עבור לתוכן

דרכים להטענת מצבר LEAD ACID

Featured Replies

פורסם

המייצב שהבאת בלינק הוא לא ממותג כלל אלא ליניארי (ז"א הוא שורף על עצמו את המתח המיותר) בדיוק כמו השני שמבוסס על LM317.

את המוצא של הספק אתה מחבר דרך נגד הספק ישירות למצבר.

שני הלינקים ששמת יקרים מאוד ולא משתלמים.

• תגובות 62
  • צפיות 15.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

והלינק הראשון של מה שאתה שמת מתאים לתיאור שלי? כי הוא גם נורא זול וגם מגיע בלי גוף קירור מה שמוזר בהתחשב בעובדה שהוא סטפ דאון מה שאומר שהוא ממיר מתח עודף לאנרגית חום. אני מניח שיש לי טעות איפשהו בהבנה אני רק לא יודע לשים את האצבע בדיוק איפה..

תודה על ההתעקשות לעזור!

פורסם

יש לך טעות בהבנה, Step up/down מתייחס רק לספקים ממותגים.

זה שהספק מוריד מתח לא בהכרח אומר שהוא ממותג או שהוא שורף את ההספק על עצמו כדי לבצע זאת.

ספק ליניארי שורף על עצמו את המתח המיותר ולעומתו ספק ממותג לא שורף על עצמו את ההספק אלא הופך אותו לאנרגיה מגנטית והופך אותו חזרה לאנרגיה חשמלית במתח שונה.

שני הספקים ששמתי הם ממותגים והם מורידים מתח, הם ללא גוף קירור מכיוון שהם יותר יעילים מאשר ספקים ליניארים (אבל עדיין יש הפסדים).

פורסם
  • מחבר

אז כמו שאמרתי. ברמה העקרונית אני יכול לקחת את אחד הספקים שאתה שמת ולחבר אותו לספק של מחשב נייד ומשם למצבר נכון?

פורסם

כן, בהנחה שהמתח של הספק של המחשב נייד גבוה מ15/16v. והחיבור יתבצע דרך נגד הספק להגבלת הזרם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני חושב שנסגרתי על מה שאמרת. לפני שאני מזמין יש הצעות מענות.טענות.. משהו שיכול לומר לי לא להזמין כי זה לא כדאי?

פורסם

על מה אתה הולך בסוף ? ונגד הספק כבר יש לך ?

פורסם
  • מחבר

על זה : http://www.ebay.com/itm/NEW-LM2596-DC-DC-adjustable-power-step-down-module-/170814548036?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c5572844

ולא אין לי נגד הספק..

בנוגע לזה : http://www.ebay.com/itm/Mini-DC-DC-Step-Down-Module-Adjustable-Power-Supply-In-3-6-24V-Out-0-8-20V-/180824739993?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a19fe9099#ht_1946wt_1139

הטעינה מהירה יותר אבל היא טעינה שצריך לבקר עליה או שזו טעינה שאם היא נשארת בחשמל הרבה זמן לא נגרם נזק לסוללה (צפה?)

פורסם

שתיהם ספקי כוח. אם כל אחד מהם ניתן לעשות טעינה מהירה (אם מעגל בקרה) או טעינה צפה

ושתיהם step down - אתה בכל מקרה תצתרך ספק כלשהוא שנותן מתח גבוה יותר בכניסה - לפחות כ 16V. יש לך כזה ?

פורסם
  • מחבר

יש לאחותי מטען של מחשב נייד 19V. אני אשתמש בו.

פורסם

לא רשום מה הבקר בלינק השני אבל רשום בעמוד באיבי שהוא מסוגל לזרם גבוה יותר של עד 5A, זה נשמע קצת מופרח.

עדיין לדעתי הפרש המחירים לא מצדיק את זה והייתי הולך על הלינק הזול הראשון.

הייתי הולך על נגד הספק של כ2ohm 10w, כך שבמקרה שהסוללה ריקה הזרם המקסימלי יהיה כ1.5A.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אני אזמין את הספק המדובר (מהלינק הראשון, הזול יותר) אך חיפשתי הגדרה ולא מצאתי, מזה נגד הספק? אני יודע מזה נגד רגיל אך מה ההבדל?

פורסם

לכל נגד יש התנגדות (כמה ohm) והספק שאומר כמה הוא יכול להתחמם בלי שהוא יישרף. אתה לא תעביר למשל 10A דרך נגד קטן רגיל נכון ? אתה מחפש נגד גדול יותר שיכול להחזיק זרם כזה. זה בכללי המשמעות של נגד הספק

לנגדים אם הספק גבוה יותר יש הספקים של בין כמה W (קוביה לבנה במעגל), כמה עשרות W (מקל קראמי גדול אם סליל של חוט עליו), ועשרות KW (מתקנים בגודל של מטרים שעשויים מפסי מתכת באוויר אם מאוורר לקירור)

החישוב להספק הוא :

נניח הנגד 10ohm ואתה רוצה להעביר 5A

המתח אל הנגד יהיה לפי חוק אום 10 * 5 = 50V

ההספק יהיה 5 * 50 = 250W

והמקדם ביטחון המומלץ הוא X2 כלומר 500W

במקרה כאן לא צריך יותר מכמה עשרות W. אבל בצורה של נגד זה הולך להיות נגד גדול ויקר. בהרבה מקרים ניתן לאלתר סתם חומרים שונים במקום נגד - למשל :

מנורת ליבון 100W (ואם אתה רוצה אז מהר לפניי שנעלם מהחנויות) - התנגדות כ 50 ohm (כשהיא קרה) והספק כמה W לפניי שההתנגדות מתחילה להשתנות משמעותית (כשהנורה חמה יותר מזה ההתנגדות עולה, זה יכול להיות אפילו רצוי לשימוש כמו זה)

גוף חימום של בוילר 2500W - התנגדות כ 22 ohm ויכול להחזיק כמה עשרות W בלי להתחמם כמעט בכלל, כנראה כמה מאות W כשהוא כן מתחמם אבל עדיין לא צריך להיות במים

חוט ברזל ארוך - התנגדות כמה שאתה רוצה והספקים ענקיים של עשרות ומאות W - תלוי באורך

פס ברזל כמו שמגיע באריזה של פאלט של בלוקים - התנגדות לא יותר מכמה ohm (כנראה משהוא כמו 1 ohm) והספק עשרות או מאות W

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. הזרם שאני צריל להחזיק הוא מקס' 2.1A ככה שאני צריך אני מאמין באיזור ה 15W כמו שמייק ציין..

1. מה הדבר עם הנפח הכי קטן שיתן לי כזה דבר? יש לי מנורה + בית מנורה קטנה כמו של פנסים או של פרויקטים של כיתה ז' בחשמל.. זה יתאים?

2.איך זה עובד מבחינת הזרם בהטענה? הזרם המקסימלי הוא 1.5A בגלל הנגד של ה 10 אוהם שאני בתיאוריה שם נכון? ואז בעצם ככל שההטענה נמשכת הזרם יורד? (איך ברמה הכללית זה עובד?

תודה רבה על המשך העזרה וחג שמח!

פורסם

נניח שסוללה ריקה בצורה קיצונית היא 8V. ההבדל במתח יהיה 13.4-8 = 5.4V זה מה שהנגד מקבל

במצב הזה אנחנו רוצים 2.1A לכן הנגד יהיה 5.4V / 2.1A = כ 2.6 ohm

ההספק של הנגד 2.1A * 5.4V = 11.3W. אם ניקח מקדם ביטחון אנחנו רוצים 22W בערך

עכשו בעיה אחרת נגדים שמקבלים זרם גדול מידי עולים באש. כדיי לא לאפשר את זה, נחשב את ההספק אם מקדם ביטחון לא למצב של סוללה ריקה אלא למצב של קצר מוחלט, כך שהנגד יוכל להחזיק גם את זה בלי להתחמם יותר מידי

הזרם בקצר יהיה 13.4V / 2.6 ohm = 5.15A

וההספק שהנגד הולך לקבל 69W - כפול 3 ממה שחישבנו 22W וזה לפניי כל מקדמי הביטחון = אש מובטחת

איך ניתן להגן נגד זה ?

פיוז של 2.5A

נגד שההתנגדות שלו עולה כשהוא מתחמם. נגד כזה לדוגמה - נורה 12V 21W של רכב. במקרה של קצר זה אומר שהנורה מקבלת את המתח המלא 13.4V ותדלוק בעוצמה מלאה בלי לגרום לנזק

לכן נורה 21W של אוטו היא נגד טוב למשימה. יתכן שהיא תיתן זרם קצת חלש בטעינה במצב רגיל אז ניתן לחבר 2 נורות כאלה במקביל כדיי להכפיל את הזרם. במקרה של קצר 2 הנורות ידלקו בעוצמה מלאה בלי נזק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים