עבור לתוכן

דרוש מפרט בכ-3000 ש"ח בעיקר לצפיית סרטי HD וקצת למשחקים

Featured Replies

פורסם

שלום, קוראים לי אורן. אני כבר מזמן מזמן לא התעדכנתי בחומרת מחשב.

אני מחפש לקנות מעבד חדש עם כרטיס מסך יחסית עדכני. השימוש העיקרי הוא לצפיית תכני HD (סרטי בלו-ריי) ותוכנות אופיס. אני מעוניין שהמחשב יהיה מסוגל גם לסחוב משחקים אבל זה לא הייעוד שלו המרכזי (כמעט ולא יוצא לי לשחק בימים אלו וגם אם כן בד"כ אני ב"איחור" מתאריך יציאתם של המשחקים).

הסכום המקסימלי בעיקרון שחשבתי להשקיע הוא כ-300 שקל אבל אשמח לחסוך אם אין צורך.

תודה רבה על כל ייעוץ שתתנו

נ.ב.

אני מעדיף לרכוש בחברת OMC שבקריות היות ואני לקוח שלהם שנים וגם מרוצה וגם יש לי יחסים טובים עם הבעלים (לאחר ששנים אני ומשפחתי רכשנו מהם מחשבים), ובנוסף המחירים טובים והם פתוחים להתמקחות לאור הצעות מתחרות.

הנה מה שמצאתי באתר שלהם:

http://www.omc.co.il/Products.php?id=OMCBASIC

1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-300 שקל

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי לתכני HD ועבודה משרדית, אך גם שאוכל לשחק משחקים (אני לא GAMER וכמעט לא משחק, אך מדי פעם מתחשק לי לנסות משחק שממליצים לי).

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני בעתיד אתקין MATLAB אבל לא לצורכים כבדים כמו גרפיקה או סימולציות רציניות.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא חשבתי על זה כרגע :) אני משחיק לעתים במשחקי RPG אבל ממש לא בתדירות גבוהה (ובד"כ הרבה לאחר שיצאו).

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 אינטצ' Philips 220CW 1,680x1,050

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמו שציינתי - הייעוד העיקרי לצפיית סרטי HD ותוכנות אפיס. אך מדי פעם גם משחקים

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך מסך (מקווה :) )

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך תוכנות, אבל כן הרכבת המחשב

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מועדף לקנות ב-OMC בקריות:

http://www.omc.co.il/Products.php?id=OMCBASIC

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אני כבר מזמו לא עוקב אחרי התקנים חדשים, אבל אני מעוניין שיהיה חיבור USB 3 בעיקר עקב מכשירי גיבוי והארדיסקים חיצוניים שבשימוש

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא כרגע. תלוי בהבדלי המחיר

תודה מראש,

אורן

• תגובות 33
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ניסיתי לבנות לך מפרט בחנות הזו, אך אני נאלץ להתפשר שם על יותר מדי דברים ועם מחירים די גבוהים מעבר למלאי המוגבל.

בסופו של דבר יצאה מערכת די "עקומה". בניתי לך מפרט ממקום אחר- קח את המפרט ובקש מ-OMC הצעת מחיר למחשב הכולל חומרה דומה מבחינת חוזק ואיכות. לפי המלאי והמחירים שם, אני בספק אם יוכלו לספק לך את זה.

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪860

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪55

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪380

מארז:

SilverStone Precision Black X2 120MM V2 + USB 3.0 + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪540

זיכרון:

4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪115

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata 3 Caviar Blue

כמות: 1 - מחיר: ₪499

כרטיס מסך:

MSI GTX460 2GB GDDR5 HDMI DVI BULK - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪399

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪93

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2941

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2883 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/kcaptbxy

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המפרט! אני ידפיס ואקח לחנות לקבל הצעה מתחרה ואפרסם כאן כשאקבל.

לא שיש לי משהו נגד המפרט, אבל יש עוד חוות דעת? במיוחד אשמח אם תוכלו ליצור הצעה מתחרה מתוך האתר של OMC שסיפקתי

פורסם
  • מחבר

קיבלתי הצעה מתחרה מחברת OMC. מה דעתכם עליה?

wngduzixndnl.jpg

nrz5mwjwjyma.jpg

פורסם

לגבי ההצעה שקיבלת

כרטיס מסך חלש יותר

מארז + ספק גנרים - ממש לא קרובים אפילו ממפרט שהציעו לך פה.

פורסם

קיבלתי הצעה מתחרה מחברת OMC. מה דעתכם עליה?

wngduzixndnl.jpg

nrz5mwjwjyma.jpg

סתם רימו אותך, לא הייתי ממליץ לך להתקרב לחנות הזו. בפורום לא חסרות חנויות מומלצות, הייתי ממליץ לך להיכנס לפורום צרכנות ולראות שם.

פורסם
  • מחבר

לגבי ההצעה שקיבלת

כרטיס מסך חלש יותר

מארז + ספק גנרים - ממש לא קרובים אפילו ממפרט שהציעו לך פה.

הכרטיס מסך 2 דורות קדימה לא? מסדרה 6 במקום 4.

סתם רימו אותך, לא הייתי ממליץ לך להתקרב לחנות הזו. בפורום לא חסרות חנויות מומלצות, הייתי ממליץ לך להיכנס לפורום צרכנות ולראות שם.

אני לא אוהב תגובות כאלו, שלא תורמות ומעבירות ביקורת בונה ופשוט רק שוללות. זה נשמע כאילו יש לכם איזה הסדר עם חנויות מסויימות ולכן אתם מפנים אותי רק אליהם. אני כבר שנים לקוח של OMC ותמיד הייתי מרוצה מהם. מבחינת מחיר ושירות.

אני ביקשתי לדעת מה החסרון בהצעה כך שאוכל לבקש מהנציג הצעה מתחרה סה"כ.

פורסם

מארז וספק (הספק הוא עיקר הבעיה) לא איכותיים, כרטיס מסך הרבה (הרבה הרבה...) יותר חלש.

זה העיקר. אין לנו הסדר עם חנויות מסוימות, אנחנו מסתמכים על ניסיון וחוות דעת על החנויות. לי יש ניסיון טוב עם חנות מסוימת, אבל בגלל ביקורות חיוביות על חנויות אחרות אני ממליץ גם עליהם. זו בחירה שלך.

פורסם
  • מחבר

שוב - אני מבקש ביקורת על המפרט לא על החנות.... ולמה הכרטיס המסך יותר חלש אם מציעים לי כרטיס של 2 דורות קדימה (מסידרה 6 ולא 4)?

פורסם

מארז וספק (הספק הוא עיקר הבעיה) לא איכותיים, כרטיס מסך הרבה (הרבה הרבה...) יותר חלש.

פורסם

כרטיס מסך חלש. ספק מארז גנרים - תבקש משהו איכותי באותו מחיר

פורסם
  • מחבר

ולמה כרטיס מסך מסידרה 6 (חדש יחסית) יותר חלש מכרטיס מסך מסידרה 4? אני שואל ברצינות, כי אני לא יודע

פורסם

שוב - אני מבקש ביקורת על המפרט לא על החנות.... ולמה הכרטיס המסך יותר חלש אם מציעים לי כרטיס של 2 דורות קדימה (מסידרה 6 ולא 4)?

סליחה על דאבל -אבל בטח בחנות אוהבים אותך אם סיפרו לך שכרטיס שהם מציעים מתקדם/חזק יותר.:))

פורסם

אם לא שמת לב הכרטיס הוא 630 שנחשב בתחתית הרשימה (בקיצור לא מיועד למשחקים), בעוד 460 נמצא מעבר לחצי הרשימה ונחשב כרטיס גיימינג לשוק הבינוני.

רשימה כזאת:

X10

X20

X30

X40

X50

X60

X70

X80

X90

Xמיצג את הדור, אך דור חדש יותר לא אומר כרטיס חזק יותר.

פורסם

להלן החסרונות במפרט שהציעו לך:

- כרטיס המסך אומנם חדיש יותר, אך חלש משמעותית. אם תרצה לשחק במשחקים מודרניים, תצטרך לשחק על הגדרות גרפיות נמוכות ולעיטים יהיו גם קירטועים.

- המארז והספק גנריים. כלומר, הסיכוי שתהיה לך בעיה כלשהי במחשב הוא גבוה משמעותית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים