עבור לתוכן

שאלה בנושא הוספת זיכרון RAM למחשב..

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי כרגע מחשב i5 760, לוח אם p55, וזיכרון 4GB של transcencd, בשני סטיקים של 2GB 1333 דואל צ'אנל..

לפני כמה ימים התקנתי SSD ואני חושב על לשדרג את ה - RAM, כדי לאפשר לו לעשות יותר חישובים כדי להקל על ה - SSD...

איזה שדרוג כדאי/מומלץ? או שמא אולי בכלל אין צורך..

חשבתי על אולי להוסיף 8GB, ואז שיהיה במערכת 12GB, אבל אני תוהה אם יש התנגשות בנושא של דואל/טריפל צ'אנל וכו..

בכל מקרה, אשמח לעצה לגבי מה השדרוג הכי כדאי/משתלם שאני יכול לעשות..

המון תודה

פורסם

כדאי זאת שאלה אישית.

האם אתה משתמש בכל הראם שיש לך במחשב? כמה ממנו פנוי\האם המחשב נחנק?

אם לא, אז התועלת תהיה מזערית, כל עוד הראם לא בשימוש אז זה לא עוזר לך.

פורסם
  • מחבר

אני משתמש בכמעט כולו.. והעניין הוא שאני רוצה לעשות איזה סוג של טוויק ככה שחלק מהחישובים שה - SSD עושה, יעשה ה - RAM..

פורסם

אם את המתכוון לראם דיסק אז כל תוספת מבורכת (תלוי מה נפח הראם דיסק הרצוי כמובן).

לדעתי אפשר להתחיל מתוספת עוד 4 GB ואז לראות אם זה מספיק.בגלל המחיר עדיף בסטיק אחד (למרות שאז הדואל צאנל לא יעבוד אך זה פחות משמעותי מהוספת נפח כפול)

פורסם

אני משתמש בכמעט כולו.. והעניין הוא שאני רוצה לעשות איזה סוג של טוויק ככה שחלק מהחישובים שה - SSD עושה, יעשה ה - RAM..

אתה רוצה לבטל pagefile / swap או לעשות RAMDISK?

(ה-SSD לא עושה חישובים, וגם ה-RAM לא עושה חישובים)

פורסם
  • מחבר

yeah.. thats the one :)

פורסם

אוקיי אז תעשה את הפעולה הבאה אחרי שתדרג את הזיכרון ל-8GB:

מקש ימני בעכבר על המחשב שלי > מאפיינים > הגדרות מערכת מתקדמות > לשונית מתקדם > ביצועים[הגדרות...] > לשנוית מתקדם > זיכרון וירטואלי[שינוי...] > בטל סימון וי על נהל אוטומטית > סמן ללא קובץ החלפה > קבע > אישור > אישור > אישור.

פורסם

^סתם שאלה

למה RAMDISK יתרום מלבד פתיחת קבצי RAR ופעולות דומות? הרי זה לא יתרום למהירות הכללית של המערכת? או שכן?

פורסם

^סתם שאלה

למה RAMDISK יתרום מלבד פתיחת קבצי RAR ופעולות דומות? הרי זה לא יתרום למהירות הכללית של המערכת? או שכן?

אפשר לשים שם תיקיה של קבצים זמניים, שנקראים, נמחקים, ונכתבים מחדש הרבה פעמים. התיקיה תיווצר כל פעם, נניח, בהפעלת הדפדפן, ותמחק כל פעם כשסוגרים את המחשב.

אפשר כמובן גם להשאיר את התיקיה הזאת על ה-SSD, אבל טוענים שזה שוחק אותו.

פורסם

תודה על ההסבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים