עבור לתוכן

מפרטים למחשב אודיו.

Featured Replies

פורסם

בכל אופן הם אומרים שטויות, הם מבינים בחומרה או באודיו?

את מי אתה שואל?

• תגובות 50
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמע איפה שאני לומד, יש תחנת רדיו עם אולפן סאונד. יצא לי לראות לא מזמן שהם מרכיבים מפרט מבוסס AMD ממש דומה למה שהבאתי...גם אני חשבתי כמוך, אבל אמרו לי אנשים שעובדים בדבר שמבחינת סאונד (לא יודע אם זה רק אצלם או ככה תמיד לכל מטרת סאונד) פחות חשוב כוח עיבוד פר ליבה, אלא מדובר בעבודות רציפות של כמה INPUTS במקביל ולדבירהם AMD עובדים טוב עם תוכנות כאלו ויותר משתלמים מאינטל ביחס עלות/תועלת.

אני לא מכיר את התוכנות שפותח התרד ציין וגם לא מהמקצוע. אבל אני בטוח שרוב האנשים פה ממליצים על מפרטים מבלי שיודעים למה השימוש..אני ממליץ על מה ראיתי כמפרט לאודיו.

פורסם

לא יודע אם הם מבינים בזה, אבל בטוח שהם עובדים בזה ומשתמשים במפרט דומה מאוד למה שהבאתי. אבל מן הסתם שיש סיבה שהם קנו AMD שזו לא בחירה שגרתית לצרכן הישראלי (והם גם תחת מגבלות תקציב כי זה מוסד אקדמי). ככה שאני לא הולך להגן על המפרט הזה ולהסביר למה הוא טוב באודיו..אנלא מבין בזה למעט מה שאמר לי הבנאדם שהרכיב תמפרט (עניין הליבות). יכול להיות שיש כמה סוגי מערכות אודיו שונות..אצלם חשוב מ"ס INPUTS ועיבוד רציף (זו תחנת רדיו).

פורסם

אין סיכוי ש 4GB יספיקו. מומלץ לפחות 8GB. כל מיני פלאגינים ו VST למיניהם זוללים זיכרון. וזה מבלי להתחשב בכלל בתוכנות נלוות כמו Cubase, דרייברים של כרטיס קול וכו'.

פורסם

לעיבוד רציף ליבות אמיתיות יותר עדיפות מליבות מדומות כמו ב-I7 או בבולדוזר, אבל לעריכת וידאו ששם עיבוד רציף לא תמיד קיים (או לפחות לא מנוצל כמו שצריך), I7 יביא ביצועים עדיפים.

יש לי חברים שזה התחום שלהם (אודיו) ושהם מבינים בחומרה הרבה יותר ממני. בצורה חד משמעית AMD היא לא שיקול (פרט למקרים קיצוניים).

פורסם
  • מחבר

כנראה שבסופו של דבר אצטרך להתפשר על משהו..כי יש דעות לכאן ולכאן ולי אין ידע גדול במחשבים.

מתן, מה נותן ה-AMD הזה?

OR200- היית ממליץ על המפרט שלך בפרופיל?

פורסם

יש לי חברים שזה התחום שלהם (אודיו) ושהם מבינים בחומרה הרבה יותר ממני. בצורה חד משמעית AMD היא לא שיקול (פרט למקרים קיצוניים).

זה קצת משפט מוזר ומכליל מידי להגיד :)

בשורה התחתונה אתה מבין שכל מעבד מודרני היום יבצע את הפעולות אם זה אודיו או כמאט כל מטרה למחשב. פשוט מנסים למצוא את המקסימום תועלת לכסף של הבנאדם..זה לא שמעבד AMD הולך לקרוס תחת הפעולות שפותח התרד יעשה. גם מעבד מלפני שני דורות יעשה את העבודה בלי בעיה (אחרת איך עבדו פעם עם אודיו?). סתם חוששים מ- AMD (נראה שגם אתה), לי אישית יש מעבד פנום 2 965 עם 4 ליבות ואני מרוצה מימנו עד הגג..גם תקציבי שבזמן שקניתי אותו 4 ליבות היה יקר רצח אצל אינטל ושורה תחתונה הוא מריץ לי הכל בלי למצמץ :DJsmile: מה אכפת לי שמעבד אינטל מוציא 260FPS במשחקים ומעבד AMD מוציא נגיד 232FPS..לא שווה עוד כמה מאות שקלים. הכרטיס מסך קובע ובמקרה זה הכרטיס קול יותר קריטי למערכת. אז לא יודע אם AMD לא שיקול כמו שתאומר..אני יודע שעובדים איתו באודיו.

פורסם

מתן, מה נותן ה-AMD הזה?

מזותומרת מה נותן? זה מעבד של חברה אחרת (חחח עד כדי כך לא מכירים את AMD בארץ). צייני שאני מכיר מקום שעובד עם אודיו (תחנת רדיו) שעשו את השיקולים שלהם והחליטו שלמטרות אודיו הם מעדיפים מעבד של AMD בגלל ריבוי הליבות ומחיר טוב יותר מאינטל. הבאתי לך מפרט שראיתי שהם קנו לא מזמן למטרות אודיו. אני לא מתחום האודיו ולא יודע מה עושות התוכנות שלך...אבל זה לא תורת היחסות, אם אתה יושב ומחכה הרבה זמן שהמחשב יסיים רינדורים או פעולות מסויימות אז תצריך ליבות חזקות ועדיך אינטל. אם אתה ממקסס מקליט מערבל אז לדעתי כל מרובה ליבות טוב לך ועדיף AMD שנותן הרבה ליבות בקצת כסף! זו הנחה בלבד וזה תלוי בתוכנה שלך.

פורסם

אבל הם לא עבדים עם אודיו בצורה זהה לפותח הת'רד.

לפי דעתי הוא התכוון ליתרונות שלו שעדיפות על INTEL. אני יגיד לך דבר כזה, היום ל-AMD אין עדיפות על INTEL בשוק הגבוהה. ה-I7 לא רואה את ה-FX81XX למיניהם. AMD לא יכולים להבות שיקול לצורת עבודה כזאת (הם גם הודיעו על פרישה מהניסיון להתחרות על השוק הגבוהה).

סתם חוששים מ- AMD (נראה שגם אתה)

לי היית העדפה ל-AMD עד עכשיו היו לי 4 מעבדים של AMD (חלקם חיים עד היום, אבל ל בשימוש), היו לי רק שני מעבדים של אינטל (I5 2500 ו-E6300).

יש לך טעות. מעבד מרובע ליבות אמיתי זול יותר אצל אינטל מאשר AMD (כמו שאמרתי ניתן למצוא I5 בערך ב-785~, לאומת FX81XX שנימצא ב-1300~).

OR200- היית ממליץ על המפרט שלך בפרופיל?

לגיימינג כן (למרות שהיום יש אלטרנטיבות עדיפות), לשימושים שלך לא בצורה חד משמעית.

אני את ההמלצה שלי הבאתי, ים של טיעוים מכאן ועד לשם... אתה תעשה את השיקולים שלך.

פורסם

חחח לא ידעתי שאתה קובע למי יש נסיון ולמי אין

Losnir, מסכים שיש מקום להוסיף זיכרון, אבל אנחנו לא יודעים עד כמה הוא ינצל את מה שיש. לכן כתבתי שינסה סטיק בודד ובמידת הצורך יוסיף עוד אחד. תסכים איתי שזו הדרך הנכונה מבחינה צרכנית. ככה גם אין סיכוי שהוא ירגיש שהוא קנה משהו מבוזבז.

פותח הדיון, תחשוב למי להחליט ואיך להשקיע את הכסף.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

Losnir, מסכים שיש מקום להוסיף זיכרון, אבל אנחנו לא יודעים עד כמה הוא ינצל את מה שיש. לכן כתבתי שינסה סטיק בודד ובמידת הצורך יוסיף עוד אחד. תסכים איתי שזו הדרך הנכונה מבחינה צרכנית. ככה גם אין סיכוי שהוא ירגיש שהוא קנה משהו מבוזבז.

זו דרך נכונה אבל סטיק של 4GB לא משתלם היום. שיתחיל עם סטיק אחד של 8GB וימשיך משם.

פורסם

האמת שסטיק של 4GB כן משתלם, אבל לא לשימושים האלו, כאן 8GB משתלם יותר.

פורסם

זו דרך נכונה אבל סטיק של 4GB לא משתלם היום. שיתחיל עם סטיק אחד של 8GB וימשיך משם.

סטיק בודד של 8GB לפי מה שאני יודע עוד יותר לא משתלם.

עוד אפשרות היא לקחת לוח עם 4 סלוטי זיכרון ולעבוד בתור התחלה עם סטיק אחד או שניים של 4GB. יוצא משתלם יותר

פורסם

אני חנו חושבים על dual channel, אתה חושב על דברים לא חשובים. בשימושים כאלו dual channel תורם לא מעט. בעתיד יכול להיות שהוא יצטרך יותר מ-16GB זיכרון ומה אז, הוא יהיה חייב לשדרג פלטפורמה?

תפסיק לחפור ללא סיבה, או שאתה מבין ויכול לעזור או שלא.

פורסם

לא פניתי אליך ואני אפילו לא מתכוון להתייחס להודעות שלך

פותח הת׳ראד- השיפור בדואל צ׳אנל הוא אפסי עד לא קיים. אתה מוזמן לבצע חיפושים על מבחני ביצועים, יש לא מעט. זה אמור להיות אחד השיקולים האחרונים בבחירת זיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים