עבור לתוכן

זקוק ליעוץ בנוגע למק-בוק ישן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה מצאתי מק-בוק מהדור הראשון (ככל הנראה בעל מעבד core duo או core 2 duo). לאחר טיפול במצבו האסטטי המחריד (מדבקות כעורות על המקלדת, זוהמה בלתי מזוהה על דפנות המכשיר ועל המטען, וסטיקר ענק ומטונף בשפה לא מוכרת), החלטתי לנסות להפעיל אותו. בניסיון להדליק אותו, הוא מפעיל איזה מאוורר, שמשמיע כמה זמזומים, ואז המכשיר כבה, תוך הבהוב עמום מאוד של המסך (שטרם דלק). עם זאת, כאשר מטעינים את המכשיר, והוא כמובן מתחמם, דולק מאוורר חזק ושקט שמפזר את החום. יש לציין שלמכשיר ישנו סדק בפאנל הפלסטי התחתון.

אני שוקל לפתוח את הפאנל התחתון ולראות מה קורה שם בפנים, אך אין לי ניסיון עם לפטופים, בטח לא של אפל. מה אתם ממליצים לעשות?

פורסם

כנראה שלא סתם זרקו אותו , תפתח אותו אין לך מה להפסיד נכון?

פורסם

מה שלא יהיה , אל תמסור אותו למעבדה רשמית של אפל בארץ, יפשטו לך את העור על כלום..

יש גם סיכוי שתצטרך מברגים לא סטנדרטיים כדי לפתוח את הלפטופ הזה (TORX כלשהו או מברג כוכב מחומש).

כדאי מאד לחפש וידאו שמסביר איך לפתוח את המחשב בשביל תיקונים, יחסוך לך גרימת נזק מיותר.

פורסם
  • מחבר

לפחות עבור הפאנל החיצוני, מדובר בברגי פלוס (לא פיליפס ,דרך אגב, שזה רק סוג מאוד ספציפי של ראש-פלוס) קטנים, שלא קשה לפתוח.

אם הוא לא עובד, אני חושב למכור אותו לחלפים. שווה? כמה כדאי לקחת על כל חלק? והאם עדיף בכלל למכור אותו כמו שהוא?

בכל אופן, אני אפתח אותו מחר, ונראה מחכה לנו בפנים... אולי בכלל שווה לשפץ אותו ואז למכור :) .

פורסם
  • מחבר

אם כן, הבוקר ניסיתי להדליק את המחשב שוב (משהו לא הסתדר לי עם העובדה שהמאוורר כן עובד), ושמתי לב שלאחר הדלקה, נשמע מאוורר חלש מבפנים. לכן החלטתי לחכות קצת, ואז לחצתי על קאפס-לוק. האור שלו נדלק. המכשיר אפילו הסכים לבלוע דיסק (אך לא להחזיר, בינתיים. חבל, דווקא דיסק של הבילויים).הבנתי שאולי המסך או החיבור למסך מקולקל, ושווה לבדוק מסך חיצוני. אבל אני לא מכיר את החיבור המוזר הזה שיש שם למסך (שהוא כנראה HDMI, אבל הוא נראה שונה, וגם אין לי מסך כזה :( ). אז מה עושים?

פורסם

החיבור הוא miniDVI או miniDisplayPort, תלוי כמה ישן המחשב. קיימים מתאמים (לא זולים במיוחד) בין זה לבין אחד מהחיבורים הרגילים.

פורסם
  • מחבר

תודה... מעט חפירה ברשת הראתה שמדובר במיני DVI. לא נראה לי שאני אוציא כסף על איזה מתאם עלום למכשיר שתקינותו מוטלת בספק, אבל אני אבדוק אולי אצל מכר שיש לו כנראה חיבור שכזה (יש לו איפה-שהוא איזה פאוורמק G4 מימי המנדט). עוד פרטים בהמשך...

פורסם
  • מחבר

טרם חיפשתי אצל אותו מכר, אך בניסיונותי לחלץ את אלבומם השני של הבילויים ממלתעות המכונה, גילילתי שהמסך עובד- אך ללא תאורה אחורית. מה שיותר מדאיג, הוא שעל המסך ראוים תמיד רק תמונה מהבהבת של קובץ עם סימן שאלה בתוכו... יש למישהו רעיון מה זה אומר?

פורסם
  • מחבר

מה שניסיתי בעילגות מה להסביר בהודעה הקודמת הוא שקיבלתי תמונה כזאת: https://discussions.apple.com/thread/2376091?start=0&tstart=0

רק מהבהבת ובלי הפסים המוזרים ברקע (ובלי תאורה אחורית כמובן).

חפירה מעמיקה ברשת העלתה שכיוון שיש תמונה, הבעיה אינה עם האינוורטר אלא עם הנורה של התאורה האחורית. זה כנראה לא יהיה בעיה אם אני ממש ארצה לתקן, אבל נעזוב את זה.

המקרה היחיד שמצאתי ברשת של אדם שקיבל תמונה כזו קיבל אותה הוא אחד שהלך לו HDD... אני אנסה, אם כן, לנסות לעשות לו boot עם לייב סידי כלשהו.

עוד מישהו נתקל בתופעה דומה מתישהו, ורוצה לעזור לי?

עוד גילוי קטן... לחיצה ארוכה מאוד (יותר מ 10 שניות) על כפתור ההפעלה גורמת לנורית הקטנה בקדמת המכשיר לדלוק, אז להבהב, ולבסוף גורמת לצליל עוצמתי מהרמקול לכ 3 שניות. יש למישהו מושג מה בדיוק זה עושה? אע"פ שכנראה זה לא גרם לאיזשהו נזק (יותר ממה שכבר עבר על המחשב המסכן).

בכל מקרה, נראה שבקרוב אני אפרק אותו קצת ואסתכל מבפנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים