עבור לתוכן

האם ה c400 אותו מוצר כמו m4? + שאלת אחרי התקנה (ערוך)

Featured Replies

פורסם

קיבלתי במשלוח את ה c400 והזמנתי m4 (אני זוכר שבזמנו ראיתי בפורום שזה אותו מוצר? אני צודק?)

מה ההבדלים ביניהם ?

כדאי להחליף ?

עריכהשאלה שנייה :

לאחר התקנה - האם תוכנות כמו דפדפנים , וכו

איפה כדאי להתקין אותם ? על ה ssd או על המכני ?

אני שואל את זה מכוון שהבנתי שלכתוב כל היום לדיסק מקצר את חייו

וגלישה כיום זה פעולה מסיבית למחשב (תמונות , סרטים , סרטונים , אתרים כבדים)

תודה לעוזרים!

פורסם

ההבדלים רק בהשגת קושחה. לאחד משיגים קושחה ממקום X, ולאחר - ממקום Y.

פורסם

לאחר התקנה - האם תוכנות כמו דפדפנים , וכו

איפה כדאי להתקין אותם ? על ה ssd או על המכני ?

אני שואל את זה מכוון שהבנתי שלכתוב כל היום לדיסק מקצר את חייו

וגלישה כיום זה פעולה מסיבית למחשב (תמונות , סרטים , סרטונים , אתרים כבדים)

אם אתה ממש רוצה להאריך את חיי הכונן אפשר להעביר את הcache וההיסטוריה לכונן מכאני אבל זה יכול לפגוע בביצועים. עדיין גלישה זה לא משהו שצריך זמני תגובה מהירים במיוחד. על ה M4 אפשר לכתוב איזה 40GB ליום למשך 5 שנים לפני שיגמרו לך המחיקות (בגדול אי אפשר לכתוב ל sector שכבר כתבו עליו) וזה לפי הגדרות היצרן. אני לא חושב שגלישה בכלל תתקרב ל1GB ליום .

עוד דבר שצריך לקחת בחשבון הוא שכונן SSD אולי יקר היום אבל בעוד 3 שנים המחיר לגיגה צפוי לרדת ובגלל זה אין ממש סיבה לנסות לשמור עליו לנצח נצחים. אם יגמרו לו הכתיבות בעוד 3 שנים תוכל לקנות כונן חדש יותר טוב בפחות כסף ולשים עליו את תוכן הכונן הישן.

פורסם

לכונן הזה יש 3000 מחזורי כתיבה. מה זה אומר? שאם לדוגמא הכונן הוא בגודל 128GB, אז כל 128GB שאתה כותב אליו שווים למחזור כתיבה אחד.

יש לי את הכונן הזה כבר חודש, במהלכו התקנתי פעמיים windows 7 , התקנתי עליו משחקים גדולים למיניהם כמו Max payne 3, עשיתי עליו הדבקת כתוביות לסדרות, וכמובן אחסנתי את כל הקבצים של הדפדפנים וקבצים זמניים למיניהם. הדבר היחיד שחסכתי בו הוא ביטול ה pagefile, שלא משנה לי כל כך כי יש לי מספיק זיכרון.

וניצלתי רק 4 מחזורי כתיבה, זה נתון שמופיע בS.M.A.R.T.

אז לפי החישוב שלי, הכונן יחיה לפחות 60 שנה. ואם נגיד הנתון של החברה לא מדויק והכונן יגיע "רק" ל 2000 מחזורי כתיבה, זה עדיין 40 שנה.

תסכים איתי שאין מה לדאוג בעניין הזה.

פורסם

וניצלתי רק 4 מחזורי כתיבה, זה נתון שמופיע בS.M.A.R.T.

איפה?

פורסם

איפה?

אתה יכול להשתמש בתוכנה חינמית בשם CrystalDiskInfo או תוכנה בתשלום בשם Hard Disk Sentinel (למרות שגם גירסת הנסיון שלה מראה את הנתון הזה).

אם אתה משתמש ב CrystalDiskInfo קודם כנס ל : Function - Advanced feature - Raw values ושם תשנה ל:

10dec 2byte.

בתוכנית השניה אין צורך לשנות הגדרות.

לאחר מכן בנתון "Wear Leveling Count" יופיע מספר מחזורי הכתיבה. יש גם נתון בשם "Percentage of rated lifetime used" בו יופיע המספר באחוזים, אבל כמובן שזה יופיע רק אם מספר מחזורי הכתיבה גדול מ 1% (שזה 30 מחזורי כתיבה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים