עבור לתוכן

מחשב למשחקים - תקציב עד 4700 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, קוראים לי יוני, בן 24 מתל אביב

מתוך נוסטלגיה לשנות העשרה שלי החלטתי לקנות ת'מחשב משחקים הזה שרציתי בתיכון אבל הייתי תפרן מדי בשביל לקנות. המחשב ישמש למשחקים בלבד, יש לי לפטופ Thinkpad שמשמש אותי לכל השאר. אני רוצה מחשב שיוכל להריץ את המשחקים של היום בזלזול, ואת המשחקים של עוד שנתיים בצורה מכובדת. חשוב לי שיהיה בסיס איכותי(מארז, ספק, מעבד ולוח אם) שיהיה אפשר להמשיך איתו גם לשנה שלישית ורביעית בעזרת שדרוג (לדוגמה - כרטיס מסך חדש), גם אם זה אומר שהוא כבר לא יריץ את המשחקים על פירוט מקסימלי וכ'ו.

1. מה התקציב המקסימאלי? 4700 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. הייתי מעדיף לא להשקיע את כל הסכום אם זה ריאלי מבחינת מה שאני רוצה.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בלבד.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר תפקידים,( The Witcher 2, Skyrim, Diablo 3), אסטרטגיה (Starcraft 2) וגוף ראשון (Portal 2, Bioshock 2)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) (1680X1050)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני רוצה לשחק על הגדרות גבוהות ושירוץ חלק. לא חייב AA מקסימלי ודברים שרואים רק עם זכוכית מגדלת. יותר חשוב לי שלא יהיו גמגומים בפריימרייט.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? המחשב יהיה בחדר שינה ולכן חשוב שבזמן שהוא לא עסוק שיהיה שקט. בזמן שאני מעביד אותו בפרך מותר לו לעשות רעש.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? זה משהו שתמיד רציתי לעשות כדי להיות חנון רשמית אבל אף פעם לא עשיתי. האופציה לעשות את זה היא פלוס, אבל בהחלט תחת ההגדרה של "קל", אם בכלל. אם זה כרוך בתוספת עלות (לדוגמה, קירור שלא היה צורך בו ללא שאיפות כאלה) אז הייתי מוותר, כי רוב הסיכויים שאני לא אעשה את זה.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בהחלט, מערכת הפעלה - לא צריך.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני ג"ר בת"א וצריך שהמחשב יגיע לפה או שאני אוכל לקחת אותו ממקום בת"א.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). שיהיה USB3 ויהיה HDMI (שאני מניח שהם כבר די סטנדרט בימינו?)

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כמו שציינתי בהקדמה האפשרות לשדרג חשובה.

פורסם

בעניין האוברקלוק, זה כן כרוך בקירור מיוחד, לוח אם, ומעבד מותאמים.

מפרט ללא אוברקלוק:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪860

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪139

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪374

מארז:

Fractal Design ARC Mid Tower

כמות: 1 - מחיר: ₪433

ספק כוח:

Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪385

זיכרון:

4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪115

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata 3 Caviar Blue

כמות: 1 - מחיר: ₪489

כרטיס מסך:

SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪790

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪93

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3793

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3718 ₪

המפרט אכן יריץ לך משחקים על הגדרות גבוהות. הצ'ופרים במפרט הם המארז האיכותי והספק כוח.

פורסם

יותר ביצועים, יותר יחס עלות / תועלת ושקט:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

Westren Digital 1TB 32MB Sata3 7200rpm WD10EALX Caviar Blue, יחידות 1

צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1

SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 256Bit Dual Fan, יחידות 1

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1

ANTEC NSK4450B Midi 450Watt Black , יחידות 1

MSI P67A-C43 B3 P67 CHIPSET, יחידות 1

Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪3950

פורסם

^ מסתבר שהלוח אם MSI P67A-C43 לא תומך במעבדים החדשים.

פורסם

לא חסרות מקבילות, גם אם מעט יקרות יותר. סביר גם שיוציאו עידכון.

פורסם
  • מחבר

האם ה-6870 יריץ את Skyrim ואת דיאבלו 3 על הגדרות גבוהות ב-1680 על 1050?

אם כן, יכול להיות שאסתפק בו עכשיו, אם לא - אולי אלך על ה-7850

פורסם

הוא יספיק לרזולוצייה שלך, HD7850 יותר מתאים ל-FHD.

בכל מקרה אתה יכול לחסוך את הכסף הזה לשידרוג עתידי בעוד שנתיים.

פורסם
  • מחבר

טוב, בסופו של דבר החלטתי להתפנק, ובניתי מפרט קצת משודרג בהסתמך על ההמלצות של החבר'ה פה. מה דעתכם על המפרט הבא, ומה הייתם משנים בו?

[table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1

מחיר: ₪1044[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪140[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75M-D3V

מחיר: ₪350[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Fractal Desing Define R3

מחיר: ₪528[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]ספק כוח:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪385[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]זיכרון:[/td][/tr][/table][table][tr][td]4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2

מחיר: ₪115[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קשיח למחשב שולחני:[/td][/tr][/table][table][tr][td]WD 1TB Sata 3 Caviar Blue

מחיר: ₪489[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כרטיס מסך:[/td][/tr][/table][table][tr][td]MSI 7850 2GB GDDR5 TwinFrozer 2 Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪1289[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כונן אופטי:[/td][/tr][/table][table][tr][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

מחיר: ₪93[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]הרכבה:[/td][/tr][/table][table][tr][td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

מחיר: ₪0[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]המהרת מערכת מחשב:[/td][/tr][/table][table][tr][td]אני מעוניין בהמהרת המעבד

מחיר: ₪0[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

סה"כ: ₪4548

[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

פורסם

לוח האם לא תומך באוברקלוק והייתי מציע על קירור מעט חזק יותר ע"מ שהוא לא יגביל אותך.

את לוח האם תחליף לזה שאומנם לא ממש זול אבל נחשב ללוח טוב לאוברקלוק, ואת הקירור למעבד לדגם הזה.

המארז ששמת (זה שהוצע לך) מצויין אך די יקר כי הוא כולל בחלקו חומר מבודד רעשים.

מציע לשאול את החנות איך המארז הזה מבחינת הרעש- הוא אומנם לא כולל חומר מבודד רעשים, אך עדיין אמור להיות שקט היות והוא כולל מאווררים מצויינים, עשוי מאלומיניות עם איכות בניה מצויינת ועוד במחיר נמוך מאוד לדעתי.

פורסם
  • מחבר

מצטער על הבלבול אבל אני לא מעוניין בהמהרת המעבד. אני רוצה מארז איכותי, יפה ושקט. ללא המהרה - מה דעתך על המפרט?

פורסם

מצטער על הבלבול אבל אני לא מעוניין בהמהרת המעבד. אני רוצה מארז איכותי, יפה ושקט. ללא המהרה - מה דעתך על המפרט?

שמתי לך מארז איכותי אבל אם הוא לא יפה מבחינתך אתה יכול להחליף אותו ב-Fractal Desing Define R3 שהוא יותר שקט.

אתה רוצה מארז אלגנטי או צעקני?

פורסם
  • מחבר

ה-Design R3 מאוד יפה בעיניי ואני הולך עליו, קראתי את הביקורת ב-Anandtech והם אומרים שהוא גם מצטיין באקוסטיקה.

אני מזמין יום שני בבוקר את המחשב ב-TMS, יש מצב ללחוץ אותם לאספקה מהיום להיום? או מהיום למחר? אם אני אומר להם שזה Deal Breaker, הם מסוגלים לעשות את זה?

פורסם

את זה תשאל אותם, לא אותנו.

אם אתה רוצה לקחת את המפרט האחרון שרשמת, תחליף את המעבד ולוח האם לזה ש-Jabberwock הציע לך במפרטו.

פורסם
  • מחבר

זה מה שאעשה. רק שאלה אחרונה - אם אני לוקח גם את הספק כוח שהוא הציע לי (Seasonic 620) האם אני אוכל בעתיד להוסיף עוד כרטיס 7850 בשביל מערך Crossfire,כשארצה לשדרג? במידה ולא - איזה ספק כן יתאים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים