עבור לתוכן

דיסקים קשיחים 3.5 2TB פנימיים בימינו - מי הכי אמין?

Featured Replies

פורסם

הי,

מאז ההצפות בתאילנד (שכנראה גוררות יותר תלונות בארץ מאשר בתאילנד) איבדתי אחיזה על מה שקורה בשוק הקשיחים.

אני כבר תקופה ארוכה זקוק לדיסק 2TB וחיכיתי לא מעט אבל כבר לא יכול לחכות עוד.

הייתי שמח לקבל המלצה לדיסק קשיח פנימי 3.5 2TB כאשר אמינות היא הקריטריון החשוב ביותר.

בעבר הייתי קונה רק את הסדרה הירוקה של WD והייתי מרוצה עד הגג. שקטים, חסכוניים ואמינים. אבל היום כשאני מסתכל ב-newegg אני רואה מלא ביקורות שליליות על דיסקים שמתים תוך חודש או מגיעים תקולים.

אולי הם לא חזרו לעצמם שם ב-WD...

אני צריך את הדיסק לאחסון NAS כך שמהירות אינה חשובה לי אלא האמינות וחסכון באנרגיה.

יש לי שרת NAS דמיקולו שעושה RAID 0 והופך את 2 הדיסקים למחיצה אחת כך שאם אחד נופל ככל הנראה המידע בשני לא יהיה פשוט לאחזור.

אז שוב, אמינות אמינות אמינות.

כרגע יש לי שם WD ירוק בנפח 2TB.

יש מישהו שיכול לסייע בעצה בנושא?

פורסם

שלום לך

אני מציע לך להמשיך להיעזר ב - NEW EGG ולמצוא

את הכונן שאתה מחפש, וגם זה כמובן בערבון מוגבל מאוד :) .

אני לא רואה מי באמת יכול להמליץ על כונן מכאני אמין

( כולל לא היצרנים עצמם ), הרי בשביל זה יש כל נושא

הגיבויים ( שגם זה משרת את היצרנים ).

זה הרי לא רק עניין של הכונן עצמו, אלא גם התנאים

והאופי שבהם הוא פועל , בייחוד עניין יציבות החשמל וכו'.

שורה תחתונה - צריך יותר מזל משכל.

:xyxthumbs:

פורסם

ה WD Caviar Black, הוא היחידי (נראה לי ), שמקבל חמש שנות אחריות (במקום שתיים או אחת כמקובל

היום לדיסקים אחרים). זה אומר משהו על האמינות שלו. חוץ מזה הוא גם מאד מהיר, למרות שזה לא חשוב

לך.

אגב, אם לא חשובה לך המהירות, מדוע אתה עובד ב RAID 0?... זה מערך שמשפר מהירות בלבד.

פורסם
  • מחבר

כן, ה-Black באמת דיסק מוצלח אבל מעבר למחיר הוא יקר מידי ומהיר יותר ממה שאני צריך.

ציינת בנוגע למערך RAID, אני חושב ששגיתי, אני לא עובד ב-0 אלא במערך ליניארי.

אם הייתה לי אפשרות ב-NAS הזה שכל כונן בפני עצמו הייתי בוחר בה, אבל אני יכול לבחור בין RAID 1 לבין חיבור ליניארי בין שני הדיסקים שיוצר מחיצה אחת משניהם.

ניסיתי פעם לקחת דיסק אחד משני דיסקים שהיו מחוברים שם ככה ולקרוא אותו בסביבת windows גם עם תוכנות חיצוניות שונות ולא הצלחתי לגשת לשום דבר.

פורסם

אם אתה רוצה משהו אמין תעשה את הצעד ותקנה WD BLACK. זה כוננים שמיועדים מלכתחילה להחזיק יותר זמן ולהיות יותר אמינים מהסדרות האחרות. יקר, אבל איך אומרים.. no pain no gain.

אם יקר לך בארץ תביא מחו"ל, אולי אפשר לקבל אחריות כי אני יודע שבארץ זה עובד לפי סידורי.

פעם שקניתי מבאג כונן והייתי צריך אחריות, "עקפתי" אותם והלכתי ישר ליבואן ולא שאלו על חשבונית\מאיפה קניתי. בדקו לפי הסידורי והחליפו לי לחדש, אפילו קיבלתי 250 ג"ב במקום 120 (זה היה כונן פספורט חיצוני).

פורסם

שלום לך

אני מציע לך להמשיך להיעזר ב - NEW EGG ולמצוא

את הכונן שאתה מחפש, וגם זה כמובן בערבון מוגבל מאוד :) .

אני לא רואה מי באמת יכול להמליץ על כונן מכאני אמין

( כולל לא היצרנים עצמם ), הרי בשביל זה יש כל נושא

הגיבויים ( שגם זה משרת את היצרנים ).

זה הרי לא רק עניין של הכונן עצמו, אלא גם התנאים

והאופי שבהם הוא פועל , בייחוד עניין יציבות החשמל וכו'.

שורה תחתונה - צריך יותר מזל משכל.

:xyxthumbs:

^^^^^^

פורסם
  • מחבר

באופן כללי צריך יותר מזל משכל... ;)

אני בטח אקנה עוד דיסק WD ירוק של 2TB ואקווה לטוב.

פורסם

יכול להיות שהם פשוט קיבלו מחיר טוב לקניה גדולה.

ודרך אגב, WD רכשו את חטיבת האיחסון של היטאצ'י לפני כחודשיים.

פורסם

לWD הירוקים אין שום יתרון באמינות.

גם השחורים לא ממש בעלי יתרון.

הסיבה שיש להם 5 שנים אחריות היא לא בגלל אחוזי החזרות נמוכים במיוחד, היא בגלל שהכונן יועד לעסקים ובעלי הכנסה גבוהה והמחיר עליו גבוה.

אתם משלמים על האחריות הנוספת מראש בלי קשר לאמינות.

להיפך, אם כבר יש חיסרון באמינות בגלל רכיבים מכאנים אז הBLACK עם הראשים המהירים שלו וריבוי הפלאטות(כי הוא טכנולוגיה ישנה כרגע) יותר מועד לכשלים מכאנים מהרדיסק חדיש עם מהירות ראשים בינונים ופחות פלאטות.

על כל מוצר אפשר לרכוש הרחבת אחריות במחיר הנכון.

עדיף לקחת את ההפרש מדיסק "זול" לWD BLACK, ולשים אותו בSSD למערכת הפעלה או להרדיסק נוסף לגיבוי.

אין שום מצב שבעולם שהרדיסק מסוים יהיה יותר אמין משני הרדיסקים בRAID 1 במה שנוגע לכשלים מכאנים.

פורסם

לWD הירוקים אין שום יתרון באמינות.

גם השחורים לא ממש בעלי יתרון.

הסיבה שיש להם 5 שנים אחריות היא לא בגלל אחוזי החזרות נמוכים במיוחד, היא בגלל שהכונן יועד לעסקים ובעלי הכנסה גבוהה והמחיר עליו גבוה.

אתם משלמים על האחריות הנוספת מראש בלי קשר לאמינות.

להיפך, אם כבר יש חיסרון באמינות בגלל רכיבים מכאנים אז הBLACK עם הראשים המהירים שלו וריבוי הפלאטות(כי הוא טכנולוגיה ישנה כרגע) יותר מועד לכשלים מכאנים מהרדיסק חדיש עם מהירות ראשים בינונים ופחות פלאטות.

על כל מוצר אפשר לרכוש הרחבת אחריות במחיר הנכון.

עדיף לקחת את ההפרש מדיסק "זול" לWD BLACK, ולשים אותו בSSD למערכת הפעלה או להרדיסק נוסף לגיבוי.

אין שום מצב שבעולם שהרדיסק מסוים יהיה יותר אמין משני הרדיסקים בRAID 1 במה שנוגע לכשלים מכאנים.

:xyxthumbs: (על כל מילה)

פלוס

צריך לקחת בחשבון שאורח חיים ממוצע של דיסק קשיח הוא בין 5-6 שנים. לא משנה מי ייצר אותו.

לכן צריך לרכוש את זה שנותן את התמורה הכי טובה ביחס ה GB/שקל

פורסם

יש משהו שלא אמרתי הרבה לפני ?

:nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים