עבור לתוכן

למה בעצם לקנות מעבד 32 ביט?

Featured Replies

פורסם

היי,

יש משהו שאני לא מבין: צוואר הבקבוק העיקרי במחשב נובע בעיקר

מזיכרון וירטואלי שיושב על הדיסק ולא על ה-RAM.

מעבד 64 ביט מאפשר לשים מעל 4GB RAM, אז למה

מעבדי 64 סיביות עוד לא השתלטו על השוק?

בכלל, מבחינה פרקטית, מה הכי הרבה RAM שניתן

לשים היום על מעבד 64 ביט?

פורסם

לא השטלתו ? תשלח לי קישור למעבד שנמכר כיום שאינו 64 ביט ?

ולגבי כמות הזכרון שניתן לשים על מערכות של 64 ביט זה 64^2 ביט ,תעשה חשבון ותראה שאנחנו עוד מואד רחוקים מלהגיע לנפחים כאלה :xyxthumbs:

פורסם

מעבדי 32 ביט בלבד נכחדו כבר לפני כמעט כעשור, היום עדיין משתמשים עם מערכות הפעלה של 32 ביט,

וישנם יישומים שתוכנתו ב32 ביט, ולהמעבדים של היום יש תאימות לאחור ל32 ביט, כך שלא תיהיה בעיה.

בוינדוס 7 64 ביט יש גם תמיכה לאחור ביישומים ל32 ביט.

לגבי הזיכרון, במערכת 32 ביט - המגבלה קיימת עד 4GB

עוד פירוט מאתר של מיקרוסופט לגבי גרסאות שלוינדוס ומגבלות הזיכרון

ב64 ביט, בתיאוריה אתה יכול לשים עד 192GB :smile1:

אבל המעבד הביתי החזק ביותר שמוכר לי (מעבדי הIVY) תומכים עד 64GB, עדיין קצת הרבה מדי למשתמש הממוצע ::)

פורסם

אחדד מה שאמרו, כל המעבדים שמוכרים הם 64 ביט כבר הרבה מאוד שנים

פורסם

אבל המעבד הביתי החזק ביותר שמוכר לי (מעבדי הIVY) תומכים עד 64GB, עדיין קצת הרבה מדי למשתמש הממוצע ::)

IB תומכים עד 32, I7E בסוקט 2011 תומכים עד 64.

פורסם

הטכנולוגיה של 64 ביט במחשבי PC יצאה ב-2003 ע"י AMD ונקראה (וגם היום בהמון מקומות) amd64 שהוא שם נרדף ל x86_64

אינטל ריכזה מאמצים בפיתוח האיטניום שהוא ארכיטקטורה חדשה של 64 ביט בלי תאימות חומרה לקוד 32 ביט קיים

AMD מצידה פיתחה את ה-x86-64 שיודע לעבוד גם במוד 32 ביט (וגם 16 של DOS אם תרצה) וגם 64 ביט. רוב עולם התוכנה, כולל מיקרוסופט העדיפו בבירור פיתרון שתומך לאחור בכל הוראות X86 ללא אמולציה וכך, כעבור שנתיים בערך אינטל ייצרה גם היא מעבדי x86_64 וקראו לסט הפקודות EMT64 אבל תכל'ס זה אותו דבר.

אין היום מעבד שנמכר בחנויות שהוא 32 ביט בלבד. מי שקובע את המוד 32 או ש64 היא גירסת מערכת ההפעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים