עבור לתוכן

מחשב למשחקים ועריכת וידאו ב-4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח עבור שיפור משמעותי בביצועים.

2. מה שימושי המחשב? המחשב ישמש עבור משחקים ועריכת וידאו

א) תוכנות ספציפיות, למטרת פרנסה:

* Premiere CS6

* AfterEffects CS6

* Photoshop CS6

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ידוע כרגע, חשוב שיתמוך בכל המשחקים החדשים בצורה סבירה ומעלה.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21", לא ידועה רזולוציה מקס'

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3-4

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אזור המרכז/שפלה, יש חשיבות לכך שכל המפרט יירכש במקום אחד

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כניסות FIREWIRE-IEEE1394

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? חשוב, לא קריטי

תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

הקפצה!!

מישהו יכול לעזור? אני רוצה לקנות את המחשב בימים הקרובים...

שוב תודה רבה ;)

פורסם

התקציב שלך הוא מאד נמוך בהתחשב בדרישות גבוהות למדי.

מפרט שייתן מענה טוב לצרכים:

מעבד: I5 2310 TRAY.

קירור: בסיסי - מקורי של אינטל / בסיסי של ARCTIC / COOLERMASTER / THERMALTAKE

לוח אם: מבוסס Z68 בסיסי כולל SATA3 וUSB3 כמו Gigabyte GA-Z68AP-D3.

זיכרון: 2X4GB DDR3 1333MHZ זיכרונות VALUE של אחד המותגים הגדולים.

קשיח: 1TB 7200RPM של מי שנותן יותר אחריות WD / HITACHI וכד'...

כ.מסך: GTS450 1GB GDDR5 כלשהו.

צורב DVD לא ממש משנה איזה.

מארז MIDI בסיסי של HEC / COOLERMASTER / THERMALTAKE וכד'...

ספק כוח: 380W וצפונה של HEC/SEASONIC/FSP/XFX/ANTEC וכד'...

כרטיס FIREWIRE PCI

הרכבת מערכת

סה"כ מחיר כ-3300 ש"ח.

יתרונות - תמיכה בCUDA, ניתן ע"י TWEAK פשוט למדי לאפשר הפעלת מנוע הMERCURY של PREMIERE. תומך QUICK SYNC, כולל מעבד מרובע חזק ו8GB זיכרון עם אפשרות הרחבה.

חסרונות: קשיח בודד עלול ליצור צוואר בקבוק מבחינת I/O במיוחד אם יש כוונה לערוך תכני HD. אבל קשיחים הם יקרים כרגע, והשקעה בקשיח נוסף הייתה פוגעת מהותית בביצועים או מביאה לעליה גדולה בחריגה. מעבר לזה, GTS450 הוא לא כרטיס הגיימרים הטבעי - אבל זה בהחלט מקום טוב לעשות בו פשרות אם השימוש העיקרי הוא עריכה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה

:)

הלכתי עם המפרט שהצעת לKSP ושם אמרו לי שהוא חלש יחסית למחיר ושהמעבד ישן עד כדי הם לא מוכרים אותו יותר... כחלופה הוא הציע לי את הדגם הבא:

מעבדי אינטל: Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray

מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Alpine 11 Pro Rev.2

לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE H77M-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI

זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel CL9-9-9-24 (Low Voltage)

דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX

כרטיסי מסך: Sapphire HD 7750 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E

כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio

צורבי DVD: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem)

ציוד רשתות: כרטיסי רשת חוטיים On Board 10/100/1000

מארזים: Antec Sonata III 500 V2 Mini ATX Black Case with 500W PSU

מקלדות: Microsoft Microsoft Wired Keyboard 200 For Business USB (Oem)

עכברים: Microsoft Basic Optical Mouse USB Black (Oem)

רמקולים: Creative SBS A35 2.0

מחיר החבילה: 3440

המפרט הורכב באתר קיי.אס.פי.

'>http://www.ksp.co.il/"]מחשבים http://www.ksp.co.il

לאחר מכן, בתוספת 600 שקל בערך, הוא הציע את המפרט הבא, שלטענתו הוא שיפור עצום לעומת הקודם:

מעבד: 1050 Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray ש"ח

לוח אם:650 Z68XP-UD3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI ש"ח

זכרון: 290 2x4GB G.Skill Ares Dual Channel CL9-9-9ש"ח

כרטיס מסך: 720 HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E ש"ח

דיסק קשיח: 495 Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX ש"ח

כונן DVD: 114 (DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem ש"ח

אוורור: 120 Scythe Katana 3 CPU Cooler ש"ח

מארז + ספק: 795 Sonata IV Quiet Mid Tower Case with 620W PSU ש"ח

סה"כ 4234 ש"ח.

בתכלס, יצאתי משם בתחושה קלה שהתמודדתי עם מאכער שקצת ערבב אותי...

אז ככה:

- האם הטענה שלו על המעבד נכונה? אם כן, האם בשדרוג של המעבד מההצעה המקורית מהפורום אני מקבל מפרט טוב יותר מהשניים שהוצעו לי בKSP?

- בגדול, בגלל האווירה שהייתה שם אני לא שקט לגבי שני הדגמים שהוא הציע (הראשון דגם מוכן, והשני מאוד דומה לו עם שדרוג של המעבד... מה גם שלגבי הראשון, אין לי צורך בציוד ההקפי), מה דעתכם עליהם?

- כרטיסי המסך והHD, שניהם לא של חברות שהיו מוכרות לי, האם הם בסדר?

- המוכר אמר גם שדגם הראשון אין אפשרות במצב הנוכחי להוספת חיבור FIREWIRE ושבשני הוא בא מובנה, אמת בדבריו?

ובאופן כללי, כנראה שהתקציב האפשרי יהיה בסופו של דבר 4000 (מקס'), איזה שינויים הייתם מציעים למפרט המקורי שהוצע פה?

פורסם

ההצעה של KSP רחוקה מלהיות משתלמת, המחשב יצא יקר סתם על חשבון הגב שלך.

הבעיה היחידה היא עם יציאת ה-FireWire בתקן 1349A,

את זה אפשר לפתור בקלות פשוט על ידי הוספת כרטיס PCI עם בקר תומך FireWire, זה כזה פשוט.

הנה הצעה למפרט שהרכבתי ב-TMS, יש להם סניף בנתניה, וניתן לאסוף את המחשב מנתניה, תל-אביב וראשון לציון.

יתרונות:

+מעבד 3550 i5 בעל ביצועי עיבוד גבוהים ליישומים שציינת

+16 גיגה זיכרון לעבודה ללא תקיעות או שהות עם היישומים שציינת

+כרטיס מסך HD 6950 (עם 2 גיגה זיכרון!) שחזק פי כמה וכמה מה-HD 6850,

חשוב לציין, שאת ה-HD 6950 אפשר לפתוח ל-HD 6970 מה שייתן לך הרבה יותר ביצועים במשחקים, התהליך די קל.

+מארז קריר במיוחד עם פילטר תחתון נשלף

+גוף קירור שקט בעל ביצועי קירור גבוהים

+ספק כוח איכותי 620W של SeaSonic

+בקר 1349A VIA לעבודה עם FireWire.

+כונן קשיח מהיר 1 טרה.

דעה אישית:

~במידה ותרצה, ניתן בקלות להגיע ל-4000 ש"ח ולא שקל יותר, וזאת על ידי בחירת כרטיס מסך קצת חלש יותר,

או על ידי בחירה בבאנדל מארז איכותי לא פחות פלוס ספק 500W (במקום 620W) ולהגיע למחיר של 3998 ש"ח.

לדעתי, המפרט שהצעתי שווה את תוספת ה- 182 ש"ח לחלוטין, לעומת ה-4234 ש"ח של KSP שלא שווה יותר מ-3800 ש"ח.

לשיקולך כמובן, ועל כל שאלה נשמח לסייע.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪986

קירור למעבד:

ZALMAN 8000T PLUS SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪138

לוח אם:

Gigabyte GA-B75-D3V

כמות: 1 - מחיר: ₪426

מארז:

Gigabyte LUXO X10 Black MidiTower ATX 3x 120 MM FAN TOOLESS USB 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪238

ספק כוח:

Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪385

זיכרון:

Micron Rendition 4GB DDR3 -1333

כמות: 4 - מחיר: ₪106

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪429

כרטיס מסך:

Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI DUAL BIOS!!! - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪999

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪95

בקרים למיניהם:

STLAB PCI FIREWIRE 1394A VIA

כמות: 1 - מחיר: ₪62

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4182

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

http://www.tms.co.il/preview/spec/38ue2alw

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על התשובה הזריזה :)

הסתכלתי באתר של ADOBE לראות מה ההמלצות שלהם לכרטיסי מסך, והכרטיס מסך שהצעת לא נמצא שם, באופן כללי, מדברים שם רק על NVIDIA... http://www.adobe.com/products/premiere/tech-specs.html

אז שוב, עוד כמה שאלות:

- האם שווה ללכת על אחד מכרטיסי המסך ששם, באותו טווח מחיר, גם עם הביצועים שלו טיפה פחות טובים, בהתחשב בזה שמתוכננת עבודת עריכה על המחשב הנ"ל ולא רק משחקים?

- מתוך כרטיסי המסך שמוצעים שם, איזה מהם הוא באותו טווח מחיר וביצועים הקרוב למה שאתה הצעת לי?

- אם כן, ותמליצו על אחד מהכרטיסים הנ"ל שיקר יותר מהSAPPHIRE המוצע בצורה משמעותית, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לשמור על עלות של 4000 ש"ח בערך, אולי תוך צמצום משהו אחר מהמפרט שהוצע קודם.

פורסם
  • מחבר

Help, por favor!

אני רוצה לקנות את המחשב בהקדם האפשרי, אז אני ממש אשמח אם תעזרו לי להבין/להחליט מה הבחירה הכדאית בנושא כרטיס המסך...

תודה!

פורסם

במקרה הזה אין מנוס, הייתי מציע לקחת את כרטיס המסך הבא, Gigabyte GTX560 Ti 1GB GDDR5 Ultra Durable

http://www.tms.co.il/product/10602

כלומר אם נכניס אותו במפרט המחיר המעודכן יהיה 4223 ש"ח (במקום 4182 ש"ח)

הכרטיס הנ"ל אמור לספק לך תמיכה בתוכנות העבודה השונות מבית Adobe.

בהצלחה.

פורסם

1. זה שבKSP אמרו, אומר שבKSP רצו שתקנה משהו אחר. בפועל ההבדלים בין דגמי הI5 השונים מינוריים למדי.

2. הבעיות עם שאר המפרטים, שנתנו לך בKSP או ע"י douglasquaid הן:

א. הם לא בנויים יעודית לעריכת וידאו.

ב. חלקם חורגים מהתקציב ואלו שלא, ממש לא מבריקים לטובת השימושים שהוזכרו.

כמדומני הבקשה הייתה מפרט ב3000 עד 3500 לכל היותר עם שאיפה לחסוך. המערכת שאני הרכבתי הכי הגיונית עבור עבודות עריכה, ובעלת אפשרויות הרחבה מצוינות. (אם יש לך עוד כסף להוציא, PREMIERE וAFTER EFFECTS תמיד מקבלות בשמחה תוספת כוח. כרטיסי ATI הרבה פחות מומלצים פה. כרטיס מסך תומך CUDA עם 1GB GDDR5 יהיה בחירה עדיפה ומומלץ לא מהבסיסיים ביותר, גם כי האצת החומרה בPREMIERE לא מדהימה אז וגם כי ביצועי המשחקים על הפנים. GTS450 מאפשר ביצועי גיימינג בסיסיים סבירים. זה לא "ה"כרטיס למחשב גיימינג עצבני, אבל במסגרת התקציב והשימושים הוא מהווה פשרה מצוינת. מנסיון, ניתן להפעיל האצת חומרה עם GTS450 בMERCURY - מנוע הרנדור של PREMIERE.

המפרט שהצעתי כולל מעבד I5 - אולי לא מהסדרה העדכנית ביותר, אך בהחלט חזק ומשתלם. בהינתן יותר תקציב ניתן לעלות - וככל שיותר גבוה הרי זה מבורך.

לוח תומך VIRTU וQUICK SYNC עם 4 חריצי זיכרון - מאפשר תוספת זיכרון. בהינתן תוספת תקציב אפשר להתחיל כבר מ16GB בתצורת 2X8GB ולשמור את האפשרות לעלות ל32GB בהמשך.

כ.מסך כאמור תומך האצת חומרה בPREMIERE ומאפשר ביצועי גיימינג סבירים - בהתאם למחירו. בהינתן תוספת תקציב, כרטיסים כמו GTX560TI / GTX570 וכד'... יתנו ביצועי משחקים טובים מהותית, אבל הם עולים פי 2 ויותר ומצריכים מארז מאוורר יותר וספק חזק יותר.

עוד בהינתן תוספת תקציב - בהחלט טוב להסתמך על מערך של קשיחים לטובת שיפור ביצועי I/O כמו גם על כונן SSD למערכת הפעלה.

כפי שאתה רואה, אין לזה סוף. אני יכול להעיד שבמערכת שלי (ראה מפרט בחתימה) PREMIERE נותן ביצועים לעניין כולל האצת חומרה ע"י כרטיס המסך.

פורסם
  • מחבר

לגבי המחיר שדובר עליו בהתחלה, זה יהיה אפשרי להגיע עד סכום קצת יותר גבוה (עד 4200, לא מעבר), וזה באמת השתנה במהלך השבוע ולכן הדיון המחודש. עדכנתי את ההודעה המקורית... בטווח מחירים החדש, מה היית מציע לשנות/לשדרג בהצעה שלך? או בכלל, אם יש לך הצעה מקיפה אחרת למפרט, אני ממש אודה לך

פורסם

לפי מה שאני מבין מהלינק, בנתיים רק שני כרטיסי מסך של AMD נתמכים.

פורסם

1. זה שבKSP אמרו, אומר שבKSP רצו שתקנה משהו אחר. בפועל ההבדלים בין דגמי הI5 השונים מינוריים למדי.

2. הבעיות עם שאר המפרטים, שנתנו לך בKSP או ע"י douglasquaid הן:

א. הם לא בנויים יעודית לעריכת וידאו.

ב. חלקם חורגים מהתקציב ואלו שלא, ממש לא מבריקים לטובת השימושים שהוזכרו.

ברשותך אני אתייחס לטענות א + ב שציינת יחד עם שמי.

א. מעבד 3550 i5 + זיכרון בנפח של 16 גיגה + כרטיס מסך 560Ti + לוח אם תומך הם שילוב מעולה לעבודת עריכת ווידאו.

ב. טעות בידך, פותח האשכול עדכן את תקציב המפרט והעמיד אותו על סך כ~4200 ש"ח.

כמדומני הבקשה הייתה מפרט ב3000 עד 3500 לכל היותר עם שאיפה לחסוך. המערכת שאני הרכבתי הכי הגיונית עבור עבודות עריכה, ובעלת אפשרויות הרחבה מצוינות.

המערכת שלך אכן הייתה טובה, בעבר, לפני שהוא עדכן את תקציב המפרט, כעת היא לא ממש רלוונטית, עם כל הכבוד המערכת שהצעתי תהיה מעולה לתקציב הנתון.

כ.מסך כאמור תומך האצת חומרה בPREMIERE ומאפשר ביצועי גיימינג סבירים - בהתאם למחירו. בהינתן תוספת תקציב, כרטיסים כמו GTX560TI / GTX570 וכד'... יתנו ביצועי משחקים טובים מהותית, אבל הם עולים פי 2 ויותר ומצריכים מארז מאוורר יותר וספק חזק יותר.

אני נאלץ להזכיר שספק הכוח שהצעתי יהיה מעל ומעבר לדרישות המערכת, 620W.

בנוסף, המארז שהצעתי שהוא ה-Gigabyte LUXO X10 מציג ביצועי קירור מעולים, מעל להרבה מארזים שעולים כפול ממנו, ראה ביקורות רשת.

פורסם

douglasquaid - לגבי הספק, התייחסתי למפרט שאני הרכבתי, ללא שום קשר לספק 620W שהצעת.

לגבי 3550, אמנם מעבד מעט חזק יותר, אבל כאמור ההבדל מן הI5 2300 ועד ל3550, הרבה פחות אקוטי משהו נשמע.

פותח הת'רד עדכן את חלק מן ההודעה המקורית, אך רק לאחר ההודעה שלי עדכן את כל השאר.

באופן מפתיע למדי, בעוד שGTX560TI חזק הרבה יותר במשחקים, ועולה סדר גודל של פי 2 ומעלה מGTS450, בביצועים בPREMIERE ההבדל הזה לא מורגש במיוחד.

מבחינת RAM, כמובן שככל המרבה הרי זה משובח, בAFTER EFFECTS בכלל. אבל בPREMIERE אם יש כוונה לערוך קטעים בHD, דווקא למערך RAID יש יותר חשיבות ותוספת הביצועים תהיה ניכרת יותר. עוד דבר חשוב, מאחר ומדובר במערכת שמיועדת לעריכה, לוותר על תמיכה בטכנולוגיה כמו QUICK SYNC, זה ממש חבל, וכמובן שיש להשקיע יותר בלוח לשם כך. כמו כן יש פה גם ויתור על האפשרות לRAID ששוב, בהחלט עלולה להוות מגבלה במקרה של עריכה.

עד 4200, כאשר הדגש הוא על העריכה:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

Gigabyte GA-Z68AP-D3 Z68

16GB (8GBx2) DDR3 1333Mhz CL9

צורב LG GH24 SATA x 24 Black

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

WD 500GB 7200RPM 16MB Sata3 X2 RAID0

GeForce GTS450 1GB GDDR5

Intel Ivy Bridge Core i5 3450 6MB 3.1Ghz Tray

כרטיס FIREWIRE

Enermax NAXN TomaHawk II 450W ENP450AST

Hec CompuCase 66RC black ללא ספק כוח

סה"כ מחיר כ4150 ש"ח.

מאפשר הרחבת זיכרון בהמשך. RAID0 ייתן יותר ביצועי I/O ובאופן כללי ביצועים עדיפים בעריכה.

אם הדגש הוא על המשחקים, כמובן שזה לא כיוון מבריק.

פורסם

yz101, תודה רבה על הערה הבונה, למדתי להבא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים