עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב הכי שקט, תקציב עד 3000. דרישות: מחשב ביתי. לא גיימינג.

Featured Replies

פורסם

בתקציב הזה אפשר להכניס ספק כח איכותי עם קירור פסיבי.

• תגובות 32
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^

זה שיש פה מקום בתקציב אין זה אומר שיש צורך לנצל אותו כדי לקבל מפרט ששקט בכמה אחוזים בודדים, אם בכלל.

+ ה-S12II זאת סדרה שקטה מאוד. הספק הזה במערכת קלילה כזו אמור להיות חרישי.

את השחור גם שמעתי והוא נשמע כמו מטחנה :screwy: .אין סיכוי שאתקרב למזמזם הזה. אני לא מעונין בשום טונים גבוהים או מנוע קטן שיצאו משום מקום.

נכון. אפשר להגיד שיש כוננים קשיחים שנחשבים לשקטים (כמו F3 של סמסונג), אך עובדה שאצל קרוב משפחה שלי יש כונן שכזה שמההתחלה משמיע את מה שמכנים "תקתוקי מוות" (אם כי הכונן תקין לחלוטין).

לך לחנות, בקש את המפרט ותשאל אותם אם יש להם המלצות למשהו שקט יותר ובמהלך ההרבה אם הם יגלו משהו רועש- שיחליפו לך באישורך.

פורסם

ה"BLACK" מאוד רועשים :nono: ולא הייתי סומך על המלצה בחנות, אולי מלבד זיגזג, IQPC או RSM ...

כן ניתן להגדיר לחנות דרישה מפרט שקט ולא לקחת/לשלם על המחשב עד שתשיג את המטרה.

עם זאת, הרבה מהרעשים מתגלים עם הזמן (מאווררים/דיסקים) וכאן בדיוק בא לידי ביטוי ההבדל בין מוצר איכותי וכזה שלא.

הרבה מוצרים יכולים לעשות רושם מצויין בסקירה כשהם חדשים מהקופסה - נראה איך הם מתפקדים אחרי שנה בחום/אבק הישראלי.

מסכים שגם רמת שקט בדיסקים קשיחים זה לפעמים עניין של מזל אבל דיסק מתקתק הוא בשלבי גסיסה ובדגמים איכותיים המיועדים לשקט הסיכוי ליפול (במיוחד עם הזמן) קטן בהרבה.

פורסם
  • מחבר

נגיד שבסוף שלקחתי 500 גיגה היטאצי, לא הבנתי מאף אחד איך קשור הדיסק לביצועי מעבד?

למה אומרים שSSD לא יעזור לביצועים? איזה ביצועים של מה??

בכל מקום אומרים משהו אחר, שדיסקים לא אמורים להוציא רעש, ובמקום אחר אומרים שחופשי הם מרעישים , הדיסק הנוכחי שלי לא מוציא הגה מלבד תקתוקי מוות קלים, והתיקים האלה זה רק אם אני מצמיד ממש את האוזן אליו. הוא שקט כמו בית קברות שכוח.

אחרי ששוב שמעתי שדיסקים כן יוציאו לי רעש לא נשמע שמשתלם לי להתקין בחנות מע הפעלה על דיסק מכני כלשהו. אני מחפש שקט, האם SSD 128 גיגה יספיק לי ככונן יחיד ללא שום תוספת כוננים בכלל בחמש שנים הקרובות?

לגבי המארזים המשקיטים שכל כך מומלצים כאילו הם כוסיות, , זה לא יעזור לשים מארז מעמעם רעש אם בפנים יש חלקים מזמזמים לי. לחילופין, כשבפנים החלקים חרישיים, אתה יכול לשים גם מארז אלומיניום הכי פושט שיש מאייבורי ויהיה שקט.

לגבי המערכת הפעלה וינדוס 7, בכל חנות מוכרים ריטייל ו OEM? אם כן, למה שאנשים יקנו בכלל OEM? לך תדע מתי תרצה להעביר למחשב חדש אחר.

ספק שידוע כאיכותי ומחנות טובה , אבל שיש לו אחריות לשנה אחת, היתם לוקחים?

לגבי מארזים עם שקעי USB 3, לפי מה שהבנתי אם הנגנים שלי הם 2 זה לא יעזור הרבה. כלומר ניתן להעביר מהירות 3, רק לחומרה שגם היא חיבור 3, אני מעביר ממחשב לנגנים/דיסק און קי למיניהם. הם חיבור רגיל מה הם? לא הבנתי תפואנטה הזאת עם המוכר, מישו יכול להסביר?

פורסם

נגיד שבסוף שלקחתי 500 גיגה היטאצי, לא הבנתי מאף אחד איך קשור הדיסק לביצועי מעבד?

למה אומרים שSSD לא יעזור לביצועים? איזה ביצועים של מה??

לגבי יתרונות של SSD ע"פ כוננים מכניים אתה יכול לקרוא בקישורים הבאים:

http://www.samsung.com/us/article/top-ten-benefits-of-ssd

http://thessdreview.com/ssd-guides/beginners-guide/introduction-to-solid-state-drives-ssd-benefits-to-the-consumer/

בכל מקום אומרים משהו אחר, שדיסקים לא אמורים להוציא רעש, ובמקום אחר אומרים שחופשי הם מרעישים , הדיסק הנוכחי שלי לא מוציא הגה מלבד תקתוקי מוות קלים, והתיקים האלה זה רק אם אני מצמיד ממש את האוזן אליו. הוא שקט כמו בית קברות שכוח.

מה הדיסק הנוכחי שלך?....בדף הקודם כתבת שיש לך דיסק green שמזמזם לך. אתה מתכוון אליו?

לגבי רעשים של HDD: הרעש העיקרי והמפריע ביותר שמפיקים כוננים קשיחים הוא זה שנובע מהויבראציות

של הכונן עם המארז. זה יכול להיות ממש בלתי-נסבל. היה לי דיסק כזה של היטאצ'י, שמיהרתי להחזיר אותו

אחרי יומיים של שימוש. הרעש היה מפלצתי.... אם דיסק green זמזם לך, (דבר תמוה מאד), הסיבה

היא ככל הנראה חיבור לקוי שלו למארז, או מארז גרוע במיוחד.

אחרי ששוב שמעתי שדיסקים כן יוציאו לי רעש לא נשמע שמשתלם לי להתקין בחנות מע הפעלה על דיסק מכני כלשהו. אני מחפש שקט, האם SSD 128 גיגה יספיק לי ככונן יחיד ללא שום תוספת כוננים בכלל בחמש שנים הקרובות?

דיסקים קשיחים ו/או SSD משמשים להפעלת תוכנות, וכן לאיחסון קבצים, בעיקר קבצי מולטימדיה.

לשימושי הפעלת תוכנות ה SSD בודאי שלא יפול בביצועיו מכונן קשיח, אבל אם אתה מתכנן לאכסן עליו

סרטים, לדוגמא, אז 128GB יתמלאו מהר מאד. סרט ממוצע בפורמט MKV יכול להגיע בקלות לנפח

של 6-7GB, ואף צפונה משם. תעשה את החשבון שלך.....מה שמקובל הוא להחזיק כונן SSD למערכת

ההפעלה ושאר התוכנות, ובנוסף HDD גדול לאיכסון קבצים. במקרה שלך לא בטוח ש SSD יוסיף לך

הרבה מבחינת עלות/תועלת וזה כבר השיקול שלך.

לגבי המארזים המשקיטים שכל כך מומלצים כאילו הם כוסיות, , זה לא יעזור לשים מארז מעמעם רעש אם בפנים יש חלקים מזמזמים לי. לחילופין, כשבפנים החלקים חרישיים, אתה יכול לשים גם מארז אלומיניום הכי פושט שיש מאייבורי ויהיה שקט.

אתה טועה. מארז שקט אמור גם להשקיט חלקים רועשים (בעיקר מאווררים פנימיים וכוננים קשיחים).

אתה צריך גם לבחור במארז משקיט, וגם בחלקים פנימיים שקטים. אם יש לך דיסק שקט (למשל מסדרת

green אבל לא הכרחי), וקירור איכותי למעבד ולכרטיס-המסך, אתה תקבל מחשב שקט (אם הוא הורכב

בצורה מקצועית כמובן).

לגבי מערכת-הפעלה, הרבה חנויות לא מוכרות ריטייל בכלל אלא רק OEM....הריטייל הרבה יותר יקר ובגלל

זה הרבה משתמשים מעדיפים OEM.

פורסם
  • מחבר

/תיקון

פורסם
  • מחבר

זה שהספק הוא 450 W, אומר שהוא כל הזמן מספק את זה?, או שהוואט שהוא מספק זה לפי המאמץ של גלישה/מוזיקה נניח, שהמשתמש במחשב עושה ?

כלומר אם אני רק גולש ושומע מוזיקה בכמה בערך הוא מתאמץ?

כמו כן, האם לפי דרגת המאמץ שלו הוא מרעיש? כלומר בעת הורדת סרט הוא ירעיש יותר ?

הבנתי מהתיעצות שככל שלספק יש יותר W הוא יותר מרעיש.

פורסם

לפי הצריכה הנוכחית של המערכת.

פורסם

מערכת כמו שלך צורכת מקסימום 180-200 וואט במאמץ מלא וגם זה מופרז ולעולם לא תגיע לזה.

הרבה מתחת לסף בו ספק כזה "מתאמץ" ומתחיל להרעיש.

אני יכול להתחיל לתת לך לינקים לעקומות רעש/נצילות/הספק של ספקים שונים עם 14 שיטות מדידה שונות ומשונות אבל חבל על הזמן של שנינו.

עם המפרט שלך הספק הפאסיבי מצויין אבל יקר הרבה יותר מדי מכדי להיות משתלם בהשוואה ל- S12II-430W. הוא לא "דומם" אבל חרישי בהחלט.

והערת אגב - אם כל כך חשוב לך שקט, בכל זאת הייתי הולך על P280 עם מאוורר NOCTUA איכותי.

פורסם
  • מחבר

מערכת כמו שלך צורכת מקסימום 180-200 וואט במאמץ מלא וגם זה מופרז ולעולם לא תגיע לזה.

הרבה מתחת לסף בו ספק כזה "מתאמץ" ומתחיל להרעיש.

אני יכול להתחיל לתת לך לינקים לעקומות רעש/נצילות/הספק של ספקים שונים עם 14 שיטות מדידה שונות ומשונות אבל חבל על הזמן של שנינו.

עם המפרט שלך הספק הפאסיבי מצויין אבל יקר הרבה יותר מדי מכדי להיות משתלם בהשוואה ל- S12II-430W. הוא לא "דומם" אבל חרישי בהחלט.

והערת אגב - אם כל כך חשוב לך שקט, בכל זאת הייתי הולך על P280 עם מאוורר NOCTUA איכותי.

אז אם אני לא צריך יותר מ W200-300 למה כולם פה הציעו כולל אותך סיסוניק S12II 430W ?

איזה ספקים יש בפחות וואט מזה שעדיף לי ושקטים?

ומה זה P280?

פורסם

P280=מארז.

פורסם
אז אם אני לא צריך יותר מ W200-300 למה כולם פה הציעו כולל אותך סיסוניק S12II 430W ?

למה הדגם הספציפי הזה? כי הוא שקט ואיכותי מאוד.

למה דגם 430W? כי זה הדגם המינימאלי מסדרה זו שנמכר בארץ (לפחות ממה שאני יודע), ואתה רוצה שיהיה מרווח נשימה מספק לספק גם לשדרוגים עתידיים וגם כדי שהוא לא יתאמץ (ועקב כך ירעיש).

פורסם

^

הוא גם במחיר מצויין!

מהטובים, השקטים והאיכותיים שיש במחיר שפוי ומשתלם.

השקעה מצויינת לטווח ארוך (במיוחד לחובבי שקט) שככל הנראה גם תחזיק למפרט הבא ואולי אפילו זה שאחריו.

פורסם
  • מחבר

עוד דעה:

מה לגבי שני אלה מבחינת איכות ושקט בעיקר, :

Antec EarthWatts EA380 380Watt 80Plus

enermax naxn 450 W

ומה זה אומר - PLUS 80?

פורסם

ומה זה אומר - PLUS 80?

נצילות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים