עבור לתוכן

דפקתי את הווינדוס 7 שלי בעקבות הסרת אינטרנט אקספלורר 9 בשוגג (הבעייה נפתרה)

Featured Replies

פורסם

התכוונתי לחזור לאינטרנט אקספלורר 8.

אז חיפשתי בגוגל הסרת אינטרנט אקספלורר 9, ופעלתי לפי ההוראות שכתוב שם.

לא ציפיתי שזה יסיר את אינטרנט אקספלורר לגמרי ממערכת ההפעלה.

מאז, אין ביכולתי לבצע שחזור מערכת בכלל (לא משנה איזו נקודת שחזור אני בוחר, הוא רושם שהשחזור לא בוצע הצלחה). אין ביכולתי גם להתקין מחדש את אינטרנט אקספלורר 9, לא בגרסה האנגלית ולא בגרסה העברית (יותר מזה: בניסיון נוסף, הוא רושם לי שהתוכנה כבר מותקנת במחשב כאשר היא למעשה לא מותקנת).

בנוסף, סייר החלונות השתגע, ופותח כל תיקייה בחלון נפרד למרות שהוא מוגדר לפתוח את כל התיקיות בחלון אחד.

איך אני יוצא מהמצב שממנו הגעתי?

עדכון: מסתבר שגם מאיץ ההורדות DAP חדל מלתפקד זמן קצר לאחר שהוסר אינטרנט אקספלורר 9. הוא מסרב בכל תוקף לעבוד בעת הורדת קובץ מהאינטרנט, מסרב להסיר את עצמו, ואף עושה בעיות בעת ההתקנה עצמה. בכללי הוא רושם לי "The Message Center component is missing or corrupted. Would you like to check for the lastest updates?".

בנוסף, מכיוון שכמעט כל האתרים של מיקרוסופט שבהם יש הצעות לתיקון הבעייה וכן להתקנת אינטרנט אקספלורר 9, עושים בעיות עם פיירפוקס, אין לי מה לעשות בנידון.

עדכון נוסף: מספר פונקציות של ווינדוס 7 (למשל הוצאה מסודרת של התקני אחסון של USB כדוגמת דיסק און קיי), נוטרלו לאחר הסרת אינטרנט אקספלורר 9.

עדכון: הבעייה נפתרה, ראו את ההודעת פתירת הבעייה.

פורסם

ניסית להריץ משורת הפקודות את הפקודה sfc scannow?

פורסם
  • מחבר

להלן הדוח של sfc /scannow (הערה: סיומת הקובץ שונתה מ-LOG ל-TXT על מנת להעלות אותה לאתר):

פורסם
  • מחבר

הבעייה נפתרה. הנה הצעדים שביצעתי:

1. sfc /scannow.

2. אתחול המחשב.

3. התקנת אינטרנט אקפלורר באנגלית מצליחה.

4. המצב של מערכת ההפעלה והתוכנות חזר לקדמותו.

אולם בזה הדיון לא מסתיים, כיוון שיש לי שאלות בעניין, שאני רוצה לשאול פה במקום לפתוח דאבל פוסטינג:

למה הסרת אינטרנט אקספלורר גרמה למערכת ההפעלה והתוכנות שלי להפסיק לתפקד ולעשות בעיות?

האם מדובר בטקטיקה מצד מיקרוסופט למנוע מהמשתמשים שלהם להשתמש במערכת ההפעלה (או במילים אחרות לחסום ינעל אבוק את הגישה למערכת ההפעלה) שלהם ללא אינטרנט אקספלורר מותקן?

פורסם

הסיבה הפשוטה לדעתי שהמערכת שלך השתגעה - היא שתוכנות ותהליכים מסוימים בווינדוס מתבססים על IE.

אני יודע שבXP אם רצית לבחור איזה עדכונים להתקין היה אפשר רק מה-IE

פורסם
  • מחבר

מבין התוכנות, התהליכים והפונקציות שהשתגעו לאחר הסרת IE9:

1. סייר החלונות.

2. הפונקציה לניתוק התקני אחסון בחיבור USB (כמו דיסק און קיי) בצורה בטוחה מהמחשב.

3. DAP (תוכנת צד שלישי).

4. Windows Live Mail.

5. שחזור המערכת.

בקשר לסייר החלונות: הוא לא אמור להיות מבוסס על IE ב-XP? חשבתי שב-7 הוא לא תלוי ב-IE.

בקשר ל-DAP: זוהי תוכנת צד שלישי (מעודכנת לגרסה האחרונה). לא רואה סיבה שהיא תהייה מבוססת על IE (הודעת השגיאה שהיא רשמה, התייחסה לרכיב בתוך התוכנה עצמה, ולא על שירות של חלונות).

בקשר ל-Windows Live Mail: להבדיל מ-Outlook Express ב-XP שהיה חלק מובנה ב-IE, בחלונות 7 התוכנה הזו איננה חלק מ-IE, כך שאין שום סיבה שהיא עדיין תתבסס על IE.

לגבי ניתוק התקני USB בצורה בטוחה: למה שהפונקצייה תהיה תלויה ב-IE?

שחזור המערכת: אסור שהוא יתבסס על IE, משום שאז יכול לקרות כמו שקרה לי קודם: שלא הצלחתי לעשות שחזור לאחר שהסרתי את IE.

טכנאי המחשבים שלי לא ידע איך לפתור את הבעייה הזאת בעצמו, וטען שהוא יכול רק לפרמט ולהתקין מחדש וינדוס נקי.

פורסם

אפשרות אחרת שיכול להיות היא שכשהסרת את IE הסרת רכיבים שהיא השתמשה בהם. ככה כשתוכנות אחרות רצו להשתמש בריכיבים האלו- היו בעיות.

פורסם
  • מחבר

נשמע כמו טריק של מיקרוסופט למנוע שימוש במערכת ההפעלה שלהם ללא אינטרנט אקספלורר מותקן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים