעתיד אצטרך עוד.

2. יש לו יותר חיבורי USB.

3. ממה שקראתי אפשרי לעשות איתו OC יותר קיצוני.

4. כן החיבורי סאטה באים מהצד(הכי נוח).

5. שחור ויפה ואני מוכן להשקיע על זה עוד 100(ההפרש מהלוח הנמוך יותר).

6. לא חיפשתי לחסוך ואם כבר לקחתי מעבד כזה, נפנק אותו במשהו טוב. כל השנים קניתי לוחות מעפנים,

הפעם אני אשקיע בלוח(אני מחליף עכשיו מחשב בגלל לוח של גיגבייט שאחרי 7 שנים מת לי עקב קבלים נפוחים, לפחות 4 ).

ודרך אגב זה לא היה השיקול לבחירת חומרה, בחרתי לוח עם צ'יפסט ישן יותר לפני זה H77-D3H אחרי זה כשאמרו לי

שאני לא אוכל ממש לעשות איתו OC החלטתי לפנות לצ'יפסט חדש יותר ושמתאים יותר לOC/

פורסם

אם אתה באמת מתכוון להגיע ל-OC קיצוני אז כן, אבל אם לא אז חבל על הכסף, תחשוב באמת כמה OC תעשה למעבד הזה שהוא מספיק חזק גם ככה, וקח בחשבון כמו שאמרתי שמעבדי Ivy צריכים קירור מים קצת יותר רציני מ-H60 בשביל להגיע לתדרים גבוהים כי הם מתחממים הרבה יותר ממעבדי Sandy עד הבדל של 15 מעלות במתח שקרוב ל-1.4. לכן אני אומר שגם אם תיקח לוח זול יותר שמספק אפשרות אוברקלוק לא תרגיש הבדל משמעותי בביצועים, חוץ מזה מה אכפת לך הצבע של הלוח גם ככה הוא מוסתר בתוך המחשב ואף אחד לא רואה אותו אבל ניחא. קח את הלוח אם אתה סגור עליו.

מבחינת חיבורי SATA, תמיד אפשר לקנות כרטיס הרחבה עם 4 חיבורי SATA מאחור שיספק לך את כל היציאות שאתה צריך, כנ"ל ל-USB אם אתה צריך יותר מהיציאות הסטנדרטיות של המארז והלוח, אז אם יש לו יציאה אחת יותר או פחות זה לא קריטי.

אני פשוט חושב שאם לא מתוכנן OC קיצוני תוכל לחסוך 200-300 ש"ח בלוח ובקירור ולקחת כרטיס מסך חזק דוגמת 7850\7870.

פורסם
  • מחבר

אני מתכנן OC עד כמה שאני אגיע, לקירור אני אוסיף עוד מאוורר עם סל"ד גבוה ומאיץ.

בקשר לצבע כן חשוב לי הרי יש במארז הזה חלון שקוף ורואים הכל פנימה.

לא רוצה לקנות מפצלים וחיבורים אחר כך! בקשר לכרטיס מסך זה עדיין בקטע של תקציב עד 1000 שקל.

ראיתי עכשיו את המחיר של ה7870, יקר לי אחינו. למה שה6870 לא יעשה את העבודה ואני יכול להשיג אותו חדש ב820 שקל.

פורסם

מה אני אגיד לך לקחת מעבד כזה ולוח כזה יקר וקירור מים שמיועדים לאוברקלוק ומצד שני כרטיס מסך עד 1000 ש"ח נראה לי ויתור על ביצועים. הכרטיס הכי חזק בתקציב שלך כרגע הוא GTX560 וזה פשוט חבל כי בעוד 300 ש"ח אתה לוקח 7850 שחזק ממנו בהרבה.

פורסם

הכי חזק הוא 560TI לא 560. כל המפרט הזה לא משתלם מהיסוד, אמרו לו לענות על השאלון, בכדי שהמומחים של הפורום יעזרו לו והוא מתעלם. לפי דעתי לגלוג כזה על חוקי הפורום, מצריך (מחברי הפורום) להפסיק ולעזור לו.

פורסם

צודק התכוונתי ל-TI שכחתי לרשום את זה.

פורסם
  • מחבר

תגיד לי מה הבעיה שלך?

מה כואב לך ועל איזה ליגלוג אתה מדבר? בגלל אנשים כמוך לא כייף להכנס לפה.

רשמתי כל מה שהיה צריך . משתלם או לא משתלם מהיסוד אני רוצה לזרוק כסף סתם ובגלל זה יצא לי מחשב חזק.

משחקים לא מעניינים אותי כמו OC או שאר הדברים ואני רוצה כרטיס מסך עד 1000 שקל.

רק פה בישראל אנשים מתקמצנים וחושבים שאם הם יצמצמו הם ישיגו אותם תוצאות

מה שזול עולה ביוקר ואני רוצה להשקיע.

המחשב נקנה כבר ואני מבסוט ושמח תודה לעוזרים.

אפשר לנעול.

פורסם

שמת לב שעד עכשיו עונים לך רק משתמשים חדשים או כאלו שלא מבינים יותר מידי, אם אתה רוצה להתחיל ולקבל עצות כמו שצריך (מאנשים עם ניסיון ארוך שנים בתחום) תעשה זאת, אם לא זו הבעיה שלך, אני כאן בשביל לעזור ולא לריב. אתה בכלל מתכנן לשחק על המחשב?

פורסם
  • מחבר

אם היית קורא את כל מה שרשמתי היית רואה שרשמתי oc+גיימינג בינוניים .

רציתי מחשב חזק כללי לטווח הארוך עם דגש יותר על oc.

בקשר למשחקים אני כבר לא הכי מתלהב מזה, כולל העובדה שיש לי אישה וילד ככה שלא יהיה

לי המון זמן למשחקים.

פורסם

מחשבים מתיישנים, נגד זה אין לך מה לעשות. גם מחשב של 8000 ש"ח היום בעוד 3 שנים לא שווה 2000 ש"ח (וזה בהגזמה).

פורסם
  • מחבר

מי כמוני יודע . השתחררתי מהצבא ב2002 עד סוף 2005 החלפתי 4 מחשבים. והיום אני עדיין עם אותו מחשב

מלפני 7 שנים amd atlon 3800 dual core ועדיין עובד, חוץ מלוח אם שהלך בגלל קבלים נפוחים

לפני חודשיים והחלפתי אותו לאחד יד שניה ב100 שקל, הוא עובד כמו שצריך.

המחשב הנ״ל עלה לי אז כמעט 10000 שקל ככה דברים טובים מתיישנים אבל כן מחזיקים יותר זמן מעמד.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

שמת לב שעד עכשיו עונים לך רק משתמשים חדשים או כאלו שלא מבינים יותר מידי, אם אתה רוצה להתחיל ולקבל עצות כמו שצריך (מאנשים עם ניסיון ארוך שנים בתחום) תעשה זאת, אם לא זו הבעיה שלך, אני כאן בשביל לעזור ולא לריב. אתה בכלל מתכנן לשחק על המחשב?

קצת מתנשא מצדך להגיד שאני לא מבין רק בגלל שאני משתמש "חדש" בפורום או לפי כמות הפוסטים שלי, לידיעתך אני חבר כאן כבר יותר משנתיים וקורא המון, פשוט לא מפרסם הרבה, וגם לי יש נסיון בתחום... אולי לא כמו אחרים כאן אבל אני גם משקיע מזמני בשביל לעזור לאנשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים