עבור לתוכן

התלבטות בין סוגי כבלי רשת להעברה בתעלת טלפון

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה!

אני מתלבט בין שלושה סוגי כבלים להעברה בתוך תעלת טלפון בצמוד לכבל של בזק. המטרה היא חיבור בין שני חדרים מרוחקים.

לשם כך חשבתי על CAT6, CAT6a ו-CAT7. המחיר ממש לא פונקציה משום שאת כולם אני יכול להשיג באותו המחיר. העניין כאן הוא האם אפשר להעביר את הכבלים הללו, עם דגש על CAT7 שהוא המתקדם ביותר, דרך התעלה הזאת.

להלן קישור לדגמי הכבלים כולל מפרט טכני (PDF בצד).

CAT6

CAT6a

CAT7

תודה רבה!

פורסם

אני הייתי הולך על CAT5E - הכי פשוט והכי קל להשחלה.

פורסם
  • מחבר

אני הייתי הולך על CAT5E - הכי פשוט והכי קל להשחלה.

ואם מי שמבצע את ההשחלה והחיבורים הוא טכנאי אז עדיף ללכת על הכבל הכי איכותי? (במקרה הזה 7)

פורסם

לדעתי לא. לא רק שקשה להשחיל את הכבל, אח"כ לך תמצא ראשים שיתאימו לו. סתם כאב ראש.

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה עם ראשים? אין מתאם ל-RJ-45?

באיזה ראשים מדובר?

פורסם

מבחינת השחלה, זה נכון הכבלים האחרים יותר עבים, ולכן יותר קשים להשחלה. ובנוסף, תופסים יותר מקום בצינור ההשחלה, מה שיכול למנוע העברת כבלים אחרים באותו צינור עכשיו ובעתיד.

לגביי החיבורים. זה נכון רק במידה ואתה מתכוון לחבר את הכבל המושחל ישירות להתקן הסופי (מכיון שהכבל עבה יותר, ולכן בעיה להדקו לראשי RJ-45. אבל אם בכל מקרה אתה מתכוון ליצור נקודת רשת בקיר בכל קצה, אז זה חסר משמעות. (כי בין הנקודה להתקן הסופי כבר תחבר כבל 5e רגיל.

היתרונות של כל הכבלים מעל 5e זה עבור מרחקים גדולים, (מעל 50 מטר) ובעיקר בסביבה מרובת הפרעות אלקטרו-מגנטיות. לרוב הישומים הבייתים זה חבר משמעות. (אז לא תמקסם 1Gb בכבל, אלא נגיד רק 700Mb)

CAT7 בכלל מתוכנן למהירויות של 10Gbps. לא נראה לי שתשים כרטיסי רשת כאלו במחשב. אבל מצד שני, לא מחליפים כבל בקיר כל שנה, ואם אתה רוצה לתכנן 20 שנה קדימה, אז אולי כדאי. מצד שלישי, אולי בכלל עוד 10 שנים, כולנו כבר נעבוד עם אופטי, גם בין מחשבים בבית. ואז לא יהיה לך מקום להשחיל את האופטי כי בחרת ב CAT7.

בקיצר, בלאגן. :hat:

פורסם

כיום אין צורך יותר מכבל CAT5E.

אני עובד עם כבל CAT5E SOLID STP 24AWG...

עלות נמוכה ויעילות מירבית...

פורסם
  • מחבר

שני דברים:

1. העלות זה לא פרמטר פה מכיוון שהכל עולה לי אותו דבר. (חבר מסדר לי)

2. בכל מקרה יותר מכבל אחד לא יעבור בתעלה כיוון שזו תעלה של טלפון כך שכבל טלפון + כבל רשת (לא משנה הסוג) לא ישאירו מקום לעוד כבל.

3. בשני קצוות הכבל יהיו שקעים בקיר. האם החיבורים יסתדרו במצב כזה?

4. הכי נמוך שאני מוכן לרדת זה CAT6. כך שבתוך התעלה CAT5e לא בא בחשבון... השאלה אם ההבדל בעובי ובקשיחות בין CAT6 ל-CAT6a ו-CAT7 משמעותי.

פורסם

בין 6 ל7 הבדל משמעותי מאוד,

ה7 הרג אותי בזמנו כשניסיתי להשחיל אותו. מאוד מאוד קשה ועבה.

ה6 - פשוט תענוג לידו.

ההבדל בין ה7 ל5E היה 1MB\S כשמדדתי במזנו.

פורסם

arkadur אשמח לעוד פירוט לגבי ההבדל שבדקת בין הcat7 לcat5.e

פורסם
  • מחבר

איפה נעוץ ההבדל בין CAT7 לשאר? מבחינת הנתונים הטכניים הם נראים על הנייר אותו דבר (קוטר וכו')....

בכל מקרה, CAT6a יפתור את הבעיה של ההשחלה? מה האלטרנטיבות הנוספות שעומדות לרשותי כדי לקבל מקס' תאימות לעתיד + פרקטיות בהשחלה (ושוב אני מציין שהפעולה נעשית ע"י טכנאי, כך שרצוי להבדיל בין קשה לבין בלתי אפשרי)

תודה רבה!

פורסם

ערב טוב,

אני עובד כטכנאי מחשבים ורשתות ולכן הזדמן לי להתקין מספר רשתות קוויות בבתים פרטיים.

היום במרבית הבתים מותקן כבל CAT5E. אני לא חושב שיש טעם להתקין משהו מעבר ל- CAT6. לדעתי CAT7 זה OVER-KILL רציני לרשת ביתית.

שים לב שבמידה ותבחר בכבל CAT6/CAT7 עליך להשתמש בשקעים מתאימים (שהם כמובן יקרים יותר, אבל אמרת שעניין המחיר לא משמעותי).

מה שכן אני ממליץ בחום (במיוחד אם העלות היא לא פקטור) להתקין תשתית גם בסמוך לנקודות הטלוויזיה (כהכנה ל- SMART TV שיבואו עלינו לטובה או לסטרימר) ובעוד מקומות אסטרטגיים בבית.

שיהיה סופ"ש מצוין לכולנו!

עומר שקדי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

מנסיונך, CAT6 ו-CAT6A שונים במשהו פיזי אחד מהשני? מ-CAT7 כבר ירדתי....

לגבי המקומות האסטרטגיים, חשבתי על זה ואני חושב לעשות זאת במידה ויהיו מספיק צינורות פנויים להעביר בהם כבלים...

פורסם

תודה רבה!

מנסיונך, CAT6 ו-CAT6A שונים במשהו פיזי אחד מהשני? מ-CAT7 כבר ירדתי....

לגבי המקומות האסטרטגיים, חשבתי על זה ואני חושב לעשות זאת במידה ויהיו מספיק צינורות פנויים להעביר בהם כבלים...

אין לי ניסיון בעבודה עם CAT6a ולכן אני לא רוצה לומר סתם.

מבדיקה מהירה עולה שבכל הנוגע להבדלים בין הכבלים אז מבחינת הביצועים CAT6a מסוגל לשמור על מהירויות גבוהות במרחקים גדולים יותר מאשר CAT6 (לא משהו שרלוונטי ליישומים בתוך דירה / בית פרטי). בכל מקום שבדקתי כתוב שכבל CAT6a אכן עבה יותר וקשה יותר לכיפוף מה שעלול להיות בעייתי בהשחלה בצנרת ביתית.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

בקיצור CAT6 הכי מתאים....

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים