עבור לתוכן

שאלה על thunderbolt

Featured Replies

פורסם

היי , יש לי כמה שאלות על thunderbolt למי שמתמצאה,

ראיתי שכבר היום לוחות לPC מתחילים לשלב את הפורט הזה ו INTEL מאוד מתלהבים מהעניין מהפורט הזה שלהם (בצדק אני בטוח) וטוענים שבמחצית השניה של 2012 נתחיל ליראות כבר הרבה דברים שמשתמשים בזה.

עכשיו יש לי שאלה בעניין אחרי שקצת ראיתי על הפורט ועל ההמצאה הזו בכלל סרטונים וקראתי הסברים.

יפה וטוב שזה מעביר 10Gbps עד 4 ערוצים של 20Gbps העלה ו 20Gbps הורדה (הבנתי את זה נכון?) וכל הקטע שאפשר לחבר מכשיר אחד שיעיבר לבא בתור וכו' וכו' בתכלס כרגע זה מביא לנו צרוך העניין כהעברת מידע ממכשיר למחשב בערוץ אחד בעצם עד 1 גיגה לשניה של מידע אוקי...

אבל... בכל סרטון שראיתי שמיסמיים את העניין הזה אם השתמשו ב HDD מכני היו צרכים לפחות 4 ב "RAID" כדי להשיג את המהירות האלו כי HDD מכני הבודדים והטובים שבהם ב "pick" מגעים לקצת העברה של 250MB לשניה ... ואפילו ה SSD כל עוד אנחנו מדברים על כזה שמתאים ל SATA3 הוא לרוב יבא אותנו ל 500MB לשניה... ככה שכל ה thunderbolt לאדם הפרטי נירא לי איפשהו באזור של "לא ראלי מבחינת כספיתי או פרקטית לבין לא נחוץ להיתרון שהוא נותן" נכון שהוא פי 2 מי USB 3.0 אבל גם ככה 99% מהתקנים לא מתקרבים למהירות של ה USB 3.0

ככה קצת נירא לי ש thunderbolt בלוח כרגע זה להקדים את המאוחר , מה דופקים thunderbolt בלוח בזמן שאלה אם כן אתה זורק על שם SSD שמחובר ב PCI-X שרק הוא יכול להגיע להמריות של 1TB לשניה מה עשיתה בזה? חיבור יפה לכונן RAID (שוב אולי שימושי לארגון משתמש פרטי??)

וגם חברה/ארגון יהיה לו עדיף להשתמש בבקר יהודי ל-thunderbolt שכן אם יש איזשהו כשל ב thunderbolt אפשר להחליף בקר על הלוח בדקה מאשר יותר זמן מאשר את כל הלוח (אני יוצא מהנחה שאם כבר הארגון באמת צריך קצת העברה של 1TB לשניה הוא כנירא צריך עבודה מהירה גם ככה)

אולי ממש לא הבנתי את כל הנושא ובגלל זה כמובן אני שואל שיתקנו אותי אם אני טועה פשוט כרגע זה ממש נירא לי OVER THE TOP

פורסם

אכן, בשביל לנצל את מלוא המהירות דרך storage בלבד, חייבים RAID כיום.

היתרון של Thunderbolt היא היכולת להעביר וידאו וPCI-E על אותו הכבל. ווידאו של 2560x1600 ב60HZ לבדו לוקח כמעט 10Gbps. תוסיף 3D שזה 120Hz ואתה כבר או-טו-טו מגיע לרוחב הפס.

זה באס מהיר מאוד, וטבעי שבתחילת הדרך התקנים עוד לא מגיעים לשיא הניצול שלו (כנ"ל בכל באס כשהוא רק נכנס לשוק - SATA3, PCIE3, אפילו USB3 כמו שאמרת). יבוא יום ו20Gbps full duplex ייראה לנו מעט. :)

פורסם

אל תפגע,אבל..

בקר יהודי... :lol:

פורסם

העילגות חוגגת.

בקר יהודי, צאן מוסלמי... :lol:

פורסם
  • מחבר

אכן, בשביל לנצל את מלוא המהירות דרך storage בלבד, חייבים RAID כיום.

היתרון של Thunderbolt היא היכולת להעביר וידאו וPCI-E על אותו הכבל. ווידאו של 2560x1600 ב60HZ לבדו לוקח כמעט 10Gbps. תוסיף 3D שזה 120Hz ואתה כבר או-טו-טו מגיע לרוחב הפס.

זה באס מהיר מאוד, וטבעי שבתחילת הדרך התקנים עוד לא מגיעים לשיא הניצול שלו (כנ"ל בכל באס כשהוא רק נכנס לשוק - SATA3, PCIE3, אפילו USB3 כמו שאמרת). יבוא יום ו20Gbps full duplex ייראה לנו מעט. :)

תודה על המידע , אני באמת מבין את הכוונה שלך ויותר טוב עכשיו את העיון מאחורי כל ההתקן הזה,

הרקע לשאלה היה שראיתי עכשיו ש ASUS ו MSI שילבו בכמה דגמים שלהם את ההתקן הזה וזה פשוט נירא לי בזבוז של כסף.

*מה גם שראיתי ב WIKI על thunderbolt ש INTEL לקוחת בין 20-25 דולר לכל מפתח שמשתמש בהתקן כסף שמגולגל כמובן על הלקוח ביותר מי 25$ לבטח*

אל תפגע,אבל..

בקר יהודי... :lol:

אה לא נפגע גם לי זה נירא מצחיק (אולי עצוב שאני באמת לא בטוח אם לכתוב יהודי או יעודי) אבל איפשהו במהלך 22 שנות חיי אני מתרגל זה :)

אני חושב שזה יהיה שי אישי אם בכל מה שכתבתי יש רק שגיאה אחת (מה שאני בטוח שיש לפחות עוד 20 עם לא יותר)

אבל לשמחתי שגיאות כתיב כתוצאה של הפרעות קשב ורכוז בעולמנו מפריע לאף אחד היום להתקבל לכל מקום ולכל ילמוד מה שהוא רוצה בכל אוניברסיטה בארץ ככה שאני באמת חושב שזה מצחיק

*בקר זה לא פועל ביום שבת*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים