עבור לתוכן

סקוטלנד! (ואנגליה!) תכנון טיול והמלצות למקומות

Featured Replies

פורסם

שלום!

בספטמבר הקרוב אנחנו (אני, זוגתי ועוד זוג חברים) מתכננים לטוס ל-12 יום בבריטניה (תכלס זה יוצא 10.5 ימים נטו בגלל הטיסות). התכנון הוא לבלות 4.5 ימים בלונדון (כאמור ביום הראשון זה רק חצי יום בגלל הטיסה) ואז לנסוע לסקוטלנד (כנראה ברכבת לאדינבורו שאמורה לקחת 4.5 שעות נסיעה). נבלה יום באדינבורו ואז נשכור רכב ונתור את מרכז סקוטלנד (כולל לינה בכל מיני תחנות ביניים) במשך 4 ימים. ביום האחרון נצטרך כבר לחזור לאנגליה (ברכב או ברכבת...) כי למחרת הטיסה חזרה הביתה.

אנחנו צריכים לתכנן מסלול בסקוטלנד, כדי שנוכל להזמין מקומות ללון בהם, והבעיה היא שסקוטלנד סה"כ לא קטנה ואנחנו צריכים לתכנן בהתאם. האם למישהו יש המלצות למסלולים? אתרים שהם must see ונוכל לבנות את המסלול שלנו סביבם אולי? (או לחילופין, אולי רעיון אחר בכלל לתכנון הטיול?)

תודה!

נ.ב. במקור תכננו לקחת רכב מלונדון ולנסוע עד סקוטלנד במשך יומיים תוך כדי עצירות ביניים ברחבי אנגליה, אבל זה גרר הרבה מאוד נסיעות והשאיר לנו זמן מועט מאוד בסקוטלנד, אז החלטנו לקחת רכבת במקום זה.

פורסם

סלח לי שאין לי את האנרגיה לפרט יותר מידי. אבל העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה תזמין רכבות בשבועות הקרובים, בבריטניה ההבדל הוא מאוד משמעותי (החל מחודשיים לפני הנסיעה המחירים מתחילים רק לעלות)

פורסם
  • מחבר

צודק.

מוזר, כשבדקתי לפני איזה שבוע לא ראיתי הבדל במחיר בין הזמנה לשבוע הבא והזמנה לספטמבר (הכל היה 60 ליש"ט), אבל עכשיו אני מוצא אופציות גם ל-20 ליש"ט לכרטיס. בכל מקרה אי אפשר עדיין להזמין לספטמבר, אז יש לנו זמן.

פורסם

זה מאוד תלוי מה אתם מחפשים. יש לכם יחסית מעט זמן אז אתם צריכים לחשוב מה יותר מעניין אותכם (נופים / טירות / מוזיאונים / אוכל או שילוב של הכל)

לפי דעתי אל תפספסו את Skye, אחד המקומות היפים ביותר בעולם. על גלאזגו, אם בכלל הייתה בתכנון, תוותרו לחלוטין, עיר מצחינה. אידינברו לעומתה מדהימה. בכיף אפשר להעביר שם יומיים.

כמו כן, 4.5 ימים בלונדון זה overkill (שוב, לדעתי). אין כל כך הרבה מה לעשות שם אלא אם אתם חולי קניות/תיאטראות/מסעדות. אפשר למצות הכל ביומיים וגם אם לא, תמיד אפשר לקפוץ ליום - יומיים מהארץ או כעצירה בדרך לארצות הברית למשל.

פורסם
  • מחבר

אנחנו מתכננים על שילוב של הכל... קצת נופים, קצת טירות, קצת כפרים. אנחנו לא בקטע של טרקים, אבל טיולים רגליים של כמה שעות הם בהחלט אפשריים. קראתי שמומלץ להגיע ל-Skye, אבל זה נראה לי קצת רחוק... ועל גלזגו באמת לא תכננו. באדינבורו כנראה נבלה יום וחצי (נגיע לשם בצהריים ואז נבלה שם שני לילות).

לגבי ה-4.5 ימים בלונדון, כנראה שנכלול בזה גם נסיעה לסטונהנג' ונסיעה לטירת וינדזור, מה שישאיר אפילו קצת פחות זמן בעיר עצמה. ובלי קשר כבר הזמנו כרטיסים להצגה באחד הערבים (ואם יצא אולי אפילו נלך לעוד אחת). חוץ מזה אם בערים כמו רומא, פראג, פריז וברצלונה יש מה לעשות במשך 5 ימים (מנסיון), אני בטוח שגם בלונדון :)

תודה על העזרה!

פורסם

אוקיי, בקשר ללונדון, נשמע תכנון טוב. האמת שאני אישית פשוט לא מת על העיר (אם היו לי 10 ימים, הייתי מבלה בדיוק שעה וחצי בלונדון בירידה מהמטוס, השכרת רכב ונסיעה צפונה :) ) אבל למה שתכננתם זה יהיה מצוין (גם סטונהנג' וגם וינזדור מומלצים).

Skye זה לא כזה רחוק (אני חושב שלקח לנו משהו כמו 8 שעות נסיעה באוטובוס מאדינברו, ברכב זה בטח פחות) אבל זה כן איזור שמצריך קצת להזיז את הרגלים בכדי לראות את הכל, אז כמובן לשיקולכם.

אני ממליץ לכם להתמקד ב-2 ערים/איזורים ולעשות גיחות לאתרים מסביב.

אפשרי לדוגמא להשאר באדינברו עוד יום ולסוע לטיול יום לStirling (אגב, אם אתה לא מכיר, Wikitravel זה אחלה אתר לתכנון טיולים, משהו כמו lonely planet שכולם עורכים). אחר כך, לעלות קצת צפונה לhighlands (אפשר לInverness למשל) ומשם אתם יכולים לעשות טיולים ל Loch Ness ול Fort William ואולי, אם אתם בכושר, לטפס את ההר הכי גבוה באי הבריטי - Ben Nevis (לא קל, אבל מומלץ :) )

אופציה נוספת היא אחרי אדינברו לסוע מזרחה לכיוון Dundee ו Aberdeen (משם אפשר לקחת מעבורת לOrkney Islands), אני פחות מכיר את האיזור הזה כי לא הייתי שם, אבל אמור להיות מומלץ גם כן.

בכל מקרה, תהנו! סקטולנד ארץ מדהימה.

:)

פורסם
  • מחבר

את Wikitravel ואת למטייל אני מכיר היטב, אבל כאמור קשה להוציא מידע על מקומות שהם ממש Must See. דווקא על Loch Ness לא היו ממש המלצות חיוביות (נראה כאילו האיזור לא היה מספיק מעניין, אז המציאו אגדה על איזו מפלצת).

כרגע הדילמה העיקרית היא האם להתמקד בצד המזרחי יותר (כמו שציינת Dundee, Aberdeen, ו-Cairngorms) או בצד המערבי (Trossachs & Loch Lomond וכמו שהמלצת Isle of Skye).

בכל מקרה תודה על כל העזרה!

פורסם

יש את חברת Jet2 הבריטית היא דיי זולה בטיסות.(אני נוסע איתה למנצ'סטר הלוך חזור 1900ש"ח 5 שעות טיסה לכל כיוון)

כמה כסף בסה"כ אתה לוקח איתך?

פורסם
  • מחבר

כרטיסי טיסה כבר הזמנו מזמן. אין לי מושג עדיין כמה כסף אני לוקח איתי, זה מהדברים שאנחנו מתכננים בערך שבועיים לפני הטיסה. מה זה משנה? בכל מקרה יש עליי כרטיס אשראי בינלאומי.

פורסם

מצחיק אותי החופש שבו מלכלכים על לונדון, זה רק מראה על חוסר היכרות מוחלט עם העיר! נכון שלתייירים יש שם הרבה פחות מה לעשות מהתושב הממוצע, אבל עם קצת השקעה וחיפוש לפני תאמין לי שגם שנה בלונדון לא תספיק לך.

בכל מיקרה זה לא הנושא, בקשר להיינלנדס, אני הקיץ הולך לעשות גם את המזרח וגם את המערב - המרחק הוא לא ממש גדול ואני עושה לילה בלוך נס כדי להקטין אותו עוד יותר. מצד שני כבר הייתי שם כמעט בכל המקומות אז אני מעביר את זה יותר מהר. בזמן המקוצר שלכם הייתי ממליץ על הצד המערבי כאשר אפשר באמת להגיע מזרחה על לוךנס כדי להנות קצת מאטרקציות של ההיילנדס.

משהו נוסף זה שאני לא זוכר בידיוק את הפרטים אבל יש איזה טרק-היילנדי שאמור להיות מגניב לגמרי, יכול להיות ששווה חיפוש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים