עבור לתוכן

התייעצות לגבי כונן SSD חדש - תוצאות נמוכות ב-Benchmark

Featured Replies

פורסם

קניתי השבוע כונן SSD של Mach Xtreme MX-DS Fusion 120gb (מבוסס על בקר SF), התוצאות יכולות להיות טובות יותר למרות שהנתונים של הכונן מצויינים:

Max. Read Performance Up to 540MB/s

Max. Write Performance Up to 510MB/s

IOPS up to 80,000

BIOS מוגדר על מצב AHCI, בוצעה התקנה נקייה של Windows 7 כולל דרייבר ל-Chipset ו-Intel Rapid Storage Technology. בדקתי והכונן מחובר ל-SATA3.

המפרט שלי בצד.

דיברתי עם החנות, הם אמרו שאם אני לא מרוצה מהכונן יש אפשרות להחליף, שאגיד להם באיזה כונן אני מעוניינת במקום והם יזמינו לי.

האם כדאי להחליף את הכונן? במידה וכן, לאיזה כונן בגודל 120 או 128 ג'יגה כדאי להחליף?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

1. לפעמים נתונים לחוד ומציאות לחוד.

2. הכונן אולי מגיע לנתונים האלה כשמודבר במידע שניתן לדחיסה(בקר SF), מה שהמבחנים האלה כנראה לא נבדק.

פורסם
  • מחבר

אכן כך. אז לדעתך כדאי להישאר עם הכונן או להחליף אותו? אם להחליף אז לאיזה דגם?

תודה על התגובה המהירה.

פורסם

באיזה סכום את יכולה להחליף?

הנתונים של הFORCE 3 שלי די זהים (גם SF) אם כי אני מניח שהכונן שלך אמור להציג נתונים טובים משלי.

כמו שציינו לפני הנתונים של היצרן הם על מידע דחיס.אני חושב שב CRYSTAL DISK יש אפשרות להגדיר שהבדיקה תיעשה רק על אחדים (או אפסים) ואז את אמורה לקבל תוצאות קרובות לאלו שעלהין הצהיר היצרן.

פורסם
  • מחבר

עד 850 ש"ח ל-120 או 128 ג'יגה. רכשתי את הכונן בלוג'יק פיסי.

האתר שלהם לא מעודכן, הם בקרוב הולכים להשיק אתר חדש אז הם לא ממש מעדכנים את הנוכחי.

בכל מקרה אם יש דגם מומלץ אני אבדוק איתם אם הם יכולים להזמין אותו.

שוב תודה רבה על העזרה.

פורסם

OK כרגע אין באתר מבחר גדול של דיסקים בנפח הזה.

האופציה הכי טובה שאני רואה זה ה שOCZ VERTEX 3 שמנצח ברוב הביקורות.

הייתי בודק בכמה הם מוכנים לתת לך את VERTEX 4 החדש אך אם זה במחיר שמצויין באתר,כלומר תוספת של מאתיים שקל אז זה לא שווה.

נ.ב. לדעתי הSSD שלך תקין.לא הרגשת שיפור (די משמעותי) בביצועים? אגב איפה היית בקנייה הקבוצתית? הפרש של 300 שקל.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהם יכולים להזמין גם Micron, כדאי את הדגם שנמכר במכירה הקבוצתית?

טכנאי שלהם לא המליץ על OCZ, אמר שיש להם הרבה תקלות ושהם חוזרים הרבה.

כדאי לדעתך לקחת את ה-OCZ Vertex 3? בכל מקרה אני אברר איתם ביום ראשון.

תודה שוב.

עריכה: אתה צודק לגבי הקנייה הקבוצתית, התלבטתי אם להזמין (בין היתר חששתי מהשירות של אייבורי) ובסוף כבר היה מאוחר מדי.

עריכה 2: כן הרגשתי שיפור בביצועים אך הדאיג אותי שהבנצ'מרקים של חברי הפורום היו טובים בהרבה.

בשורה התחתונה האם כדאי להישאר אותו או להחליף אותו?

פורסם

לדעתי הם חוזרים יותר כי קונים אותם יותר מהדיסק שרכשת.הOCZ אכן בעל בעיות ידועות של BSOD במחיוד במצב שינה אך זה המצב לרוב כונני SF פרט לאלו של אינטל שמבוססים עליו ואלו שמשתמשים בקושחות הכי חדשות שלמיטב הבנתי פתרו את רוב הבעיות.היו בעיות תאימות בין בקר SF לחלק מבקרי SATA שעל הלוחות,הרי בכונן שלך לא פגשת בבעיות מסוג זה? לדעתי אותו דבר יהיה בVERTEX 3.אם את רוצה את המיקרון (C400) אז לדעתי חבל לקחת אותו במחיר שמעל 650.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז לדעתך עדיף להישאר עם הכונן שרכשתי? האם הוא עדיף על הכונן מהמכירה הקבוצתית?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

אם את מרוצה מהביצועים שלו אז בוודאי.במידה ולא אז הייתי מחליף לVERTEX 3.

פורסם
  • מחבר

סה"כ אני מרוצה מהביצועים שלו.

קודם היה לי G.Skill Phoenix Pro 80gb (גם בקר SF), הרצתי גם עליו Benchmark והכונן החדש הוציא תוצאות יותר טובות בהרבה; אני גם מרגישה שהוא יותר מהיר.

פשוט לא הייתי בטוחה איך הוא משתווה לכונננים של החברים שקנו בקנייה הקבוצתית שכן הם הוציאו תוצאות טובות משמעותית ב-Benchmark.

פורסם

הם הוציאו תוצאות טובות בהרבה מכיוון שהבדיקה היא על נתונים בלתי דחיסים (בהם הבקר של מרוול מצטיין).אם תחפשי ביקורות השואתיות של הSSD הללו אני מניח שהכונן שלך לא יפול בפעולות היום יום מM4.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אני באמת אחפש ביקורות השוואתיות.

תודה רבה על העזרה :yelclap:

עריכה: חזרתי על הבדיקה ב-Crystal Disk Mark הפעם עם האפשרות All 0x00 והתוצאות טובות משמעותית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים