עבור לתוכן

דרושים 2 מפרטים 4000-5000 לכל מחשב, פרטים בפנים

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים, אשמח לעצתכם.

אני ובת זוגי עובדים כאנימטורים עצמאיים, במתכונת של סטודיו קטן.

המחשבים המקרטעים שלנו כבר בני 4-5 שנים, וכבר נעשה די מתסכל להריץ עליהם פרוייקטים כבדים.הגיע הזמן להחליף.

בעיקרון אני זקוק לשני מפרטים כשהמשותף להם (והתכונה החשובה ביותר) זה שיהיו מסוגלים להריץ פלאש (תוכנת אנימציה וקטורית,דו מימד.) במהירות הגבוהה ביותר ולהתמודד עם קבצים כבדים מאד. מעבר לזה ישנם הבדלים קטנים באופן השימוש המיועד – לצורך העניין בת זוגי תצטרך גם לערוך על המחשב (פרמייר) ולהתעסק עם פוטושופ ואני אשמח מדי פעם להעלות איזה

ולראות אותה מסתכלת עלי בגועל בזמן שאני טובח בחפים מפשע. (גיימינג, בקיצור). GTA

לגבי התקציב - השאיפה שלי היא לייעד לכל העניין בין 8 ל10 אלף (4-5 למחשב) כשהעדיפות היא לכיוון ה4000-4500 למחשב. מצד שני, אני שם דגש על יחס של עלות מול תועלת – חשובה לנו מאד מהירות העבודה, המחשבים האלו הולכים לעבוד קשה מה שנקרא ואמורים להחזיק ל4-5 שנים הקרובות.

אני מקווה שהתקציב שרשמתי כאן ריאלי, צריך לשים דגש על כך שאנחנו לא מתעסקים באנימציית תלת-מימד, מה שאמור לדעתי לקצץ לנו בעלויות (בעיקר על כרטיסי מסך אם אני לא טועה). אנחנו לא זקוקים לציוד היקפי.

דגשים נוספים וספציפים יותר הוספתי ליד הסעיפים המקובלים.

אשמח לעצה ממביני עניין, אם מישהו מבינכם פלאשיסט במקרה או עובד לפרנסתו כאנימטור מה טוב. (למי שרוצה להתרשם מאופי העבודה :

תודה מראש!

ניר

מחשב 1

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד עדיף לחסוך אם השינוי בביצועים לא ממש יורגש

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שח. עם זאת אם ישנה אפשרות לשפר את הביצועים בעשרות אחוזים יש אפשרות להתגמש יותר – שוב,יחס עלות מול תועלת.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימצית פלאש, עריכה גרפית

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

פלאש , פרמייר (תוכנת עריכה) ופוטושופ לצרכי פרנסה, אפטר אפקטס לשימוש כבד.

לצורך העניין אנחנו מדברים על

ADOBE CS 5.5

ומעלה למי שמבין

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

חברה שלי מתה על באבלס, חשוב שירוץ חלק :)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

24 אינטש

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא ממש הבנתי את השאלה..אני מניח שגבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-10

לפחות אחד מהמחשבים שלנו צריך להיות כמה שיותר שקט, מאחר ואנחנו הרבה פעמים צריכים להקליט סאונד ואסור שירעיש. אחד המחשבים יכול להיות קצת יותר רועש, אבל לא יותר מנניח 6-7.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?אשמח לעצה טובה בעניין, מה היתרונות בעניין (אני מניח שהמהירות מן הסתם..יש עוד?) ומה החסרונות (חייב בקירור נוסף? אורך החיים של הרכיבים מתקצר?)

והאם השיפור ביצועי המחשב שווה לתוספת התקציבית

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?כן. אנחנו צריכים מערכת הפעלה 64 ביט (יש המלצות?),עדיף שירכיבו בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אנחנו גרים בתל אביב, נשמח להמלצות על חנות איכותית ואמינה. אנחנו ניידים אז כל מה שבאיזור המרכז תופס.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אני לא ככ בקיא לצערי.

FW

צריך לפחות על אחד המחשבים, לגבי

Usb3 אני מניח שעדיף לא?

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אני מעדיף מחשב שיחזיק לי כאמור סביבות ה4 שנים, אחכ כבר נחליף.

מחשב 2

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד עדיף לחסוך אם השינוי בביצועים לא ממש יורגש

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שח. עם זאת אם ישנה אפשרות לשפר את הביצועים בעשרות אחוזים יש אפשרות להתגמש יותר – שוב,יחס עלות מול תועלת.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימצית פלאש

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

פלאש

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

המשחקים החדשים ביותר, לדוגמא מקס פיין 3 שיצא עכשיו. מצד אחד חשוב לי בעיקר שירוץ חלק,

מצד שני אני לא "נאצי" של הגדרות גרפיות – אין לי צורך מסויים לשחק על ההגדרות המקסימליות, פשוט שירוץ טוב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

24אינטש

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא ממש הבנתי את השאלה..אני מניח שגבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?8-10

לפחות אחד מהמחשבים שלנו צריך להיות כמה שיותר שקט, מאחר ואנחנו הרבה פעמים צריכים להקליט סאונד ואסור שירעיש. אחד המחשבים יכול להיות קצת יותר רועש, אבל לא יותר מנניח 6-7.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?אשמח לעצה טובה בעניין, מה היתרונות בעניין (אני מניח שהמהירות מן הסתם..יש עוד?) ומה החסרונות (חייב בקירור נוסף? אורך החיים של הרכיבים מתקצר?)

והאם השיפור ביצועי המחשב שווה לתוספת התקציבית

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?כן. אנחנו צריכים מערכת הפעלה 64 ביט (יש המלצות?),עדיף שירכיבו בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אנחנו גרים בתל אביב, נשמח להמלצות על חנות איכותית ואמינה. אנחנו ניידים אז כל מה שבאיזור המרכז תופס.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אני לא ככ בקיא לצערי.

FW

צריך לפחות על אחד המחשבים, לגבי

Usb3 אני מניח שעדיף לא?

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אני מעדיף מחשב שיחזיק לי כאמור סביבות ה4 שנים, אחכ כבר נחליף.

מצטער על הפוסט הארוך.. היה לי חשוב להיות כמה שיותר ברור.

תודה חבר'ה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים