עבור לתוכן

עזרה בהתנהלות מול פלאפון

Featured Replies

פורסם

מה הגיוני?

אם לקחתי מכשיר מאורנג' בתכנית עם זיכוי

אחרי חודש הוא נגנב וקניתי מהם עוד אחד, אני לא אקבל זיכוי? (כמובן שרק על אחד מהם)

• תגובות 65
  • צפיות 8.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אשמח לראות לזה סימוכין בחוק

חוק ניתוק זיקה.

הרבה אנשים חושבים שחוק ניתוק זיקה שהם יכולים לרוץ לחברה לתת קבלה ולקבל זיכוי- זה לא עובד ככה.

החוק אומר שיהיה קיים שוויון אם קנית מכשיר דרך חברת סלולר או בצורה פרטית.

מה הכוונה?

שאם החברה החליטה שמיש שמקבל עכשיו זיכוי על מכשיר ,משנה את המכשיר לא יקבל זיכוי יותר גם אם המכשיר נקנה בפלאפון לצורך העניין או באופן פרטי זה לא נוגד החוק. כי אין כאן הפלייה אם לקוח קנה מכשיר אצל החברה או שלא.

פורסם

תסתכל על התגובה הקודמת שלי

בוודאות! במקרה כזה מקבלים זיכוי

אז איזו סיבה שבמקרה שהמכשיר לא נקנה דרכם לא נקבל זיכוי?

פורסם

אני לא יודע איך זה מתנהל באורנג.

אבל בפלאפון אם אתה בתוכנית ומקבל זיכוי על המכשיר כמו לבחור שפתח את הדיון הזה משלם כמה 36 שקל?

אז אם הוא למשל ניגש לפלאפון וקונה מכשיר חדש הוא לא יקבל שום זיכוי על החדש וגם על הישן(במידה והוא נשאר בתוכנית שלו).

פורסם

רגע רגע

אני לא אמרתי גם על החדש וגם על הישן

אני אמרתי על החדש במקום הישן!

וגם בפלאפון זה קיים.

פורסם

נניח לרגע שפלאפון מסרבים כחוק מסיבה כלשהי, אז פשוט תנייד לסלקום או אורנג' ושם תוכל לקבל זיכוי על הטלפון החדש.

פורסם

אני יודע למה התכוונת וכמו שכתבתי, במקרה שתיארת בחברת פלאפון אם הוא נשאר במסלול הישן שלו.

הוא לא יקבל לא על החדש וגם לא על הישן. בעצם במקום לשלם 36 שקל או משהו כזה הבחור ישלם הרבה יותר.

אני עובד פלאפון במקרה והנייק לא הסגיר :hat:

נץ, היום כל החברות מוכרות פשוט מסלולים המושג "חוק ניתוק זיקה" גוסס ומת עוד רגע.

פורסם

השאלה היא, אם מישהו קונה גלקסי 2 לבן שלו במסלול של חיוב זיכוי

וקונה לעצמו גלקסי 1 בחיוב זיכוי

קונה מפלאפון הכוונה

ובאיזשהו שלב הוא מחליט משום מה להחליף בין המכשירים, הוא מפסיק לקבל זיכויים על שניהם? זה הזוי. ואני ממש לא חושב שזה עובד ככה.

בכל מקרה, אם אני צודק, אז במקרה של ניתוק זיקה שבו בהחלפת המכשירים מתבטלים ההחזרים - פלאפון עוברת על החוק.

הערה:

היום ניתוק זיקה תקף אך ורק לסיכומי עסקה קיימים של וועדים גדולים. בכל החברות הפסיקו עם הזיכויים ועברו לתוכניות במחירים קבועים ללא החזרים.

פורסם

אתה שוכח והרבה עובדים גם בחברות תקשרות מתלבלים המון בקשר לזה.

החוק אומר שהתנאים שווים בין אם רכשת בחברה או במקום אחר וזהו.

החוק לא מדבר על דברים אחרים נורא פשוט.

אז אם יש לי מכשיר שקניתי בפלאפון בתוכנית X.

אני מקבל עבורו זיכוי והתוכנית עולה לי 40 שקל בחודש.

אחרי חצי שנה אני לוקח מכשיר אחר, בתוכנית X.

את המכעשיר השני גם רכשתי בפלאפון אז התוכנית כבר לא תעלה לי 40 אלא יותר.

אז אם זה המצב שהבחור קונה בפלאפון למה שאם הוא יקנה ממקום אחר הוא יקבל תנאים טובים יותר מזה שאם הוא היה קונה בפלאפון?

פורסם

במסגרת הקורס בפלאפון, הבנת הנקרא למדת?

כי מה שאתה כותה הוא לא מה שאני כותב

וזה גם לא מה שפותח הת'רד כותב

אף אחד בשום שלב לא אמר לקבל זיכוי על שני מכשירים (אלא אם מדובר ב2 תוכניות שזכאיות לזיכוי)

פשוט במקום לקבל על מכשיר X זיכוי הוא יקבל על מכשיר Y

נגיד ונכנסתי לתוכנית (עם טלפון מבחוץ) שמחירה 300 ש"ח לפני זיכוי

שנכנסתי באתי עם מכשיר ישן וקיבלתי עליו זיכוי של 25 ש"ח

אחרי חודשיים קניתי מכשיר אחר - גלקסי 2

מכשיר שמי שלוקח אותו באותה תוכנית דרך פלאפון מקבל זיכוי של 100

אני אוכל להחליף את המכשיר שעליו אני מקבל זיכוי?

פורסם

במסגרת הקורס בפלאפון, הבנת הנקרא למדת?

כי מה שאתה כותה הוא לא מה שאני כותב

וזה גם לא מה שפותח הת'רד כותב

אף אחד בשום שלב לא אמר לקבל זיכוי על שני מכשירים (אלא אם מדובר ב2 תוכניות שזכאיות לזיכוי)

פשוט במקום לקבל על מכשיר X זיכוי הוא יקבל על מכשיר Y

נגיד ונכנסתי לתוכנית (עם טלפון מבחוץ) שמחירה 300 ש"ח לפני זיכוי

שנכנסתי באתי עם מכשיר ישן וקיבלתי עליו זיכוי של 25 ש"ח

אחרי חודשיים קניתי מכשיר אחר - גלקסי 2

מכשיר שמי שלוקח אותו באותה תוכנית דרך פלאפון מקבל זיכוי של 100

אני אוכל להחליף את המכשיר שעליו אני מקבל זיכוי?

עומרי נו באמת ,אני כבר לא יודע באיזו שפה לכתוב את זה. אז אני פשוט אצטט ואדגיש את החלק החשוב:

אני יודע למה התכוונת וכמו שכתבתי, במקרה שתיארת בחברת פלאפון אם הוא נשאר במסלול הישן שלו.

הוא לא יקבל לא על החדש וגם לא על הישן. בעצם במקום לשלם 36 שקל או משהו כזה הבחור ישלם הרבה יותר.

אני עובד פלאפון במקרה והנייק לא הסגיר :hat:

נץ, היום כל החברות מוכרות פשוט מסלולים המושג "חוק ניתוק זיקה" גוסס ומת עוד רגע.

לגבי הדוגמא שנתת, אתה לא תקבל את הזיכוי של 100 שח.

תיהיה לך אפשרות או להשיאר עם המכישר הקודם או להחליף לחדש ולהפסיק לקבל את הזיכוי הישן או להחליף תוכנית לגמרי.

פורסם

טוב, אז כדאי שתעבור רענון נהלים כי אני עשיתי את זה בעבר (הלא כ"כ רחוק) בפלאפון...

פורסם

תסמוך עלי לצערי אני מדקלם אותם מתוך שינה בתפקיד שלי :nixweiss:

הכל יחסי כרגע בחודשים האחרונים זה המצב.ככה זה עובד.

כמו שהסברתי ממקודם חוק ניתוק זיקה הולך ומת לאט לאט היום תוכניות מגיעות as is הכי פשוט בלי כל ההיפ מסביב.

פורסם

^ תסביר לי בבקשה - אם אני קונה מכשיר, מקבל עליו החזרים ובשלב כשלהו הוא נגנב/נשבר. לשיטתך אני לא אקבל החזרים כלל בגלל שאאלץ להשתמש במכשיר אחר?

פורסם

זה לא מסובך כל כך. בעבר היו תוכניות עם החזרים גבוהים על המכשיר.

כיום הזיכוי בגין רכישת מכשיר הוא מינימלי עד אפסי.

מה גם שעידכנו את סכום ההחזר על תוכניות ישנות, מה שאומר שבמידה ומחליטים לצמד מכשיר אחר (גלקסי 2 במקום גלקסי 1), ההחזר יהיה לצורך העניין 50 שח במקום 120 שח. בסופו של פסוק, הלקוח מפסיד.

אני אומנם לא משלם 25 שקלים לחודש, אך שהצטרפתי לסלקום וביצעתי ניתוק זיקה (גלקסי 2) קיבלתי החזר גבוהה מאוד עם עשרות הטבות ניוד. יוצא שבשנה האחרונה אני משלם 120 שקל חודשי. סלקום מנסים כל חודש לפתות אותי לעבור לתוכניות אחרות רק חבל שאני מבין את בתחום, והנציגים נאלצו להודות שההחזר החודשי על המכשיר ירד ב35 שקלים.

בכל מקרה, פלאפון לא רוצים אותך בחברה :hi: אני מניח שלא הודעת להם שאתה מחליף בין הטלפונים אלא הם בדקו שיחות יוצאות לפי imei. ממש לרדת לקטנות לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים