עבור לתוכן

כמה נפח SSD צריך בשביל רק גלישה ביתית, מוזיקה והורדת כמה סרטים ?

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להרכיב מפרט הכי שקט שיש, לכן אני מחפש SSD. ככונן יחיד במחשב. ללא שום תוספת כוננים אחרים כרגע.

השימוש פה הוא בייתי, לא גיימינג, יש לי בקושי 3 סרטים שהורדתי ועשרים שירים. ואפילו אם אוריד עשרים סרטים ,לדוגמה, זה 20 גיגה גודל שלהם.

לא ברור לי למה מישהו אמר לי ש SSD גיגה64 יספיק לי לגלישה רק בהתחלה, אבל אחכ לא.

הבנתי בערך שכשאין מספיק זכרון אז המחשב משתמש בכונן בשביל וירטואלי, או שהוא זורק לשם כל מני דברים בעת הגלישה, אבל כמה נפח כבר צריך בשביל זה?!

בקיצר אם אין לי הרבה קבצים לשמור וזה בעיקר לגלישה וכמה סרטים, כמה נפח SSD רצוי לי?

צריך משהו שהנפח שלו יספיק פה לכמה שנים טובות. וגם כן סרטים שנמאס לי מהם אני מוחק ממילא אחרי חודש לא שומר ליופי.

אשמח כנל לשמות יצרנים של SSD איכותיים עם אחריות ארוכה. שזה אומר הרבה על המוצר.

פורסם

ככונן בודד 64GB לא יספיקו לך.

אמרו לך את זה כי המערכת מתמלאה בעותקים של System Restore וכד'.

120-128 יספיקו.

Crucial, Sandisk, Corsair וכו'.

כולם נותנים אחריות 3 שנים, כולל אינטל, OCZ, סמסונג, פטריוט ועוד.

פורסם

בסטנדרטים של היום 64GB לא מספיק בד"כ גם כדיסק מערכת (וינ 7)+תוכנות בלבד.

עם זאת ניתן לבטל את System Restore להקטין את הזיכרון הוירטואלי (PAGE FILE) לבטל את השינה העמוקה (HIBERNATION) ואז אולי 64 גיגה יספיק לחודשים הראשוניים.אני בכל אופן לא הייתי סומך על כך.

קח בחשבון שבזמן שהSSD מתמלא הוא מאבד הרבה במהירות,במיוחד לקראת 90 אחוזי מילוי.

פורסם

במכירה שהיתה עכשיו רכשתי כונן 64

אני משתמש בו ככונן C של מחשב HTPC שיש לו דיסק ירוק בנפח 1.5 טרה

על ה-SSD מותקנת מערכת הפעלה מלאה, אנטי וירוס, תוכנות עזר ותוכנות צפייה בסרטים סה"כ 26.4 גיגה מתוך 60 אפשריים

פורסם

בשביל לחסוך עוד מקום תבטל את שרות האינדקס.

פורסם

ה 64 יספיק במידה ואתה רוצה לשים מערכת הפעלה ותוכנות בסיסיות אבל אין הרבה מרחב נשימה.

אם אתה רוצה להכניס גם כמה סרטים ואין לך הרד דיסק רגיל, אתה חייב ללכת לכיוון ה 120 ומעלה.

בכל מקרה שתדע שהSSD מהיר יותר ככל שיש עליו פחות מידע(באחוזים) ולכן עדיף כונן גדול ככל שהתקציב מאפשר לך.

פורסם

תלוי גם איזה 64GB, הרוב די זבל מבחינת מהירות, ככל שאתה עולה בגודל המהירות עולה,

לי יש 64GB של סמסונג 840, נקנה לפני כמה חודשים, אבל היום כבר ניתן למצוע 120-128 די משתלמים,

אבל שוב תבדוק איזה בקר ומה המהירויות, ה M4 של CRUCIAL עד היום נחשב מעולה.

פורסם
  • מחבר

לי יש 64GB של סמסונג 840, נקנה לפני כמה חודשים, אבל היום כבר ניתן למצוע 120-128 די משתלמים,

השאלה אם יספיק לי 128 גיגה SSD ככונן יחיד במחשב, לעוד חמש שנים גם בגלישה נורמלית? ללא שום כונן נוסף הכוונה.

פורסם

לעוד 5 שנים? במחשבים זה כמו נצח.

::)

ממש לא, אלא אם כן אתה לא מוריד כלום.

מה הבעיה להוסיף הארד דיסק נגיד בעוד חצי שנה עד שנה (כשהמחירים קצת ירגעו) ?

פורסם

עבדתי כמעט שנה עם אינטל 40 GB.

אם אפשר? כן, תלוי כמה תקצץ ותחסוך בנקודות שהועלו כאן.

אם אתה כבר קונה, לך על ה128/120 GB, ההפרש לא גדול ושווה את זה.

פורסם
  • מחבר

לעוד 5 שנים? במחשבים זה כמו נצח.

::)

ממש לא, אלא אם כן אתה לא מוריד כלום.

מה הבעיה להוסיף הארד דיסק נגיד בעוד חצי שנה עד שנה (כשהמחירים קצת ירגעו) ?

אני מנסה להימנע מדיסק מכני לגמרי רק בגלל רעש מזמזם שלהם. אין לי שום סיבה ל- SSD מעבר לזה . כולה גלישה באינטרנט ושמיעת מוזיקה.

פורסם

830 64GB? כמה קיבלת בAS-SSD ואיזה לוח יש לך?

פורסם

אם אתה מוכן לשלם על השקט אז אין שום בעייה.כמובן שניתן להסתדר עם 120 GB סה"כ.במחשב נייד הנפח הזה מספיק לי מזה כמה שנים.

יש גם SSD בנפח 256 ,512 ג"ב וכ"ו אך מחירם כרגע לא זול בכלל.אתה תחליט לכמה מקום אתה זקוק.קח בחשבון שSSD יכול שלא להספיק ל5 שנים מבחינת מחזורי כתיבה (כאשר הכל מותקן עליו ויש כתיבות ומחיקות תקופות של קבצים) במקרה הזה אני ממליץ על ראם דיסק לפחות לכתיבת הTEMP.

פורסם

אני עם 64 ג"ב בנייד. מעל ומעבר מבחינתי.

כמובן שלאחסון זה לא מספיק, אבל יש מספיק מקום למערכת הפעלה, כמה תוכנות, שניים שלושה סרטים, משחק או שניים (אני כמובן לא מדבר על משחקים שתופסים 30 ג"ב), קצת מוזיקה.

מה יהיה בעוד 5 שנים אני לא יודע, אבל אני לא רואה סיבה שבגללה הכונן יתמלא סתם ככה פתאום. בכל מקרה לא נראה לי שיש טעם לחשוב כ"כ רחוק.

חוץ מזה, אם השקט כ"כ חשוב לך ואתה צריך את המחשב רק בשביל איטרנט ומוזיקה, למה שלא תקנה נייד קטן?

גם יהיה שקט וגם לא מגושם ומסורבל.

פורסם

64GB זה לא הרבה.

גם אם כרגע אתה לא רואה צורך ביותר, רוב הסיכוים שהצורך יגיע בהמשך.

אומנם תמיד אפשר להוסיף כונן למחשב אם צריך עוד מקום(חיצוני בלבד במחשב נייד), אבל זה לא תמיד נוח.

לכונן מערכת הפעלה יש נטיה להתמלא מעבר לצפוי.

אפשרי להתמודד עם זה, אבל זה לא מתאים לכל אחד, וזה יכול לעצבן מדי פעם.

עדיף 128GB אם אתה יכול להרשות לעצמך.

אבל גם עם 64GB אפשר להסתדר בצפיפות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים