עבור לתוכן

הערה על המבחנים הפסיכוטכניים של הצבא

Featured Replies

פורסם

קודם כל נתחיל בשיעור לשון קצר:

אף על פי שלרובנו לא איכפת, האקדמיה ללשון החליטה שאסור להשתמש בצירוף במידה ו או במידה ש בתור מילת תנאי (ותודה למשרד החינוך שמכריח אותי לדעת את זה), אלא רק כאשר מתארים כמות.

עכשיו החלק המשעשע, במבחנים הפסיכוטכניים של הצבא בודקים ידע לשוני, תקינות לשונית, שימוש במילים גבוהות וכו', אך נתקלתי בהוראות של המבחן במילת הקישור "במידה ש" בתור תנאי מספר רב של פעמים.

עכשיו, בדרך כלל לא היה אכפת לי, וגם רואים את הטעות הזאת בהרבה מאוד מקומות, גם במקומות שמכבדים את עצמם, אבל אם הם בודקים את הידע שלי בלשון, לא מן הראוי שההוראות שלהם יהיו כתובות בעברית תקינה? ואל תגידו לי שזה חוק שאף אחד לא מכיר, משרד החינוך מכריח אותי ללמוד את זה אז הצבא גם אמור לדעת את זה. אבל אמור זה סוג של דג (בדקתי בוויקיפדיה).

• תגובות 33
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ש"צ

פורסם

:goodposting:

הצבא "אמור", חלק מהדברים הם "מן הראוי" וההיגיון נשאר מאחורי ה-ש"ג.

פורסם

הצבא הוא גוף גם פסיכו וגם טכני

פורסם

זה ממש מעצבן!!!

אתה נכנס לת'רד שכתוב בכותרת שלו "הערה משעשעת"

ואין בו שום דבר משעשע :pissed:

פורסם

הפסקתי לקרוא אחרי "צבא"

נו באמת צה"ל...

פורסם
  • מחבר

זה ממש מעצבן!!!

אתה נכנס לת'רד שכתוב בכותרת שלו "הערה משעשעת"

ואין בו שום דבר משעשע :pissed:

מצטער על אי הנעימות... זה משעשע עצוב (אפשר לומר אירוניה) אם זה היה מצחיק הייתי כותב מצחיק ולא משעשע :)

רק בשבילך שיניתי את הכותרת ומחקתי את המילה "משעשעת".

פורסם

הדבר העצוב הוא ששמת לב לזה.

פורסם

צריך להתגייס כדי להיות צעיר או שזה בא built-in ואז "נושר"?

:P

פורסם

קודם כל נתחיל בשיעור לשון קצר:

אף על פי שלרובנו לא איכפת, האקדמיה ללשון החליטה שאסור להשתמש בצירוף במידה ו או במידה ש בתור מילת תנאי (ותודה למשרד החינוך שמכריח אותי לדעת את זה), אלא רק כאשר מתארים כמות.

עכשיו החלק המשעשע, במבחנים הפסיכוטכניים של הצבא בודקים ידע לשוני, תקינות לשונית, שימוש במילים גבוהות וכו', אך נתקלתי בהוראות של המבחן במילת הקישור "במידה ש" בתור תנאי מספר רב של פעמים.

עכשיו, בדרך כלל לא היה אכפת לי, וגם רואים את הטעות הזאת בהרבה מאוד מקומות, גם במקומות שמכבדים את עצמם, אבל אם הם בודקים את הידע שלי בלשון, לא מן הראוי שההוראות שלהם יהיו כתובות בעברית תקינה? ואל תגידו לי שזה חוק שאף אחד לא מכיר, משרד החינוך מכריח אותי ללמוד את זה אז הצבא גם אמור לדעת את זה. אבל אמור זה סוג של דג (בדקתי בוויקיפדיה).

Cool_story_broMiley.jpg

פורסם

צריך להתגייס כדי להיות צעיר או שזה בא built-in ואז "נושר"?

:P

יש אנשים שנולדים ככה.

פורסם

סביר להניח שהמבחנים נכתבו עוד לפני שהאקדמיה החליטה את זה, ואף אחד פשוט לא העלה על דעתו לבדוק האם הצירוף קיים במבחנים.

שלח מייל ללשכת הגיוס ותגיד להם לתקן את זה.

פורסם

העיקר הוציאו את הלוף ושגיאות כאלה עדיין מופיעות.

:(

פורסם

אין כבר לוף? אז מה אוכלים? בשר כלבים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים