עבור לתוכן

להפעיל מפסק בעזרת חיוג מטלפון

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין להרכיב מערכת שברגע שאני יחייג אליה (לכרטיס הסים שימצא במערכת ) המערכת תשלח ליציאה שלי מתח שיפעיל את המפסק וברגע שאני שוב יתקשר היא תכבה את המפסק.

איזה רכיב אני צריך לקנות שיבצע את הפעולה של קליטת השיחה מהטלפון שלי והוצאת מתח (פעם "0" פעם "1").

תודה לעוזרים אני חדש בפורום ואני צעיר אני לומד את נושא האלקטרוניקה בתיכון..

פורסם

יש לך כמה אפשרויות,

1. לקנות רכיב GSM שזה בעצם רכיב שאתה מחבר אליו את הכרטיס סים ואתה יכול להתממשק אליו ולבצע פעולות כמו לקבל שיחות/לחייג/לקבל SMS/אינטרנט וכל מה שאתה יכול לעשות בפלאפון מבחינת תקשורת.

בשביל להתממשק לרכיב הזה כניראה שתצתרך מיקרו בקר שתצתרך ללמוד לתכנת.

2. לקנות את הטלפון הכי זול שתמצא ולהתחבר אליו בתור דיבורית. המעגל יזהה כשמגיע צילצול וידע למתג את מה שתרצה.

כמובן כאן אין לך שליטה בזיהוי מספר מסויים שיגרום לסגירת הממסר (אלא אם תבצע סינון בפלאפון או תגדיר שיהיה צלצול רק למספר אחד ספציפי דרך הפלאפון עצמו).

הדרך השניה כמובן הרבה יותר קלה לביצוע.

פורסם

ברוב הפרוייקטים האלה משתמשים אם רכיב שמדמה פלאפון וניתן להתממשק איתו, או סתם פלאפון ישן. לרכיב מתאים יש יציאות מתאימות, אבל בוא נראה מה קורה אם אתה משתמש אם פלאפון :

קודם כל אתה צריך איכשהוא להוציא מהפלאפון מתח שאומר אם יש או אין התקשרות. בדרך כלל מוציאים את המתח מהחיבור לאוזניה או מנוע של הרטט. אופציה נוספת היא לקלוט אור מהמסך אם LDR, אבל האור במסך נדלק גם במצבים של שינוי מצב הטעינה של הסוללה ולא רק התקשרות

בתור התחלה יכול להיות המתח גבוה או נמוך מידי למה שאתה צריך. אם המתח גבוה מידי מורידים אותו אם מחלק מתח, אם נמוך מידי מעלים אותו אם opamp שומר מופע - כמו LM358

המתח במקרה שלוקחים מתח מהצלצול הוא AC בתדר גבוה (הצליל של הצלצול). ה AC עצמו לא מעניין אותנו אלא רק אם יש או אין מתח באותו רגע. את זה ניתן לקבל אם גלאי AM. גלאי כזה מורכב מדיודה, קבל ונגד. הקבל נטען בכל חצי מחזור חיובי דרך הדיודה. הנגד שמחובר במקביל לקבל פורק אותו באיטיות, כך שעד למחזור ה AC הבא הוא לא מספיק להיפרק משמעותית, אבל אם המתח נותק אז אחריי כמה מחזורים המתח בקבל יירד. המנוע של הרטט עובד מ DC כך שאין צורך בגלאי כזה אם לוקחים מתח מהמנוע

המתח אחריי היציאה מהמגבר הוא בגובה הנכון, אבל לא יציב (משתנה לפי הווליום בצליל של הצלצול או הפסקות לפי ההפסקות של הרטט). אם נחבר אותו כמו שהוא, כל התקשרות תגרום למערכת להידלק ולהתכבות הרבה פעמים (למשל בכל הפסקה של הרטט). לכן אתה חייב לייצב אותו כדיי שהתקשרות אחת תיתן עלייה אחת של המתח ומתח קבוע במשך כל הזמן של ההתקשרות. את זה עושים אם טיימר חד יציב - טיימר שנדלק ומחכה זמן מסויים - תחשוב אל מעגל כמו תאורה בחדר מדרגות. בזמן שהטיימר מחכה יגיע פולס המתח הבא שישאיר אותו דלוק (כמו לחיצה אל המפסק כשהאור עדיין דולק) וכו. רק בסוף, כשאין התקשרות, הזמן של הטיימר יגמר והוא יתכבה. טיימר כזה הוא NE555 כשהוא מחובר במצב חד יציב, או שניתן לבנות כזה מקבל, opamp וכמה נגדים

עכשו יש לנו מתח קבוע בכל פעם שיש התקשרות, אבל אנחנו רוצים שכל התקשרות תשנה את המצב של המערכת. בשביל זה אנחנו צריכים רכיב זיכרון - flip flop, כזה שיכול לבצע היפוך מצב בעצמו - כלומר t flip flop או jk flip flop. ואנחנו רוצים שהוא יבצע היפוך מצב בזמן שאנחנו רוצים, כלומר שתהיה לו כניסת קלוק. רכיב כזה הוא ציפ CD4027B

ביציאה של ה flip flop יש או אין מתח בדיוק לפי מה שאנחנו רוצים, אבל המתח שם נמוך והזרם נמוך מאוד. תלוי מה רוצים להפעיל, המתח והזרם יכולים להספיק או לא. LED קטן ניתן להפעיל ישר מהיציאה של ה flip flop, לדברים אחרים צריך טרנזיסטור / טרנזיסטור וממסר / מבודד אופטי וטריאק כדיי לשלוט מה flip flop במעגל אחר שיש בו מתח וזרם גבוהים יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים