עבור לתוכן

לייזר לפני יום סיירות

Featured Replies

פורסם

לאחרונה קיבלתי זימון ליום סיירות שייערך בחודש אוקטובר הקרוב, הבעיה שלי היא שבכדי לשהגיע לשייטת 13/מטכל, אסור שיהיה לך משקפיים(מותר עד מספר ממש נמוך-ולי יש משו כמו 3).

לכו אני מתעניין בניתוח לייזר, ויש לי כמה שאלות בענין

1) הבנתי שזה משפעי על הפרופיל לזמן מסויימם, זה נכון? ואם כן איך זה משפיע?

2)שאלה למי שעשה לייזר לפני צבא- האם אתם ממליצים לעשות לייזר לפני הצבא?(הבנתי שזה לא ממולץ לעשות בגיל 18)

3) מה קורה אם אני עושה את היום סיירות כשיש לי משקפיים,ולא מקבלים אותי רק בגלל המשקפיים(זא שאם לא היה לי אותם הייתי מתקבל)-ואני אומר להם שאני יעשה בעתיד ניתוח לייזר, האם אני אקבל זימון לגיבוש?(או שאם לא, אני אוכל לבקש שוב יום סיירות אחרי שאני יעשה לייזר)

אני שואל אותכם לאחר שכבר דיברתי עם יחידת השירות של מיטב והם אשכרה לא ידעו לתת לי תשובות...

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

השאלה עד כמה אתה בטוח בעצמך שתתקבל לקומנדו? מה שנמדד בעיקר זה היכולות המנטאלית שלך ולא הגופנית.

חבל להוציא הון תועפות ולא להתקבל ועוד להסתכן בכך שהמספר יחזור.

אפשר לנסות להיות עם עדשות ואולי לא יעלו על זה, לפחות בהתחלה. השאלה כמה זמן תוכל לסחוב עם זה בשטח. יש גם עדשות ארותוקיי אשר אולי יאתאימו לכך (במצב מצוין אתה מגיע לכך שאתה שם עדשות פעם אחת בשבוע ללילה וזהו)

בנוגע לניתוח עיניים זה תלוי בכמה זמן המספר שלך יציב?

כעקרון עדיף לדחות את הניתוח לכמה שיותר מאוחר ולפי מה שאני קראתי הגיל המומלץ הוא בין 25-30

פורסם

1. אל תעשה שום ניתוחים בשביל צה"ל, כשתתגייס תבין שצה"ל לא יעשה שום דבר בישבילך

2. לך ליום סיירות עם משקפיים ותראה מה אתה מסוגל, אם יקלטו אותך אתה תהיה בשייטת גם עם משקפיים

פורסם
  • מחבר

1. אל תעשה שום ניתוחים בשביל צה"ל, כשתתגייס תבין שצה"ל לא יעשה שום דבר בישבילך

אני לא עושה את זה בשביל הצבא,אני עושה את זה בשבילי.

2. לך ליום סיירות עם משקפיים ותראה מה אתה מסוגל, אם יקלטו אותך אתה תהיה בשייטת גם עם משקפיים

אתה משער את זה??

פורסם

לפי מה שקראתי (גגל) לא עושים ניתוחי ליזר לפני שהמספר מתייצב. ובגיל 18 העיניים טרם סיימות לגדול ולכן הוא טרם התייצב. חשוב לציין שגם אם תמצא רופא שיסכים לעשות לך את הניתוח, הייתי ממליצה להתרחק ממנו היות ורופא שיעשה דבר שפחות מומלץ רק בגלל התלהבות של הפציינט או בשל בצע כסף (המקרה הנפוץ יותר גם אם מוסווה בתירוצים שונים) אינו רופא שתוכל לסמוך עליו שיעשה את הדבר הנכון בריאותית עבורך.

דבר נוסף, לפי מה שקראתי בעקבות ניתוח ליזר נשארים בעיניים סימנים / צלקות כל מיני כאלה. עקב כך אני בספק אם צה"ל היה וירצה, לא יוכל לדעת שנעשה הניתוח. יתרה מזאת, לדעתי עליך למלא הצהרה בריאותית, שם כדי לא לספר על הניתוח תאלץ לשקר - האם אתה באמת רוצה להתחיל את שירותך הצבאי בשקר? ומה יקרה אם למשל יעלו על השקר, האם אתה לא חושב שזה עלול לפגוע בך?

דבר נוסף, ראיתי אצל חברות שעשו את הניתוח שלמשך תקופה ארוכה היה צורך בכל מיני טיפות ולפעמים תנאים מיוחדים אחרים היות ובכל אופן העיניים עברו משהו רציני. יתכן שזה אומר שלא ממש תוכל לתפקד ב- 100% מבחינת ראיה עד הגיבוש ומי יודע אם במהלך הטירונות.

כמובן שאת כל הדברים האלה הייתי ממליצה לך לבדוק טוב יותר בעזרת גיגול רציני.

בכל מקרה, נהדר שאתה מתלהב, רוצה לתרום ולעשות שירות משמעותי. כן ירבו כמוך!

עדיין, בין אם יעלו עלייך או לא, בין אם תוכל איכשהו לעבור את הזימון ואפילו את הגיבוש או לא, ממש לא הייתי ממליצה לך להתעסק עם משהו חשוב ומשמעותי לחייך כמו העיניים בגיל שזה לא מומלץ ולפני תקופה שכנראה בה לא תהיה בתנאים לא הכי הגיינים בעולם (שירות קרבי). תביא בחשבון שבמקרה הגרוע אתה עלול להפוך מבחור מרכיב משקפים / עדשות אבל חסר בעיות עיניים מיוחדות לאחד בעל רגישויות או בעיות או הזקוק לתנאים / טיפולים מיוחדים, ובמקרה חמור יותר לניתוח חוזר או שאר צרות וכל זאת באברי החישה היותר משמעותיים לאדם המודרני - העיניים.

לסיכום, בין אם בסיירת מסויימת או לא, בהחלט תוכל לעשות שירות משמעותי, חשוב, מועיל וסופר-קרבי גם כמרכיב משקפיים. צה"ל רק מחפש אנשים טובים בריאים ובעלי מוטיבציה כמוך!

פורסם

ניתן לעשות ניתוח מגיל 18 בתנאי שהמספר התייצב.

עם מספר -3 בגיל 18 אישית לא הייתי עושה ניתוח.

בכל מקרה לא יקחו אותך לשום סיירת אם ידעו שאתה עם משקפיים.

פורסם
  • מחבר

ssib- למה הסקת שבמידה ואני כן יעשה את הניתוח הזה, אני לא אספר על כך לצבא??

ניתן להתקבל לכל הסיירות לאחר ניתוח לייזר(חוץ מטייס)..

תודה רבה לכולם על העזרה!

פורסם

לטיס ניתן להתקבל עם משקפיים, אני לא רואה סיבה למה לא יהיה אפשר להתקבל לשם אחרי ניתוח לייזר.

פורסם

בתור מישהו שעשה את הניתוח תרשה לי לשפוך אור על כמה דברים.

קודם כל, כמו ש-ssib כתבה לפני, כשאני הלכתי ליעוץ אמרו לי שלא כדאי לעשות את הניתוח לפני גיל 22-23 (זה הגיל שאני עשיתי) בדיוק בגלל הסיבה שהמספר עדיין לא מתייצב.

כתבו פה לפני שניתן לעשות גם בגיל 18 אם המספר מתייצב וזה נכון, הבעיה היא שאף אחד לא יכול לדעת, גם לא הרופא הכי מומחה אם המספר כבר התייצב או לא... זה נכון גם לגבי גילאים יותר מאוחרים, פשוט מבחינה סטטיסטית בגיל 18 יש הסתברות גדולה שהמספר עדיין לא התייצב.

דבר נוסף, לאחר הניתוח צריך להיות שלושה חודשים במנוחה ולא לבצע פעילות ספורטיבית מחשש לנזק מכיוון שהקרנית עדיין לא התאחתה לגמרי (אל תתפוס אותי בהסברים האנטומיים אבל זו התקופה שהרופאים אומרים). אם אתה בכל זאת מחליט ללכת על זה תוודא שזה יוצא מספיק זמן לפני יום המיון.

לגבי תפקוד וכו', עם מספר נמוך יחסית כמו שלך לא צריכות להיות בעיות (בהנחה שהמספר התייצב!!!) מיוחדות לאחר הניתוח כמו רגרסיה של המספר (מה שקרה לי), מקסימום רגישות לאורות בוהקים בחושך (גם קרה לי), אבל קח בחשבון שכ-5% ממי שעובר את הניתוח (נתון שסיפר לי הרופא המנתח) סובל מסיבוכים כאלה ואחרים וזה אחוז לא קטן.

כמובן שאין שום דרך להסתיר את הניתוח גם אם היית רוצה, נשארת רקמה צלקתית שאפילו רופא עיניים עיוור יזהה כשיעשו בדיקות רפואיות. מצד שני, אין שום סיבה להסתיר את זה, זה חסר משמעות ולא מגביל אותך בכלום.

זהו, הכל שיקול שלך, כאשר ברור שמבחינה רפואית גרידא לא מומלץ לך לעשות את הניתוח. אתה צריך להיות מודע לכל הסיכונים ולהשלכות האפשריות ולהחליט האם זה שווה לך.

פורסם

אתה אומר דבר לא נכונים.

א) עשיתי גם את הניתוח

ב) 18 גיל מותר, 21 יחסית בטוח, 25-30 הגילאים הכי טובים

ג) אכן אף אחד לא יכול לנבא מתי המספר יתצצב אבל אם נגיד הגעת לגיל 21 עם מינוס שלוש אז סביר להניח שהמקסימו שיעלה לך זה עד מינוס ארבע וחצי.

ד) חודש ללא פעילות גופנית מאומצת

ה) אם הכוונה לרגרסיה עד 20% מהספרות הקיימת, אם הכוונה לסינורויים,הילות זה באחוזים הרבה יותר גבוהים כי אלה בדרך כלל עוברים, צלקות, הפרדות,עכירות פחות מאחוז אחד למאה אלף מקרים.. היחס של צלקות עולה ביחס עם המספר אבל לעולם לא יעבור את האחוז אחד.

ו)למעט שתי שיטות שבהן אני לא בטוח אם נשארת "צלקת" כל שאר השיטות במידה והצליחו לא ישאירו זכר לכך שאדם עבר ניתוח

פורסם

אומר דברים לא נכונים? לא סתרת אפילו משהו אחד ממה שאמרתי.

ב) זה בדיוק מה שאמרתי אם תקרא טוב בין השורות.

ג) בזה אנחנו מסכימים. אני דיברתי אך ורק על הסתברות, יש אנשים שגם בגיל 30 המספר לא מתייצב להם.

ד) אני מניח שזה תלוי ברופא ויש כאלה שלוקחים טווח בטחון גדול יותר כדי לכסות על עצמם. בכל מקרה אני מניח שזה תלוי בקצב שאתה מחלים, יש אנשים שיכולים לחזור לשגרה אחרי חודש ויש כאלה שעדיין יהיו בסיכון גם אחרי 3 חודשים.

ה) הכוונה היא לרגרסיה במספר, כלומר המספר יורד מיד אחרי הניתוח ואז עולה קצת בחזרה בהדרגה. נכון שזה קשור למספר גבוה ובגלל זה אמרתי שעם מספר 3 כנראה לא יהיה לו את זה. שאר תופעות הלוואי (והכוונה להכל, הילות, סינוורים, עכירות וכו') קורות ב-5% מהמקרים. אתה דיברת על אחד למאה אלף אבל אתה מדבר רק על חלק קטן מתופעות הלוואי, אני מדבר על כולן.

ו) יכול להיות שאתה צודק, התחום הזה מתפתח מהר מאוד הודות לביקוש הגדול שיש לניתוח הזה והשיטות משתכללות. לי אישית נשארה רקמה צלקתית אבל היה לי מספר מאוד גבוה.

בכל מקרה שנינו מסכימים ש-raiman1 לא בגיל המומלץ לעבור את הניתוח. אם הוא יחליט לעשות את זה בכל זאת כדאי שיתעמק עוד בנושא מעבר למה שאנחנו רושמים פה בפורום.

פורסם

צודק, מצטער. לא הבנתי נכון.

אם כי אני עדיין חושב שיש אי תאימות כלשהי בין האחוזים אבל שנינו נסכים על כך שזה ניתוח יחסית בטוח.

וכן ללא ספק, אין כל סיבהל עשות את הניתוח בגיל 18, בטח לא עם כזה מספר. לי אישית בגיל 21 קפץ המספר בכמעט מספר שלם

פורסם

ssib- למה הסקת שבמידה ואני כן יעשה את הניתוח הזה, אני לא אספר על כך לצבא??

ניתן להתקבל לכל הסיירות לאחר ניתוח לייזר(חוץ מטייס)..

תודה רבה לכולם על העזרה!

אכן נראה שבמקרה זה קפצתי מהר מידי למסקנות טרם שאלתי אותך.

לטיס ניתן להתקבל עם משקפיים, אני לא רואה סיבה למה לא יהיה אפשר להתקבל לשם אחרי ניתוח לייזר.

לטייס ניתן להתקבל עם משקפיים?

ראה, איני יודעת מהיכן אתה שואב את הנתונים שלך וייתכן בהחלט שהם נכונים. אולם, לפני כמה שנים שוחחתי עם טייס תובלה וותיק מאוד (שהיה אז קצין בכיר בקבע). הוא סיפר לי שכאשר הוא התגייס ניתן היה להתקבל רק למגמת תובלה עם משקפיים אולם מאז המצב השתנה וכעת (כלומר בעת שיחתנו) כלל לא ניתן להתקבל לקורס טייס עם מספר כלשהו.

כאמור, ייתכן ומאז אותה שיחה השתנו דברים.

פורסם

^ ממה שאני יודע לטייסי קרב/ מסוקים אסור להתקבל עם משקפיים. לשאר הקרוסים, ניתן להתקבל עם מינוס קטן. בכל מקרה זה ץמיד לרעתו של הנבחן

פורסם

גם טייסי קרב וגם טייסי מסק"רים יכולים להתקבל עם משקפיים. אני לא אומר את זה על סמך "שמעתי", אלא אחרי שעברתי מיוני טיס והם החליטו שיש לי מספר של 1.5 בעין ימין (כן, דווקא קוצר ראיה, לא רוחק ראיה)

יש בקסדות אופציה לתיקון אופטי, מסתבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים