עבור לתוכן

איפה לעשות פיסכומטרי?

Featured Replies

פורסם

היי,

בדיוק סיימתי בית-ספר. אני לא מתגייס לצבא מסיבות רפואיות, ולכן אני רוצה להשקיע בפסיכומטרי עד שאני אתקבל (במידה ואתקבל, כן?) לשירות אחר בצבא.

חברים שלי עברו את הקורס אצל לחמן, ולא קיבלו ציונים מדהימים (סביבות 600-640). כמו כן יש לי שם עדיין הנחת תיכון מפני שרשמית עוד לא סיימתי את הלימודים. אני כמובן מחפש מקום שיהיה קרוב לבית (רחובות). אשמח להמלצות.

תודה מראש.

פורסם

מבחינת איכות הלימוד והמורים, יואל גבע נחשב לטוב ביותר.

אני עשיתי בלחמן בתיכון וקיבלתי 670, שזה לא בשמים, אבל לא רע בכלל, הכל תלוי בכמה אתה לומד, אם יש לך תחת, אתה תסתדר בכל קורס.

פורסם

אני למדתי מהספרים של ניב רווח באופן עצמאי ובלי השקעה מיותרת של קורס הוצאתי 710. חוסך הרבה כסף וזמן.

פורסם

לא כולם גאונים כמוך sphere ובעלי משמעת עצמית ללמוד לבד :nixweiss:

אני מניח שאם הבחור פתח דיון איפה כדאי ללמוד זה מאחר והוא מכיר את עצמו...

בכל מקרה ממה שהתרשמתי מניסיון עצמי ומחברים ברוב המקומות הקורסים מאוד דומים ואין מישהו שיותר טוב מהשני במידה ניכרת (להפריד מקורסים מוגברים של יותר חודשים/שעות).

הדבר שיכול לבנות או להפיל קורס זה המדריך עצמו לכן אם יש לך חברים או מכרים שעשו קורס כדאי שתדבר איתם.

מה שמאוד הייתי ממליץ לך זה להתחיל ללמוד את המילים בעברית כבר עכשיו כדי לחסוך לעצמך הרבה עבודה, שגם ככה תהיה מספיק, בקורס עצמו.

אגב לא יודע אם אתה מודע, אבל באוקטובר נכנסת בחינה שונה מבחינת המבנה שלה, הכוללת חיבור ומספר שאלות שונה ברוב הפרקים, ככה שאם זה המועד הרצוי אתה תיבחן במועד הראשון של המתכונת החדשה ולא הישנה והמוכרת.

פורסם

ביטלו כבר את המילים.

עשיתי בהיי-קיו ויצאתי מרוצה משיטות ההוראה שלהם (גם מהציון אבל זה קשור גם לעצמי..)

פורסם

מזה ביטלו את המילים? :facepalm:

הרי מילים משמשות לא רק להשלמת משפטים (שזה אני מניח מה שהתכוונת שביטלו) אלא לכמעט כל דבר אחר בחלק של העברית...

מילים תמיד תצטרך ללמוד בצורה כזאת או אחרת.

פורסם

עשיתי בהיי-קיו ויצאתי מרוצה משיטות ההוראה שלהם (גם מהציון אבל זה קשור גם לעצמי..)

אני דווקא חולק עליך

הדבר שהכי הייתי מרוצה ממנו ואהבתי שם זו שיטת לימוד המילים (BrainWash) חוץ מזה לדעתי, אין שום דבר מיוחד בשיטת ההוראה שלהם.

אני באופן אישי לא ממליץ.

ביטלו את הפטלים - החלק עם המילים הכי גבוהות בד"כ בפרק המילולי.

מילים גבוהות יכולות להיות גם באנלוגיות ובהשלמת משפטים ואותן לא ביטלו.

לפותח האשכול, איך אתה מסתדר עם מתמטיקה/החלק הכמותי בפסיכומטרי?

בכל מקרה אני מציע לך:

לסיים ללמוד כמה שיותר מילים בעברית ובאנגלית לפני שמתחיל הקורס.

לחזור על החומר במתמטיקה שקשור לפסיכומטרי.

להתחיל לקרוא ספרים ומאמרים באנגלית מדי יום.

פורסם

כמה שנאמר מעליי, מה הציון הדרוש לך?

אגב, שאלה חשובה שכדאי לשאול - האם אתה מעדיף ללמוד בקבוצה או אתה מול מורה?

פורסם
  • מחבר

לפחות 650, כדי לא לסגור דלתות לעצמי.

פורסם

האם אתה מעדיף ללמוד בקבוצה או אתה מול מורה?

יש מכונים כיום שעובדים בשיטה שונה, שלכל תלמיד יש מורה (המחיר יוצא פחות או יותר כמו מכונים רגילים, אלא אם כן יש לך הנחה).

פורסם
  • מחבר

אני פשוט חושב שאלך על לחמן. יותר קרוב לי לבית, לא עולה הרבה ולא שמעתי שהם זוועה. גם ככה אני מתכנן ללמוד המון בבית. אין לי ממש משמעת עצמית בקשר ללימודים, אבל אם אני רוצה אני בטוח שאני יכול.

פורסם

אם אתה הולך ללחמן (באזור המרכז), אני ממליץ לך מאוד לברר לגבי המדריכה רומי קולקין.

עברתי אצלה את הקורס והיא באמת אחת המדריכות הטובות שנתקלתי בהן...

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

לחמן זאת החברה שאני הכי ממליץ עליה.

לחמן וקידום הן חברות בת של חברת Kaplan כשבהגדרה לחמן נחשבת לחברה "רמת כניסה" ואילו קידום היא החברה ה"רגילה".

אגב, גם בהדרכה זה ככה. כולם מתחילים להדריך בלחמן ורק אחרי 5 שנים יכולים לעבור לקידום.

פורסם

לחמן זאת חברת שטיות במיץ. מלמדים אותך "שיטות" פסיכומטריות, במקום תכלס לפתור שאלות.

הייתי, לא התלהבתי -> ברחתי. הוצאתי במקום אחר כ-100+ נקודות יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים