עבור לתוכן

התבוללות , מדינת היהודים .....

Featured Replies

פורסם

2

אתה לא מכיר כאלה, כי אין כאלה במעגל ההיכרויות שלך - מה שמעלה שאלה עד כמה הוא מגוון. יש מספיק אנשים שלא אכפת להם איזה יום בשבוע, הם יעדיפו מרצונם לעבוד ביום שבו משלמים 150% לשעה, ולקבל כמה ימי חופש אחריי זה

3

מה הטעם של אזכרה שבה לא נאמר כלום על הבן אדם ? טקסט גנרי ניתן לקרוא בבית הכנסת של הבסיס

כמו כן, ביחידה נהרג הרבה יותר מבן אדם אחד במהלך קיומה. לא לכולם עושים אזכרות, ולבודדים שכן, אמור להיות רקע מאחורי הרקע לא חייב להיות בשדה הקרב, יכולים להיות דברים אחרים כמו חטיפה בגלל נסיעה בטרמפ, או תאונת עבודה בתוך הצבא. אם סכין הסלט היתה תאונת עבודה, כן יש מקום לאזכרה וזה לא פחות חשוב מחייל שמת בקרב. אם הוא סתם חתך סלט ודקר את עצמו, זה פשוט לא דורש אזכרה (מטעם היחידה) בכללי

זה שאדם שנולד יהודי ייחשב יהודי, מראה עד כמה הדת היא ריקנית. זה לא משנה מה נמצא בראש שלי או באמונה (או חוסר אמונה) שלי, אלא שאם נולדתי במזל דלי - אני מתאים להיות אחד מ 10 אנשים לצורכי טקס וודו

4

לצה"ל יש את היכולת לטפל, אבל אם חייל יורה מהנשק בחייל אחר צה"ל לא יכול להחזיק את החייל האחר לחיים, ואם ענת קם גנבה מסמכים ופירסמה אותם, צה"ל לא יכול להעלים את המידע שכבר ברח וגרם לנזקים עצומים למדינה

כלומר, זה שיש לצהל את האמצעים להגיב ולסנן לא אומר שהם תחליף ללסמוך על החיילים שלו

האם אותם חיילים שניתן לסמוך עליהם בנשק ובמידע סודי, לא ניתן לסמוך שיקיימו הוראה פשוטה של שמירת כשרות בבסיס מחוץ לחדר האוכל, בכלי אוכל ששייכים לצה"ל ?

ואגב פיקוח - ענת קם נתפסה בגלל פאק של העיתונאי שהשתמש בחומר, ולא של ענת עצמה. ללא העיתונאי הזה, אף אחד לא היה עולה עליה. כך שאין ממש פיקוח על זה. אתה מצפה לפיקוח יותר קפדני על כשרות מאשר ביטחון מידע ?

העובדות כרגע הן, שבגלל פראנויה של אחרים (שלא נמצאת במימדים הגיוניים כלומר - מפחדים מגיעה בכשרות יותר מפגיעה בביטחון מידע), אני לא אוכל כמו שצריך בתורנות. איך בדיוק ההגבלות של אוכלי כשר לאוכל שלהם, מוצדקים יותר מההגבלות שלי לאוכל שלי ?

5

רוב הדברים שאמרתי מבחינתך הם נורמליים, ולכן לא מעוררים את תשומת הלב שלך לבעיה

6

אני מודע לזה. אבל, במקומות עבודה רגילים (עד עכשו יין הוא היוצא דופן היחיד שראיתי), אין אפליה מוגדרת על רקע דת או אמונה פוליטית. בתעשיית היין לעומת זאת, יש מפעלים שעוברים בצורה בוטה על מגילת העצמאטות ודיי בוודאות גם על חוקי מדינת ישראל שונים, שאם היה מדובר במפעל אחר (ולא יקב) אנשים היו נכנסים על זה לכלא. למה ביקבים זה מותר ?

אני מכיר את היקבים מההתיישבויות מעבר לקו הירוק (ובזמנו גם מקטיף), ואין לי משהוא נגד כל אחד מהיקבים ספציפית - שכן מותר לכל אחד לפתוח יקב משפחץי או אם החברים שלו. אבל מה שנמכר בסופר הוא לא כזה - הוא ממפעלים של חברות מסחריות, שמפעילות סלקציה על עובדים וזה סיפור שונה לגמרי

7

ומה היה ההקשר שבו הוזכר אפקט העדר ?

• תגובות 176
  • צפיות 21.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. ודאי שנכנסים לך לוריד. מס הכנסה נכנס לכולנו לוריד, כנ"ל ביטוח לאומי, צה"ל, משטרת התנועה. אף אחד לא עושה רק מה שבא לו. אתה פשוט החלטת שהוריד שלך מספיק רחב לדברים מסויימים אבל לדברים אחרים לא.

איזה בליל דמגוגיה צרוף.

הוריד שלי לא רחב מספיק לכפייה דתית?

ברור שלא! אלה אגדות! מס הכנסה, צה"ל וכו' אלה דברים שאני תורם ונהנה מהם באופן הכי ישיר שיש.

מהדת? אני סובל. לא רואה בה שום צורך ואין שום דרך אמפירית להוכיח שקיום שירותי דת במדינה

אכן תורם במשהו.

משמע, זה לא צריך להתקיים, חד וחלק.

זה בדיוק כמו שאני לא אכפה שירותי אסטרולוגיה על מישהו.

מי שרוצה ללכת לאסטרולוגית וקוראת בקפה, בסוכר, בשוקו ובסביח, שיהנה.

אבל בפועל, אלו דברים שמעולם לא הוכחו בצורה נורמאלית.

כך גם הדת. ולכן, היא צריכה להיות מופרדת מהמדינה לחלוטין.

פורסם

מהדת? אני סובל. לא רואה בה שום צורך ואין שום דרך אמפירית להוכיח שקיום שירותי דת במדינה

אכן תורם במשהו.

משמע, זה לא צריך להתקיים, חד וחלק.

איך אתה יכול למדוד תרומה? באותה מידה אני יכול לטעון כי תקצוב ניצולי שואה לא תורם כלום.

פורסם

אתה ברצינות טוען שהתרומה שצה"ל מעניק לך(בטחון) ודוסים שמתפללים(לקרב בינך לבין החבר הדימיוני שלך,

להשקיט את המצפון שלך שאתה חילוני גמור עם נקיפות) זה אותו הדבר!?

פורסם

צה"ל?

אני נתתי דוגמא רק בשביל להסביר את האבסורד. מה שנכון לי לא נכון למישהו אחר.

פורסם

אנשים צורכים שירותי דת מבחירה (למעט אותם שירותים שלא בחרתי לצרוך, אבל אני מחוייב בכל זאת). ניצולי שואה אינם ניצולי שואה מבחירה, כמו שכל זקן אינו זקן מבחירה, ונכה אינו נכה מבחירה. ההשוואה שלך פשוט מטומטמת.

פורסם

רוב האנשים הדתיים אינם דתיים מבחירה. זה תוצאה של חינוך.

מה שאני בא להגיד כאן, שיש ציבור גדול שזה משרת אותם (לא רק דתיים חובשי כיפה ושומרי שבת) ולכן כך הדבר.

פורסם

אבל הרב אמר שהדברים הדתיים כמו שווים הרבה כסף.

יעני אם זה 100 שקל אז המחמירים כאילו היה 1000 שקל בכיס.

וכאילו זה היה באמת ושווה הרבה הרבה לא יתואר בלתי נתפס מעולמות עליונים מלמעלה בדרגות הגבוהות בשמיים ממש ממש באמת אמיתית לא כאילו.

והדברים של החילונים זה זבל לא שווה שקל וגם עושה לנו קנסות גדולים וריביות ממש ממש באמת באמת ונחשב כמו רצח.

לך תתווכח עם זה.

פורסם

אני לא אטרח לקרוא הכל... זה מעיק מדי בפלאפון

מה שכן, נגיד את הדעה שלי למקרה האישי שלי

נולדתי יהודי, אמות יהודי.... אבל בכל הפרק זמן שבין שני ה"אירועים " הללו, אני אתאיסט גאה

פורסם

לבינארי:

2. באמת מזמן לא בדקתי כמה תתרנים יש במעגלי ההיכרויות שלי, זה חשוב לי כדי שהם יהיו מגוונים מספיק.

3. יש מין קטע כזה של גנריות בצבא, לובשים אותו דבר, אוכלים אותו דבר ונקברים אותו דבר.

"זה שאדם שנולד יהודי ייחשב יהודי, מראה עד כמה הדת היא ריקנית" - לא, זה מראה שאין לך בחירה על היהדות שלך אלא רק על שמירת המצוות.

4. תתלונן אצל נציב קבילות חיילים.

5. אין קשר לנורמליות, מה שאתה אומר זו פשוט המצאה, או שלא הבנת נכון את המורה. אני למדתי ביקורת המקרא בבי"ס.

6. שכנעת אותי, אני גזען גאה.

7. ראה תגובות 139-140.

צר לי על הציניות, פשוט העסק הפך להיות ארוך מידי וקצת מתיש, ובכלל, אני עוד מחכה שתענה לי על שאלות עקרוניות ששאלתי אותך במהלך הדיון (ועוד היו קשורות איכשהו לנושא הדיון) והתעלמת ממני.

אנשים צורכים שירותי דת מבחירה (למעט אותם שירותים שלא בחרתי לצרוך, אבל אני מחוייב בכל זאת). ניצולי שואה אינם ניצולי שואה מבחירה, כמו שכל זקן אינו זקן מבחירה, ונכה אינו נכה מבחירה. ההשוואה שלך פשוט מטומטמת.

שירותי דת זה צורך לגיטימי של הציבור כמו הרבה דברים אחרים.

לא משנה אם זה מבחירה או לא, כן תורם או לא תורם.

אבל הרב אמר שהדברים הדתיים כמו שווים הרבה כסף.

יעני אם זה 100 שקל אז המחמירים כאילו היה 1000 שקל בכיס.

וכאילו זה היה באמת ושווה הרבה הרבה לא יתואר בלתי נתפס מעולמות עליונים מלמעלה בדרגות הגבוהות בשמיים ממש ממש באמת אמיתית לא כאילו.

והדברים של החילונים זה זבל לא שווה שקל וגם עושה לנו קנסות גדולים וריביות ממש ממש באמת באמת ונחשב כמו רצח.

לך תתווכח עם זה.

שולה שולה שבלולים בשלולית.

כל שבלול אשר שולה שולה הוא שלה.

שלה כל שבלול אשר שולה שולה.

בשלולית שבה שולה שולה שבלולים.

לך תתווכח עם זה.

פורסם

רוב האנשים הדתיים אינם דתיים מבחירה. זה תוצאה של חינוך.

מה שאני בא להגיד כאן, שיש ציבור גדול שזה משרת אותם (לא רק דתיים חובשי כיפה ושומרי שבת) ולכן כך הדבר.

לא מעניין אותי שזה משרת גם 99% מהאוכלוסייה.

זה לא משרת אותי ואין בזה צורך ממשי אלא גחמה דימיונית(גם אם זה ציבור גדול), אני לא אמור לשלם על זה.

למה לדחוף לי לגרון את העניין הזה? לא ברור.

צבא, מס הכנסה, ביטוח בריאות, ביטוח לאומי - לא מספיק?

למה אני צריך לשלם על מוצרים את עלויות הכשרות שהושקעו בהם?

הרי העלות הזאת מגולגלת אליי, האזרח הקטן בסוף.

אם העלות הזאת הייתה נספגת ע"י משרד הדתות, מפעל הפיס, הכיס הפרטי של אלי ישי,

לא הייתה לי כל בעיה עם זה.

שירותי דת זה צורך לגיטימי של הציבור כמו הרבה דברים אחרים.

לא משנה אם זה מבחירה או לא, כן תורם או לא תורם.

יפה, אז הגענו לנקודה האמיתית.

אתה אומר, מה שיש זה טוב.

אנחנו אומרים שמה שיש זה לא טוב.

יהיה עימות, נראה מי ינצח.

כשמי שיפסיד(חילוניים, ראציונאליים, אינטלקטואלים שאשכרה תומכים בכל החברה שלנו ומאפשרים לה להתקיים,

כולל אותן גחמות כשרות מופרזות ושאר שירותי הדת שאין לנו שליטה עליהם) יברח מכאן, כל האוייבים יטפלו

במי שנשאר(דוסים ודתיים) יופי יופי.

פורסם

יש הרבה דברים שמקבלים תקציבים ולא משרתים אותי ועוד הרבה אנשים. הסרטון שהבאתי קודם הוא רק טיפה באוקיאנוס.

אם מפריע לך לספוג את עלויות הכשרות של שטראוס או אסם אתה מוזמן לבקש מהם להוציא קו מוצרים ללא כשרות.

את הנקודה האמיתית כבר עברנו מזמן, ודי לחכימא ברמיזה.

פורסם

יש הרבה דברים שמקבלים תקציבים ולא משרתים אותי ועוד הרבה אנשים. הסרטון שהבאתי קודם הוא רק טיפה באוקיאנוס.

אם מפריע לך לספוג את עלויות הכשרות של שטראוס או אסם אתה מוזמן לבקש מהם להוציא קו מוצרים ללא כשרות.

את הנקודה האמיתית כבר עברנו מזמן, ודי לחכימא ברמיזה.

אבל בכל מדינה אחרת שירותי דת ממומנית אך ורק על ידי הציבור הדתי. :screwy:

פורסם

יאיר, אתגר קטן בשבילך: תן דוגמה לשירות אחד ויחיד מלבד שירותי דת למיניהם הממומן כולו או בחלקו ע"י המדינה, למרות שהוא מקיים את שני התנאים הבאים:

1. על הציבור שאינו בוחר להשתמש בשירות אינה מקובלת כלל הטענה שיש בשירות זה כל תועלת, ובטח שאי אפשר לכמת "תועלת" זו.

2. השימוש בשירות נתון לחלוטין לבחירת האזרח (או משפחתו, באם הוא קטין), ולא מדובר בשירות שכל אזרח נזקק לו או עלול להזדקק לו בעל כורחו.

ואם מצאת שירות שכזה, עכשיו תוסיף תנאי נוסף:

3. (בונוס) כל אזרח מחוייב במצבים מסויימים להשתמש בשירות זה (בתשלום או שלא בתשלום) גם אם אינו רוצה בכך ויכול להסתדר בלעדיו.

בהצלחה.

פורסם

אני עדיין בשוק שיש פה אנשים שאשכרה משווים שירותי דת לצבא, מס הכנסה או מערכת הבריאות הציבורית. :nixweiss:

לשם השוואה:

צבא -

זקוקים לו כולם - בשביל לשמור עלינו מאוייבים.

חלק גדול בחברה מתגייס אליו ונוטל חלק בתפעולו - אזרחים הגונים מחזירים את חובם לצבא ששומר עליהם

בכך שהם נוטלים חלק במאמץ.

את התועלת מהצבא ניתן לכמת בצורה מאוד מאוד חד משמעית, פחות אנשים מתים ברחובות מפיגועים?

כראה שלצבא יש איזשהו חלק בזה.

שירותי דת -

אנשים שלא זקוקים לשירותים הללו - הצורך נכפה עליהם(כשרות, נישואין ברבנות, שירותי קבורה וכו').

התועלת מהשירותים הללו - לא ברורה, קשה להוכחה ובעצם בהגדרתה על-טבעית.

אז אולי אני אתחיל לגבות מאנשים פרוטקשן בטענה שמי ששומר עליהם זה סופר-מן וש..."ייסמכו עליי".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים