עבור לתוכן

קליטה בממ"ד, NETGEAR DGN2200

Featured Replies

פורסם

היי,

לפני שבוע התחברתי בדירה חדשה לאינטרנט 15 מב"ש של בזק וגם לקחתי ראוטר NETGEAR DGN2200 במסלול זיכוי.

חיברתי את הנתב בחדר השינה לטלביזיה ולסטרימר באופן קווי, שניהם עובדים במלוא רוחב הפס.

המחשב שלי יושב בממ"ד, שם יש קליטה חלשה וניתוקים, וכמו כן אני מגיע למהירות הורדה מקסימלית רק 5 מב"ש.

כמובן, אם אני מעביר את הנתב לממ"ד, יש לי במחשב מהירות הורדה מירבית 15 מב"ש, אבל אז אין לי קליטה בחדר השינה.

שאלות:

1) האם יש נתב אלחוטי איכותי יותר, שחודר ממ"ד במידה כזאת שאני אקבל את מלוא רוחב הפס גם בממ"ד, עד 100 מב"ש שדרוג עתידי?

2) ראיתי שבזק מציעים גם מתאמים לחיבור קווי דרך שקעי החשמל או דרך שקעי הטלפון. לפי הרשום אצלם, החיבור דרך חשמל נותן עד 14 מב"ש ולכן לא מתאים לי. אם כן, רציתי לשאול האם פתרון שקעי הטלפון (HPNA3.1) יפתור לי את הבעיה ומה קצב התקשורת המרבי שהוא תומך בו.

תודה.

פורסם

נתבים אלחוטיים/רפיטרים וממ"דים לא מסתדרים ביחד. רצוי שתשקול HomePlug או HPNA (אם בכל חדר יש שקע טלפון המשוייך לאותו קו).

פורסם

מתאמי הומפלאג בבית על פאזה 1 יעבירו לך 15 מגה מצויין

מאיפה הנתון הזה של 14 מגה ?

בזק מספקת מתאמים של דילינק שמעבירים עד 200 mbps

http://www.dlink.co.il/il/products/16/1345.html

פורסם
  • מחבר

תודה. אני לא זוכר איפה ה-14 מב"ש הופיע, זה היה באיזו טבלת השוואה אונליין.

אני אדבר עם בזק מחר. איך אני יודע איזה פאזה יש לי בחשמל ? זאת דירה חדשה, ועשיתי במיוחד שקע תלת-פאזי לכיריים חשמליים במטבח, אז כנראה שאר הדירה היא חד-פאזית ?

האם יש עדיפות ל-HPNA על פני רשת על גבי כבלי חשמל, או להפך ?

פורסם

אתה צריך לברר אם מערכת החשמל שלך היא תלת פאזי ,גם לי יש שקע תלת פאזי למזגן ועדיין יש לי פאזה אחת בבית.

שני הפתרונות טובים באותה מידה והמטרה שתוכל לקבל תקשורת בממד,ה home plug זול יותר אם אתה מנוי לתמיכה של בזק אך hpna הוא מוצר יותר "בטוח" מאחר והוא תלוי בתשתית הטלפון בלבד ולא בעומסים ותצרוכת החשמל בבית.

פורסם
  • מחבר

אין לי מנוי לשירותי התמיכה, כך שבשבילי המחיר אצל בזק הוא 480 ש"ח בין אם ל-HPNA3.1 ובין אם ל-HomePlug.

בחוברת ההפעלה של ה-HPNA3.1 כתוב שהוא מגיע רק עד 93 מב"ש. אז בשביל האפשרות התיאורטית שאני יום אחד אשדרג ל-100 מב"ש, האם בכל זאת עדיף לקנות HomePlug (בהנחה שיש לי חשמל חד פאזי) ?

עד כמה HomePlug מושפע לרעה מפעולה של מכשירים חשמליים אחרים בבית ?

פורסם

HP אמור לעבוד גם על רשתות תלת-פאזיות בימינו. כל עוד כל השקעים בבית משוייכים לאותו שעון חשמל לא אמורה להיות בעיה. אאל"ט, בזק מאפשרים לך לקחת את ה Homeplug ולהחזיר תוך 14 יום אם זה לא עובד. שווה לבדוק את זה.

פורסם

אין לך מה להיכנס יותר מדי לגבי עומסים כי אין פה משהו מדויק,אצלי הhp מחובר דרך מפצל ועובד גם כשהמכונת כביסה,מזגן וקומקום עובדים ביחד,יש אנשים שניכנסו לדירות חדשות וזה לא עבד להם,או שזה יעבוד לך או שלא.

אם יש לך תלת פאזי לא הייתי נכנס לזה.

Hpna 3.1 מעביר עד 128mb ורוב הסיכויים שיעבוד בלי בעיה.

אם בכל זאת הלכת על hp או יש לך פאזה אחת,ללא התמיכה בחנויות המחשבים תמצא מתאמים בסביבות ה 300 ש״ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל המגיבים.

אני אבדוק מחר אצל בזק אם יש להם 14 ימים החזרה על ה-home plug גם לאחר שימוש. נראה לי שאני אלך על זוג מתאמים שאחד מהם משולב עם משדר WIFI. הוא עובד בתקן N ?

לא מצאתי ערכת זוג home plug זולה יותר מ-380 ש"ח אונליין. יש לך לינק ?

פורסם

צודק,התבלבלתי בין מתאם לזוג מתאמים

אם אתה מתכוון לקנות אלחוטי אז עדיף מבזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים