עבור לתוכן

מפרט לביקורת שלכם. 8-10K, איפיון גיימינג עד רב תכליתי

Featured Replies

פורסם

אהלן,

להלן מפרט, כמה entries לחלק מהסעיפים, לא בגלל התלבטות אלא בגלל פערים בין חנויות. המחשב מיועד למשחקים, רזולוציית full-hd, לא משחקי FPS תמיד, אבל על הגדרות מקסימליות. כמו כן יש שימוש לא מקצועי אך תדיר למדי בפוטושופ, עיבוד 2D, ההנחה שלי פה היא שדרישות החומרה העתידיות של חבילות פוטושופ, תהיינה דרישות של תוכנות ה3D של היום, כמו שבדר"כ היה עם פוטושופ.

OC בינוני מתוכנן. מחשב שקט זה דבר בהחלט חשוב לי, אבל לא קריטי לגמרי.

חלק ראשון - רכיבי הליבה, שלא יעברו שדרוג בשאיפה למשך 5 שנים ומעלה כמו desktop-ים קודמים שלי:

1) 3770K - ההפרש במחיר מ3570K משמעותי אבל ביחס למחיר המחשב כולו הוא כ6-7 אחוז, מאחר שהיום בעיבוד 3D מקבלים 15-20 אחוז ביצועים לכל המערכת מקיום של HT, אני נוטה ללכת על 3770K, במיוחד שאני לא אוהב לשדרג מעבדים, אז 6 אחוז ממחיר המחשב נשאר איתי 5-6 שנים

2) GB Z77 D3H, לא נעשה הרבה מחקר, המחיר ואפשרויות ההרחבה נראו פשוט די אופטימליים

3) קירור ישתנה בהתאם למחיר בחנות: mugen 3, או Noctua D14 בחנויות בהן ההפרש הוא 60-70 ש"ח

4) זיכרון 1600 CL9, בנפח של 8GB, זול מחברה כמו G.Skill, Kingston, Corsair וכו'

5) סיסוניק X-660, אם זו אחת מהחנויות הרבות שבהן ההפרש הוא כמה עשרות שקלים מ X-560, אחרת הX-560

6) מארז הוא דבר שמאד משתנה מבחינת זמינות ועלות בכל חנות, אז הנה הרשימה של האפשריים שלי: P280 או 1100 של אנטק, phantom 410 או בגודל מלא, CM 690II advanced אם אין אחרים. אבל העדיפות הגבוהה שלי אך עם זאת עם זמינות נמוכה מאד היא Haf XM

7) אם מתאים למארז ויש צורך אז תוספת מאוורר או שניים של 120-140 מ"מ, 1200-1000 סל"ד בהתאמה, עדיפות לscythe

8) Dell 2312HM, ברירת מחדל פחות או יותר :)

9) כונן DVDR הכי זול

חלק שני - רכיבים שאולי יעברו שידרוג תוך שנתיים ומעלה:

10) כרטיס מסך 7850, ברוב החנויות, 7950 אם זו אייבורי

11) Crucial M4, 256GB, חנות שבה זה נמכר ביותר מ1250 ש"ח פלוס מינוס, נפסלת. (בארה"ב samsung 830 וגם micron מהסדרה הגבוהה ובנפחים זהים, כבר עולים במחירים כמעט זהים למחירי הcrucial בארה"ב, מדוע זה לא כך בארץ?)

12) HD ייקנה בהמשך ויותקן לבד (ראה 17 למטה)

13) מקלדת + עכבר - בשלב ראשון MK520 של לוג'יטק (MK320 לא חוסך הרבה)

חלק שלישי - ציוד הקפי (ייקנה בנפרד, אולי מחו"ל)

14) מקלדת גיימינג אלחוטית (כמובן שהשיהוי זהה למקלדת חוטית, אני לא תקוע בסטיגמות העבר :) ) - מכאנית מצאתי רק XArmor U9W, ביקורות הצרכנים מהללות, אבל להשגה רק בארה"ב ,למשל באמזון עם כתובת אמריקאית, לא קריטי אך מטרד קל. אבל כמו שכתבתי במקום אחר - אני רק צריך מקלדת אלחוטית עם anti-ghosting סביר, לא יותר מדי מתעניין במכאנית.

15) עכבר אלחוטי לגיימינג, orichi של razer נפסל כי קטן מדי, נשארתי רק עם G700, כמובן שהוא מעולה לפי כל ביקורת שהיא, אבל לא זול, ייקנה בארץ או בחו"ל לפי כדאיות.

16) רמקולים בתצורת 2.1 או של altec-lansing או של microlab, בתקציב של 250-350 שקל, ייקנה בארץ

17) כרטיס wireless N פלוס ראוטר מתאים, עם אפשרות לחיבור HD חיצוני לראוטר שישמש אותי לstorage משותף (יש לי גם לפטופ שיעשה שימוש באותו HD), כנראה הTP-LINK1043ND

18) פד לעכבר מהעבים, פירמה מוכרת 80 ש"ח

19) מה"פ Home Premium 64, יינתן דיסק חוקי לחנות להתקין איתו את המחשב.

20) כאב לי שיש רק 19 סעיפים, רציתי 20 עגול.

זהו. העדפה לחנות:

משיקולי מחיר, וסניפים קרובים כמובן שיש את KSP ואת Ivory. העדפה קלה לIvory, בגלל עלות של כרטיס HD7950, ובגלל שעל KSP בעבר שמעתי על שירות לא ידידותי, אבל זה לא העדפה קריטית לגמרי.

מאד אשמח לביקורת שלכם לכל עניין פה, או לסתם הערות כלליות.

תודה רבה!

פורסם

אני רואה שאתה די סגור על עצמך.

כעיקרון עם רוב הדברים שרשמת אני מסכים איתך. להלן מספר הערות שיש לי למספר סעיפים:

1) 3770K - ההפרש במחיר מ3570K משמעותי אבל ביחס למחיר המחשב כולו הוא כ6-7 אחוז, מאחר שהיום בעיבוד 3D מקבלים 15-20 אחוז ביצועים לכל המערכת מקיום של HT, אני נוטה ללכת על 3770K, במיוחד שאני לא אוהב לשדרג מעבדים, אז 6 אחוז ממחיר המחשב נשאר איתי 5-6 שנים

בדוק את i7-2600k, במידה ותמצא אותו במחיר נמוך הרבה יותר (נניח מעל 150-200 שקלים) מה-i7-3770k, לך עליו. הפרש הביצועים קטן מאוד. כמו כן, אני מניח שאתה מתכנן אוברקלוק, אחרת אין טעם לגרסת ה-K, ללוח-האם שבחרת ולקירור המאסיבי.

להגיד לך את האמת, לפי מה שרשמת עושה רושם שלא יהיה לך עיסוק כבד בדו ותלת מימד, לכן אני בספק אם אתה בכלל צריך להוסיף כסף למעבד שכזה.

לפי דבריך, אתה בכיף יכול להסתפק ב-i5-3570k/i5-2500k.

5) סיסוניק X-660, אם זו אחת מהחנויות הרבות שבהן ההפרש הוא כמה עשרות שקלים מ X-560, אחרת הX-560

למרות האיכות המצויינת של סדרת X של סיסוניק- במחירים הנוכחיים, אני רואה סיבה ללכת עליה.

יש לך ספקים מצויינים עם תקן 80+ ברונזה כמו הסיסוניק סדרה M/S12II (כאשר M מודולארית), סדרת "A" של HEC ו-Neo-Eco או HCG (ששקולה ל-S12II של סיסוניק) של אנטק. מבחינת שקט ההבדל הוא אפסי, מדובר על ספקים איכותיים שאת המאוורר שלהם אתה ממילא לא תשמע.

6) מארז הוא דבר שמאד משתנה מבחינת זמינות ועלות בכל חנות, אז הנה הרשימה של האפשריים שלי: P280 או 1100 של אנטק, phantom 410 או בגודל מלא, CM 690II advanced אם אין אחרים. אבל העדיפות הגבוהה שלי אך עם זאת עם זמינות נמוכה מאד היא Haf XM

תלוי מה הטעם שלך והעדיפויות. אם אתה רוצה מארז שהוא גם משתיק- לך על האנטק. אם אתה רוצה מראה יותר אגרסיבי/מעוצב יותר, לך על סדרת HAF או פאנטום. אין שום סיבה להוסיף לאף מארז מאוורר נוסף.

11) Crucial M4, 256GB, חנות שבה זה נמכר ביותר מ1250 ש"ח פלוס מינוס, נפסלת. (בארה"ב samsung 830 וגם micron מהסדרה הגבוהה ובנפחים זהים, כבר עולים במחירים כמעט זהים למחירי הcrucial בארה"ב, מדוע זה לא כך בארץ?)

לך על ה-128GB בעלות של סביב ה-620 שקלים. כן- אומנם הפרש המחירים שווה להפרש הנפח בין הדגמים הנ"ל, אך מדובר על תוספת נכבדה של כסף. הכוננים הללו עדיין לא נכנסו כמו שצריך לשוק (בדומה למחירי הכוננים הקשיחים), לכן אמליץ לא להגזים בנושא

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הפידבק!

מקבל את ההצעה על ה3570K, כעיקרון דווקא כן משתמש הרבה בפוטושופ, אבל במחשבה נוספת ייתכן שהעתיד צופן דווקא הישענות על OpenCL יותר מסיבי, ואז אולי אני אוכל לשדרג משהו שהוא אינו מחלקי הליבה (כרטיס המסך), אז חמש מאות שקל נושמים לרווחה.

לגבי הסיסוניק, אני חוסך לכל היותר 180 ש"ח במעבר מתקן gold לתקן bronze, וגם קראתי שספקי הs12/m12 אינם אותם ספקים של לפני שנים, אז בכל הקשור לספק, אני נשאר עם gold, כמה שקלים מתוך ההפרש יחזרו בחשבון החשמל אינשאלה.

בספקים, שוכנעתי, P280, אני יותר אוהב שקט מOC, וגם בזרימת אוויר הוא לא נראה פראייר. אבל בטוח שלא צריך להוסיף איזה מאוורר לIntake? הוא בברירת המחדל עם מאווררים עליונים ואחורי, בלי intake.

שאלה נוספת, לגבי הcooler, הלכתי על הD14 בגלל reviews על אפקטיביות ועל שקט. אבל לפי סקירה של הספסיפיקציה שלו, אני פתאום תוהה אם הוא לא יפריע לי למשהו, גם עם כל הכבוד המגיע לP280. יש משהו בעוצמה והשקט בגודל אחר?

תודה על העזרה!

פורסם

מארז - תבדוק גם את ה-fractal design R3.

קירור - המוגן 3 אמור להספיק, ה-D14 יקר יותר ופחות משתלם (אם כי מקרר טוב יותר). אין שום בעיית תאימות עם המארז.

ספק - 180 ש"ח הבדל מתרגם לכ-40% הבדל שזה המון.

את הכסף שחסכנו כדאי להשקיע בציוד ההיקפי - אם ההפרש לא גדול מדי, כדאי לרכוש הכל מהארץ. במקרה של מימוש אחריות, לחסוך

את כאב הראש ובזבוז הזמן של משלוח לחו"ל ושליחת מיילים יכול להיות חכם מאוד.

תבדוק חנויות נוספות שמומלצות בפורום (זיגזג, TMS, IQPC, RSM) אולי תוכל לחסוך כסף ולמצוא היצע חלקים שמתאים לך יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על דעתך!

לגבי ה180 ש"ח, לא סתם קיבצתי למעלה לפי חלקי "ליבה" ואחרים. חלקי ליבה, הם חלקים שאני לא נוטה לשדרג, ולכן את המחיר שלהם אני מודד ביחס לכל החבילה, כי זה מה שאהיה תקוע איתו הרבה זמן ולכן לא ישליך על החלק בלבד, אלא על כל המחשב. בתפיסה הזו 180 הוא 2 אחוז ומשהו מהמחיר, אז אני נוטה לX. כך זה עבור ספק, לוח אם, מעבד, קירור למעבד ומארז שאלה דברים שאני לא נוטה לשדרג. למרות זאת אם החנות שאני אבחר תציג פער משמעותי יותר בין סדרה M לסדרה X, אני כן אקח בחשבון.

את הfractal design אני בהחלט אשקול מחדש, בעבר קצת היו לי ספקות כי הוא מתומחר לא רחוק מאנטק, ואחד מאתרי הביקורת פעם קרא לו חיקוי של אנטק, עם חומרים זולים יותר (למרות שהוא דווקא חיבב אותם), אבל עכשיו נכנסתי לspec של ה-R3 ובהחלט נחמד, אולי צריך עוד 140mm בדלת הצדדית וחוץ מזה הוא נראה די טוב.

לגבי המוגן 3, אני שוקל אותו מחדש, כי נעשיתי מודע לגודל של D14, ובמקביל אליו שוקל גם את נינג'ה 3, U12P ובמקומות שאפשר למצוא את הבא בתור גם ל-1155, גם את Thermalright 120 extreme.

בדקתי מספר חנויות, כל אחת קצת בעייתית לי במובן מסויים מבחינת המפרט, פרט לksp ולivory, שמחזיקות פשוט הכל :) חנות אחת נוספת ראיתי שיש לה מבחר מעניין, וזו wellcom (איות כך במקור), יש למישהו דעה עליה?

תודה רבה..

פורסם

בדקתי מספר חנויות, כל אחת קצת בעייתית לי במובן מסויים מבחינת המפרט, פרט לksp ולivory, שמחזיקות פשוט הכל :) חנות אחת נוספת ראיתי שיש לה מבחר מעניין, וזו wellcom (איות כך במקור), יש למישהו דעה עליה?

יש להם מבחר מאוד דומה ל-TMS. הייתי שם שאספתי את המחשב שלי.

פורסם

זה אותו חנות.

אני ממליץ לך גם לחקור אודות לוח האם, דווקא שם נראה שיש איפה לחסוך. תסתכל על לוחות האם של MSI שנוטים להיות משתלמים מאוד.

פורסם

אולי צריך עוד 140mm בדלת הצדדית וחוץ מזה הוא נראה די טוב.

לא צריך להוסיף.

לגבי המוגן 3, אני שוקל אותו מחדש, כי נעשיתי מודע לגודל של D14, ובמקביל אליו שוקל גם את נינג'ה 3, U12P ובמקומות שאפשר למצוא את הבא בתור גם ל-1155, גם את Thermalright 120 extreme.

קח את המוגן 3.

פורסם
  • מחבר

פשוט כך, "קח את המוגן" :) למה המוגן עדיף על האחרים? לא ראיתי יתרונות שקט או עצמת קירור על האחרים שציינתי, גם אין יתרונות יוקרה או התקנה, אז באמת ובתמים - מדוע לדעתך עדיף המוגן?

בכל אופן - לגבי MSI, אני רואה שאצטרך ללכת לפחות על הG45 בשביל "להשוות" פיצ'רים עם הג'יגהבייט וזה יוצא יקר יותר, אני מפספס משהו?

מאד מעניין לגבי TMS וwellcom, אלא שבדיוק הבחנתי בתחתית של wellcom בהודעה הבאה:

"נותן האחריות – וולקום טכנולוגיות בע"מ. תקופת האחריות משתנה בהתאם למוצר"

מפחיד, במיוחד לאחר תקדים פנדה ואחרים

פורסם

המוגן קטן יותר מהנינג'ה וכמובן גם מה-D14, ברוב המקרים זול יותר ומספק קירור שקט ומצויין שלא יגביל אותך.

השאלה היא לא למה כן ללכת עליו, אלא למה לא ללכת עליו.

בקשר ל-MSI- אני מניח שהוא דיבר על כמה לוחות שיש במבצע ב-RSM (כנס לדיון מוצרים מומלצים שנמצא פה בסטיקי).

בכל מקרה, זה לא ממש רלוונטי למעבד שלך כי הם דורשים עדכון ביוס (לא בדקתי אם יש), לכן נכון לעכשיו, לדעתי הג'יגבייט הוא הבחירה הטובה ביותר.

לגבי החנות- זה לשיקולך. אם אתה רוצה לדון על כך- יש לך את פורום צרכנות שגם ככה מפוצץ במידע לגבי החנויות היותר פופלאריות כאן.

פורסם

הייתי מעדיף לקחת את ה-D3H בתוספת כמה עשרות שקלים שכן הוא נותן יותר כמו אקסטרה יציאות USB3, אופטית וכדומה.

השני מבוסס H77.

פורסם
  • מחבר

מסכים, האקוויוולנט ל-D3H הוא הG45, ולא הG43, ולכן לאו דווקא כדאי יותר

ונניח שנשים את הThermalright extreme בצד, אז המוגן, איך הוא ביחס ל-U12P? בכל זאת Noctua ובאותו המחיר בערך, יש הבדלים מהותיים?

תודה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חבר'ה! אעדכן..

;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים