עבור לתוכן

המלצה לכונן SSD

Featured Replies

פורסם

אתמול מת לי ה WD3200AAKS.

הוא אמנם לא היה הראשי במערכת, אבל הוא שימש אותי להרבה מאוד מידע (הורדות, גיבויים..)

יש לי כרגע הארדיסק של טרה שמעל חצי ממנו פנוי, כך שמבחינת מקום אני מסודר ואין טעם להשקיע בהארדיסק בעל נפח גדול.

חשבתי לנצל את ההזדמנות הזו ולרכוש SSD על מנת לשפר את ביצועי המערכת.

אני אמנם עדיין מתלבט בגלל שהטכנולוגיה הזו עוד לא ממש בשלה והבנתי שההארדיסקים האלו נשחקים מהר (מה שנשמע לי קצת מוזר כי אין שם שום חלק נע שיכול להישחק..).

בקיצור, אני מחפש הארדיסק SSD בנפח סביר (ישמש למערכת הפעלה, תוכנות, ואולי קצת מסמכים), שיתן ביצועים טובים ושיהיה כמה שיותר אמין.

נניח ש60-80GB יספיקו לי :)

אגב, כדאי לחכות קצת שיצא משהו יותר בשל? כי העניין לא ממש דחוף לי ואני מתכנן לקנות בעוד חודש או יותר..

נ.ב

מישהו צריך לעדכן את סטיקי המומלצים, חלק מההארדיסקים שם כבר לא נמצאים בשוק.

פורסם

בקניה הקבוצתית נקנו 160 כונני crucial m4 וזה אומר שלכולם יש אחד. בסך הכל הכונן המומלץ ביותר מבחינת אמינות. ובשביל לגמור לו את הכתיבות(או יותר מדויק המחיקות) אתה צריך לכתוב אליו 40 GB ליום במשך חמש שנים. לי יש את ה128 מעלה מערכת הפעלה בפחות מ 20 שניות (לא מדדתי) מהירות קריאה 500 מגה לשניה ו70000 פעולות io בשניה .

לכוננים אחרים היו בעיות שונות ומשונות. בגלל זה לא קניתי עם המחשב החדש. בקבוצתית קיבלנו הנחה של המעמ בערך אז זה לא כזאת הנחה גדולה.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה.

ראיתי שכל ההארדיסקים מגיעים בגודל של 2.5" במקום 3.5" סטנדרטי.

הם מגיעים עם מתאם כלשהו שנוכל להכניס במארז או שצריך לקנות בנפרד?

אגב, בכמה קניתם אותו ברכישה הקבוצתית?

פורסם

529 ש"ח (באותו הזמן הם עלו יותר מ-700 ש"ח), עובד מצוין. משנה פלאים את חווית השימוש. זה לא מגיע עם מתאם, אתה יכול פשוט להדביק אותו אם דבק דו צדדי למארז (אחרי הכל אין לו חלקים זזים). HDD זה Hard disk drive, לאומתו SSD זה Solid state drive.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים