עבור לתוכן

משהו כאן פעם טייל באירופה?

Featured Replies

פורסם

פאריס בריסל תחפש את Thalys בגוגל

• תגובות 47
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

^

מעולה תודה

מה ההבדל בין CLASS 1 ל2?

אני גם מחפש תחבורה ציבורית משוויץ לצרפת.

--

משהו פה פעם טס עם easyjet? אשמח לחוות דעת.

פורסם

בידיוק כמו ההבדל במטוס בין מחלקה ראשונה למחלקת תיירים (מחלקה שניה)

לשוויץ תן לי דקה אני ימצא לך.

אוקי, הצלחתי להזכר, חפש TGV זה הרכבות המהירות של צרפת.

איזיג'ט בעיקרון מוצלחים וזולים, אם אתה יכול לטוס איתם לך על זה. יש אבל כמה שיקולים נגד וגורמים לך בד"כ לקחת רכבת נכון שבממוצא 3 שעות רכבת = שעה טיסה אבל:

1. לטיסות צריך להגיע שעתיים קודם ולקח גם הרבה זמן לצאת מהשדה תעופה אחרי הנחיתה

2. השדות תעופה בניגוד לתחרות רכבת הן לא במרכז העיר וזה מצריך לפחות עוד 2 רכבות (אל השדה ומהשדה)

3. טיסות הרבה יותר מזיקות לסביבה

4. הנוף ברכבת בד"כ יותר שווה

פורסם

השיקול טיסה/רכבת צריך להיות כזה:

1. בלא מעט מקרים בתוך אירופה - טיסות יהיו יותר זולות (ככלל רכבות זה עסק יקר).

2. מיקום:

שדה תעופה נמצא מחוץ לעיר לרוב, לוקח זמן להגיע אליו מאיפה שתהיה, וממנו ליעד הסופי שלך. כמו כן הרבה פעמים התחבורה אליו וממנו לא זולה.

תחנת רכבת תהיה במרכז העיר, או במקום מרכזי אחר - לרוב יקח לך מעט זמן להגיע אליה ומעט זמן להגיע ממנה ליעד, במחיר של תחבורה פנים עירונית.

3. לשדה תעופה תצטרך להגיע שעה וחצי-שעתיים לפני הטיסה ויקח לך חצי שעה-שעה לצאת ממנו. לתחנת רכבת תצטרך להגיע כחצי שעה-שעה לפי היציאה (הנוהל מפורסם, בדומה לטיסות - יש תחנות שממש תקבל כרטיסי עלייה לרכבת שנראים ממש כמו כרטיסי עליה למטוס ותצא לרציף ממש כמו שאתה יוצא למטוס מהטרמינל), והיציאה ממנה תקח לך 5-10 דקות לכל היותר.

4. מניסיוני, הסיכוי לעיכוב משמעותי ברכבת קטן מהסיכוי לכזה בטיסה.

בתכלס, ביעדים יחסית קרובים (נגיד כמה מאות ק"מ), בקו התחתון זה יהיה אותו זמן. ביעדים היותר רחוקים טיסה בד"כ תהיה יותר מהירה, אבל עם זאת, החוויה של רכבת מהירה זה משהו מיוחד :)

בכל מקרה - השיקול צריך להיות מאוד פשוט - ראשית כל מה יותר זול. אח"כ תחליט אם מה שטיסה דורשת מבחינת לו"ז מתאים לך והחסכון שווה לך.

פורסם
  • מחבר

המון תודה.

---

אשמח עם תעזרו לי בנוגע לאתר הזה.

אני פשוט קצת הסתבכתי.

(להמחשה בלבד)

סימנתי מלון בפריז (Ideal Hotel) העלות שלו 51.07 דולר, סימנתי שזה עבור 2 אנשים.

* אך למעלה כתוב Prices are per person per night

שזה לא כל כך ברור לי.

אני צריך לשלם עבורי ועבור חברה שלי סה"כ 102.14 דולר לילה?

גם אחרי שאני BOOK ME, זה כותב לי Cost per person, אבל לייד כתוב כמות האנשים 2.

----

אני כרגע מברר מה יותר זול...מקווה להסתדר P:

----

"שדה תעופה נמצא מחוץ לעיר לרוב, לוקח זמן להגיע אליו מאיפה שתהיה, וממנו ליעד הסופי שלך. כמו כן הרבה פעמים התחבורה אליו וממנו לא זולה."

על איזה סכומים מדובר?

פורסם

שים לב - מחיר לאדם הוא כ-50 דולר, סה"כ כ-100 דולר ללילה. 5 לילות - סה"כ כ-500 דולר, בדיוק מה שרשום שם.

מראש אתה משלם 10% מההזמנה, כלומר כ-50 דולר, את השאר אתה משלם במקום (וסביר להניח ביורואים), זה מאוד מקובל.

אני ממליץ לך לבדוק את תנאי הביטול ולבדוק אתרים אחרים להזמנה ואפילו הזמנה ישירה דרך המלון (סביר שיש לו אתר אינטרנט) - יש כאלה שיקחו ממך פחות, יש כאלה שיאפשרו לך ביטול חינם ועוד שלל תנאים שעלולים לשנות את כל העסקה. מניסיון, לפעמים כל בית מלון שתזמין לטיול כדאי לך להזמין ממקום אחר.

כמו כן, כדאי לך לבדוק לפני שאתה מזמין בכל מיני אתרי ביקורות שונים (tripadvisor למשל). זה יכול לחסוך הרבה מאוד אי נעימויות.

פורסם
  • מחבר

צודק תודה.

שאלה בנוגע לtripadvisor.

נכסנתי לאתר והתחלתי בתהליך הסינון.

מצאתי מלונות שהיה כתוב UNER 30EU או דולר לא זוכר בידיוק.

אחרי שאני עושה חיפוש זה המחיר שזה רושם לי $$$$$ US$ 761.79 עבור 6 ימים..

מה לא הבנתי\עשיתי נכון?

פורסם

השיקול טיסה/רכבת צריך להיות כזה:

1. בלא מעט מקרים בתוך אירופה - טיסות יהיו יותר זולות (ככלל רכבות זה עסק יקר).

2. מיקום:

שדה תעופה נמצא מחוץ לעיר לרוב, לוקח זמן להגיע אליו מאיפה שתהיה, וממנו ליעד הסופי שלך. כמו כן הרבה פעמים התחבורה אליו וממנו לא זולה.

תחנת רכבת תהיה במרכז העיר, או במקום מרכזי אחר - לרוב יקח לך מעט זמן להגיע אליה ומעט זמן להגיע ממנה ליעד, במחיר של תחבורה פנים עירונית.

3. לשדה תעופה תצטרך להגיע שעה וחצי-שעתיים לפני הטיסה ויקח לך חצי שעה-שעה לצאת ממנו. לתחנת רכבת תצטרך להגיע כחצי שעה-שעה לפי היציאה (הנוהל מפורסם, בדומה לטיסות - יש תחנות שממש תקבל כרטיסי עלייה לרכבת שנראים ממש כמו כרטיסי עליה למטוס ותצא לרציף ממש כמו שאתה יוצא למטוס מהטרמינל), והיציאה ממנה תקח לך 5-10 דקות לכל היותר.

4. מניסיוני, הסיכוי לעיכוב משמעותי ברכבת קטן מהסיכוי לכזה בטיסה.

בתכלס, ביעדים יחסית קרובים (נגיד כמה מאות ק"מ), בקו התחתון זה יהיה אותו זמן. ביעדים היותר רחוקים טיסה בד"כ תהיה יותר מהירה, אבל עם זאת, החוויה של רכבת מהירה זה משהו מיוחד :)

בכל מקרה - השיקול צריך להיות מאוד פשוט - ראשית כל מה יותר זול. אח"כ תחליט אם מה שטיסה דורשת מבחינת לו"ז מתאים לך והחסכון שווה לך.

מדהים איך כתבת שעה אחרי ועדיין כתבת בידיוק מה שאני כתבתי.

בקשר למלונות, זה לא מסובך, כנס באמת לאתר מוכר כמו BOOKING.COM ותעשה חיפוש, אין הרבה יותר קל מזה. אם אתה רוצה להשקיע, מלונות שאתה מוצא תכנס לטריפאדוויזר ותחפש ספציפית.

פורסם

מבחינת הכסף, לא כתבת שזה רק עבורך או לך ולחברה (או שכתבת ופיספסתי...), בכל מקרה - לאדם אחד זה יספיק, ל-2 אנשים זה ממש צפוף.

למרות שהתחלת לתכנן כבר, אני מציע לך ללכת על איטליה לבד, לכל התקופה.

יש שם המון מה לראות ואיפה להסתובב.

בדרום יש את נאפולי, האי קאפרי (עם המערה הכחולה), יש את פומפי ואפילו אפשר לעלות להר הגעש וזוב.

במרכז יש את רומא (הרבה עתיקות מתקופת רומא העתיקה, הואתיקן, הרבה כיכרות ומזרקות יפיפיות).

בצפון יש את ונציה (העיר שעל המים), פירנצה היפה, פיזה (המגדל העקום המפורסם), מילאנו (עם אחת הקתדרלות הגדולות האירופה) ויש גם את האפשרות להגיע לאחד מהאגמים שם ולקחת חופשת מנוחה אחרי טיול כזה מלא.

אם זה נראה צפוף מדי, אפשר לוותר על הדרום ולעשות רק את רומא והצפון.

פורסם
  • מחבר

תודה על הטיפ אני אקח את זה לתשומת ליבי

פורסם

הבנאדם רוצה לסוע עם החברה ואתה אומר לו לעזוב וללכת לטייל לבד....

אני יגיד לך משהו כולל שאני חושב שיספיק - אירופה מדהימה, כל אחד ימליץ לך על מקומות אחרים שהוא היה בהם בעיקר בגלל שכמעט שאין אנשים שהיו באירופה ולא יצאו מרוצים. טיפים מאחרים זה תמיד טוב אבל בגלל שאין לך יותר מידי למה להשוות, קח כיוון שמושך אותך (ואת החברה) וטוסו לשם.

פורסם

^

יש לך בלבול בהבנת הנקרא.

ההמלצה שלי היא לנסוע למדינה אחת בלבד. לא לנסוע לבד.

פורסם

המלצה לתחבורה באירופה, בעיקר למדינות שכנות - אוטובוס.

מחיר הנסיעה פשוט מצחיק - בין 20 ל30 יורו בין ערי בירה. החיסרון היחיד הוא זמן הנסיעה שיכול להארך 5 עד 7 שעות.

בקשר למלונות, כבר המצלתי לוותר על התענוג היקר ולקח הוסטל. אומנם ישנים איזה 4 עד 12 בחדר אך המחיר מפצה על חוסר הנוחות הזמנית (8 עד 15 יורו ללילה לאדם).

פורסם

מה לגבי הרכוש שלך?

אם יש 12 אנשים בחדר, אתה לא יודע על מי תיפול (ואני כבר לא מדבר על מי יגע בך בזמן שאתה ישן)..

פורסם

אני ישנתי באכסניית נוער באמסטרדם

כל הקירות היו מלאים בפתקים

"לגנב שלקח לי את הארנק, שמור את הכסף רק תחזיר את הפספורט"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים