עבור לתוכן

שדרוג זכרון במחשב מבוסס 775, כלכלי?

Featured Replies

פורסם

מה המצב אנשים? אני יורד ישר לעניין, יש לי חבר שיש לו מחשב ישן יחסית, המעבד שם מסדרת E4XXX,

בזמנו שדרגתי לבחור כרטיס מסך ל GF 430, הבעיה שמספר פעמים הייתי נעלץ לקפוץ עליו כי לא נדלק המחשב,

לבסוף נמצע כי הבעיה באחד מסטיקים של זכרונות, 1GB של DDR2, כרגע יש לו רק 1GB בעצם

והמחשב מריץ WIN7, לאור העובדה שלא כלכלי בכלל לקנות DDR2, כי במחיר של 2GB אני קונה 4GB של DDR3,

מה אתם ממליצים לעשות? יש איפו לקנות DDR2 בזול? אני מודע לעניין שברכיבים ישנים המחיר יקר יותר והרבה לרוב קונים מערכת חדשה, אני יודע שאם כרטיס מסך לא תהיה בעיה, אבל כמה יעלה לנו לקנות: לוח אם + זכרונות + מעבד?

או שבכל זאת לקנות זכרון DDR2? מה גם שאני לא מוצע 4GB בסטיק אחד, לפחות לא בארץ, 2X2 יעלה לפחות 300 שקל, או לקנות 2GB ויסתפק ב3GB בסופו של דבר. תודה.

פורסם

זה מאכזב לקנות במחיר מופקע זיכרון ישן.

ניסית לדפדף בלוח יד שנייה כאן באתר? אולי מוכרים כאן DD2 במחיר סביר

פורסם
  • מחבר

חח כן זכור לי מתי שהייתה לי מערכת מבוססת DDR1 וזכרונות OCZ של 2GB, מכרתי למישהוא ב 150 חח לפני כמה שנים, נגיד ככה, כמה הכי זול יעלה שדרוג מחשב? הרי זה אומר לוח אם + מעבד + זכרונות, זה בטוח לא 150-300 שקל

פורסם

כאן מישהו מוכר 2 יחידות של 1GB במחיר טוב מאוד של 80 ש"ח

http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/22897/cat/28

לגבי שדרוג מחשב ישן, לא חושב שיש יותר מדי מה לשדרג, אלא זה יותר להרכיב מחשב חדש.

בשביל מעבד טוב היום, ממליץ על i3 לפחות, אתה צריך לוח אם מתאים, וזיכרון חדש.

עם זאת, הייתי קונה ספק כוח חדש כדי לא להמר על המחשב עם ספק כוח בן כמה שנים (לרוב הם סתם ספקי זבל)

ואם המארז לא מספק, אז גם מארז...

לרוב ספק ומארז מעלים את המחיר בצורה דרסטית.

אבל לפחות יהיה לך שקט לכמה שנים טובות...

אם אתה יכול לקנות ב80 שקל את הזיכרון, אז עדיף

לפחות יהיה לך מחשב שעובד, ותוכל לתכנן רכישה לטווח הרחוק בעוד כמה חודשים...

אומנם המחשב של חבר שלך, אבל כתבתי כאילו אני פונה אליך כי אתה תוכל למסור לו את המידע בצורה הכי טובה :)

פורסם
  • מחבר

הבחור הוא גיימר, לפחות מתי שהוא לא בצבא, יש לו גם X360,

במחשב כאמור יש GT430 אם 512MB שקניתי לו במקום 8400 שנדפק.

המעבד אם אני לא טועה זה E4200 או E4400.

4GB ב 300 שקל לא כלכלי אתה אומר?

פורסם

מעקב.

יש לי בבית כמה זכרונות ישנים. אם אני אמצא אחד DDR2, אני יביא לך אותו בחינם

פורסם

לא כלכלי לקנות עכשיו DDR2 חדש, אבל בהחלט כדאי לקנות/להשיג DDR2 יד-שנייה.

כל מי ששידרג מחשב לאחרונה, קרוב לוודאי שנשארו לו סטיקים של DDR2 מיותרים.

פורסם
  • מחבר

ביחס למערכת חדשה עולי לא כלכלי ..

טוב נראה מה הוא יגיד, אני יחפש יד שניה בינתיים

פורסם

כדאי לתחפש גם מורה לעברית. :kopfpatsch:

פורסם

כדאי לתחפש גם מורה לעברית. :kopfpatsch:

אני לא רואה לנכון להביא ביקורת הומוריסטית בגלל כמה שגיאות כתיב ב 2 משפטים.

אני לא יודע אם הבן אדם ממהר או שעברית היא לא שפת העם שלו, אבל אני אישית נפגעתי מהערה פוגענית זאת ( אישית כי עברית היא לא שפת העם שלי).

פורסם

אני לא רואה לנכון להביא ביקורת הומוריסטית בגלל כמה שגיאות כתיב ב 2 משפטים.

אני לא יודע אם הבן אדם ממהר או שעברית היא לא שפת העם שלו, אבל אני אישית נפגעתי מהערה פוגענית זאת ( אישית כי עברית היא לא שפת העם שלי).

עברית היא גם לא שפת אם שלי.

לא הייתה לי כוונה לפגוע במי שעברית היא לא שפת אם שלו.

פורסם

לדעתי להשוות מחיר של DDR2 לעומת DDR3 זה לא כיוון נכון כל כך.

הכיוון הוא כזה - שילוש חדש מבוסס פנטיום ו-4 ג"ב זכרון עולה היום כ-700 שקל. זכרון DDR2 בנפח 2 ג"ב עולה כ-150 שקל.

עכשיו שיעשה את השיקול הכספי ויחליט מה עדיף לו.

לדעתי, אם המחשב מספק אותו אז הוספה של זכרון זה הדבר הנכון לעשות, במיוחד שאפשר להשיג משומש במחיר זול יותר (ואפילו הציעו לך בחינם).

פורסם
  • מחבר

חח אני כבר רגיל להערות הללו, לא לוקח ללב :), לגבי שילוש חדש, כפי שרשמתי, לבחור יש גם X360,

לא ממש רואה לנכון לרכוש משהוא חדש, גם כי שדרוג זכרון גם כך זול יותר משילוש חדש (גם אם מבוסס AMD).

הכרטיס מסך שלו הוא אם 512MB, אני לא יודע עד כמה חשוב ביחס לרזולוציה או אפקטים במשחק,

לא ש GT430 זה משהוא חח, פשוט הוא היה האופציה הכי זולה בזמנו. יעדכן בהמשך

פורסם

אבל אני אישית נפגעתי מהערה פוגענית זאת (אישית כי עברית היא לא שפת העם שלי).

כן, רואים. ;)

אבל ברצינות, ומנסיון, אין שום קשר, אפילו לא קטן ביותר, בין היות השפה שפת אם לבין שגיאות כתיב, דקדוק או סתם עילגות כללית של אדם בזמן שהוא מבטא עצמו בכתב. בעברית ובכל שפה אחרת.

המלצתי לנושא הדיון דומה להמלצותיהם של אחרים - לחכות ולנסות לדוג דילים של זכרון DDR2 יד שנייה. יש לא מעט כאלה. רק שאני הייתי ממליץ להוציא עוד קצת בשביל 2X2GB. מבחינתי זה הsweet spot למערכת socket775.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים