עבור לתוכן

החוצפה ועזות המצח של טק דאטא, או- "אין לך אחריות, המוצר גנוב"

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם וערב טוב

רציתי לחלוק עמכם סיפור משעשע/עצוב שאני בתוכו בימים אלו, נסיון לממש אחריות על הארדיסק שנקנה מנועה מחשבים לפני שנה ומשהו (הרבה לפני שהם סגרו את הבאסטה), שמקורו בטק דאטא, והתקלקל לפני כחודש ומשהו.

הדיסק הוא של מכר שלי, נקרא לו י' לצורך העניין. י' פנה אלי בבקשה לשדרג את הדיסק הקשיח במחשב הנייד שלו למשהו קצת מהיר יותר, המלצתי לו על WD scorpio black 2.5" 320GB, 7200RPM

הוא ראה את המחיר והסכים, רכשתי בשבילו את הדיסק (שימו לב, אני זה ששילם את הכסף, הוא שילם לי אח"כ על הדיסק+מספר טיפולים שעשיתי בשבילו. למה זה רלוונטי? תכף תראו)

הדיסק נרכש בצורה מסודרת, עם קבלה והכל, הותקן, והחל את חייו במחשב הנייד, עבד כמה שעבד עד שהתקלקל.

ברגע שהתקלקל, פנינו קודם ל "נועה מחשבים" בעפולה, או ליתר דיוק GTECH. הם טענו שאין טעם לפנות אליהם כי טק דאטא לא יכבדו את האחריות דרכם, ולפנות ישירות לטק דאטא.

פניתי לטק דאטא, נעניתי, בלשון זו ממש, ש GTECH משקרים, כן כן, דק דאטא אמרו לי שהם משקרים, ואני צריך לפנות אליהם.

אחרי עוד קצת פינגפונג, התעקשתי שטק דאטא יטפלו במקרה, נתתי את המספר הסידורי של הדיסק, נעניתי בתירוצים הרגילים של "שטפונות בתאילנד" (יובשו כבר לפני כמעט שנה, אבל זה לא רלוונטי, נכון? אם זה תירוץ קביל, למה לא להשתמש...) ו "אין מלאי החלפות לדגם הזה".

עוד טלפונים ונדנודים, גם מצידי וגם מצידו של י', הביאו כל פעם לתוצאה "תן לנו מספר סידורי ונבדוק מה אפשר לעשות".

אז המלצתי לי' לפנות אליהם במייל, כדי שיהיה לנו תיעוד של הדברים, אבל לחלוטין לא צפיתי את התירוץ הבא של טק דאטא

הרי לפניכם התכתובת המלאה, בפורמט טקסט בלבד כי המקור מלא לוגואים של טק דאטא ושל החברה בה י' עובד. במידה ויצוץ פה גורם רלוונטי, הוא יקבל FWD של המיילים המקוריים ישירות למייל

השמות מחוקים, חוץ מזה לא נגעתי. הודעותיו של י' באדום, של דק דאטא בכחול.

19 לאפריל-

שלום,

לאחר אין ספור שיחות וטרטורים מצד TECH DATA ומצד G-TECH אני נאלץ שוב להעלות את טענותיי באימייל בתקווה שזה יפתור את הנושא אחת ולתמיד.

לפני כשנה רכשתי הארד דיסק דגם wd3200bekt סיריאל wx41aa064799 דרך נועה מחשבים שאחריותו תקפה ל 3 שנים.

כידוע לכם נועה מחשבים פשטה רגל והמותג נרכש ע"י G-TECH .

בעקבות תקלה בהארד דיסק פנה הטכנאי שלי לשתי החברות (TECH DATA ו G-TECH) שכל אחת התנערה מאחריות ושלחו גם את הטכנאי וגם אותי לאין ספור שיחות וכל שיחה הסתיימה לא לרוחי.

בתור הנציגים הבלעדיים של חברת WD אני מצפה לקבל שירות כיאה ומתן מענה ולא התנערות טוטאלית.

אנא דאגו להחליף/לזכות אותי עבור ההארד דיסק הפגום בהקדם , המחשב המדובר הוא מחשב של עסק וכל יום שעובר מדובר על הפסדים כספיים והפסד לקוחות.

אנא ראו זו כהודעה אחרונה לפני התחלת תהליכים משפטיים .

אנא אשרו קבלת המייל

בתודה מראש,

25 לאפריל, אחרי כמה ימים ללא תשובה-

XXX,

אני עדיין ממתין לתגובה לפחות לדעת שהנושא בטיפול – מינימום התייחסות!

אנא תגובתך המהירה

29 לאפריל, סוף סוף הגיעה תגובה-

בוקר טובהמייל הנ"ל הועבר למנהל שלי ברגע שתיהיה לי תשובה .באותו רגע אני יגיד לך .

אני גם היום ישלח לו שוב את במייל הנ"ל לתזכורת .

תודה ויום טוב XXX

15 למאי, אחרי מעל שבועיים בלי סימן חיים

XXX,ממש חוצפה שעדיין אין מענה ממכם , אני מבקש תגובה השבוע לפני התחלת תהליכים משפטיים.נושא כה פשוט שאמור לקבל מענה של עד 48 שעות נמשך כבר כחודשיים!!!אנא טיפולך המיידי,

16 למאי, תגובה-

שלום רב לא הייתי בחברה הרבה זמן .אז בבקשה בוא תזכיר לי על מה מדובר ?סליחה XXX

תגללי למטה לתחילת המייל

היי עכשיו אני נזכרת זה לא בטיפול שלי אני העברתי את זה למנהל שלי .אני היום ישב איתו על הנושא ואני יהיה איתך בקשר .תודה XXX

XXXאני מבקש בכל לשון של בקשה על מנת לסיים את הסאגה המיותרת הזאת אנא צרי איתי קשר בנייד ברגע שיש תשובה.

והגרנד פינאלה-

שלום רב בהמשך לפנייתך לאחר בדיקה של מספר הסידורי מתברר כי מוצר זה הוא מוצר גנוב. שלא התקבלה תמורה בגינו.תודה מראש

גנוב? לא התקבלה תמורה בגינו? מעניין, לאור העובדה שאני זה שהוציא מכיסי את הכסף בשביל לקנות את המוצר, והתקבלה עליו חשבונית/קבלה.

או שאולי טק דאטא מתכוונים שנועה "גנבו" מהם את ההארדיסק? בין אם כן או אם לא, זה לא עניינו של לקוח הקצה, וטק דאטא צריכים לדאוג לפתרון ללקוח, כל בעיה בהתנהלות של חנות מסוימת אל מול היבואן היא הבעיה של שניהם אחד מול השני, לא של הלקוח.

-יצוין פה כי אחרי הדיסק הזה, התקבלו בנועה מחשבים עוד מאות של דיסקים קשיחים מטק דאטא, אם הדיסק גנוב ולא התקבלה תמורה בגינו, מדוע המשיכו לספק דיסקים לנועה?

דק דאטא היקרים, זו הצורה הדבילית והמבישה ביותר לנסות להתנער ממתן שירות ללקוח. כואב לכם על ה 300 ש"ח שדיסק חלופי יעלה? אתם מוכנים לרדת לכזו רמה כדי לחסוך את הסכום הזעום הזה? תתביישו לעצמכם, ואני מקווה שאחד מהנציגים שלכם יראה את זה.

-הסיפור מפורסם ברגעים אלו בכל פורום בארץ העולה בראשי, אחרי הכל, שקונים מוצר, חוץ מהמחיר יש גם את עניין האחריות. אישית החלפתי מספר דיסקים של סאמסונג, אחד מהם נרכש בזמנו מ FOXPC שגם כן הלכה קאפוט- אבל חיון החליפו את הדיסק תוך שבוע אחד, ובאחד חדש, לא פחות.

בתור לקוחות, בדקו מי היבואן שתיאלצו להתעסק איתו "במידה ש", שמרו חשבוניות, דאגו לתעד הכל

ושלא יעבדו עליכם!

פורסם

מאחל לכם כוחות לתביעה שתפרק להם תפנים ושתזכו ותצליחו בה

פורסם

מציע לך בחום להימנע מפרסומים בפורומים וכו' ופשוט לתבוע אותם בתביעות קטנות

פורסם

למה לא אדרבא גם וגם

וכל המרבה הרי זה משובח שאנשים ידעו ממי להזהר ולברוח

פורסם

לא הבנתי מי בדיוק גנב ממי.

אתה מהחנות? החנות מהמחסן של היבואן?

מה זה השטויות האלה? עוד מעט יגישו נגדך תלונה במשטרה.

פורסם

גועל נפש

מה אתה מתכוון לעשות עכשיו?

פורסם

לי היה סיפור יותר הזוי מזה מלפני אולי 15 שנה.

התקשרתי לקנות הרדיסק מאחד היבואנים שעבדתי איתם.

אמרתי לאיש המכירות שאני צריך את זה דחוף ושאלתי מתי הכי מוקדם אני יכול לקבל את זה במשלוח.

האיש אמר לי שהוא יכול להביא לי אותו בדרך כשהוא חוזר מהעבודה כי זה בדרך.

אמרתי לעצמי איזה אדם זהב, איזו חברה נהדרת.

החשבונית היתה "אמורה" להישלח בדואר, ומעולם לא הגיעה.

כשההרדיסק התקלקל יום אחד, בחברה אמר לי המנהל שהמוצר גנוב והוא לא מוכן להחליף לי אותו.

מסתבר שאחד אנשי המכירות שלהם שעבד שם בעמדה בכירה, גנב ועקץ אותם ונעלם.

הוא אמר לי שהוא גם מוכן לשלם לי סכום יפה אם אני יאתר בשבילו את אותו אדם.

ואני הרי לא קניתי מוצר גנוב, התקשרתי לחברה, דיברתי עם נציג רשמי, שמכר לי את ההרדיסק.

ואני תמים שכמותי לא יכלתי בזמנו אפילו לדמיין שכזה דבר אפשרי.

שותף לאשמה (בעל כורחי) לא יכלתי לעשות דבר.

במקרה שלך לעומת זאת אסור לך לוותר.

פורסם
  • מחבר

נשמע הזוי. פנית לWD העולמית?

היום, עם התכתובת הזו מצורפת בתרגום לאנגלית.

פורסם

עדיין לא ברור את מי מאשימים פה בגנבה.

האם טק דאטה מאשימים את נועה / בגניבת הקשיח בזמנו? כמובן שכאשר התשובה הזו נוחתת אחרי כל הסיפור זה גם לא נשמע אמין.

אגב, לגבי נושא השטפונות והיעדר מלאים... למיטב ידיעתי בזה דווקא יש אמת. ולא מעט מקרים שבהם היה צורך להפעיל אחריות על קשיחים - העלו בעיות בתקופה האחרונה. זה שהשטפונות היו באוקטובר לא אומר שכל המפעלים חזרו כבר לייצור מלא, עדיין יש חוסרים והדבר מתבטא באופן די ברור בכך שמחירי הקשיחים הם עדיין בסדר גודל של פי2-3 ממה שהיו טרם השטפונות.

פורסם

אני לא אתפלא אם בסוף יתברר שהכונן הוא מיבוא מקביל והמזכירה פשוט לא מצאה אותו ברשומות שלה אז החליטה שהוא "גנוב".

פורסם
  • מחבר

ag43, הכונן ב 500% מטק דאטא. אני יודע מי הוציא את ההזמנה בחנות, והייתי נוכח בחנות שהמשלוח מטק דאטא הגיע (ביחד עם עוד דיסקים קשיחים אחרים באותו ארגז)

לא פניתי אליהם כי הם היבואן הרשמי של WD, פניתי אליהם כי מהם נרכש הכונן במקור. ידוע לי שסידילוג לדוגמה גם כן מוכרים קשיחים של WD בארץ. אם זה היה כונן של סידילוג- הייתי פונה אל סידילוג.

עדיין לא ברור את מי מאשימים פה בגנבה.

האם טק דאטה מאשימים את נועה / בגניבת הקשיח בזמנו? כמובן שכאשר התשובה הזו נוחתת אחרי כל הסיפור זה גם לא נשמע אמין.

אגב, לגבי נושא השטפונות והיעדר מלאים... למיטב ידיעתי בזה דווקא יש אמת. ולא מעט מקרים שבהם היה צורך להפעיל אחריות על קשיחים - העלו בעיות בתקופה האחרונה. זה שהשטפונות היו באוקטובר לא אומר שכל המפעלים חזרו כבר לייצור מלא, עדיין יש חוסרים והדבר מתבטא באופן די ברור בכך שמחירי הקשיחים הם עדיין בסדר גודל של פי2-3 ממה שהיו טרם השטפונות.

ראית במקרה את הדוחות הכספיים של יצרניות הדיסקים הקשיחים והרכישות האחרונות שלהן? רווחים כאלו לא נראו מעולם. היצור חזר לסדרו מזמן, הן פשוט מנסות להשתמש בתירוץ הזה בשביל לחגוג על הצרכנים כמה שיותר זמן, בסביבות ספטמבר השנה אתה תראה את המחירים מתייצבים שוב, mark my words

פורסם

ag43, הכונן ב 500% מטק דאטא. אני יודע מי הוציא את ההזמנה בחנות, והייתי נוכח בחנות שהמשלוח מטק דאטא הגיע (ביחד עם עוד דיסקים קשיחים אחרים באותו ארגז)

לא פניתי אליהם כי הם היבואן הרשמי של WD, פניתי אליהם כי מהם נרכש הכונן במקור. ידוע לי שסידילוג לדוגמה גם כן מוכרים קשיחים של WD בארץ. אם זה היה כונן של סידילוג- הייתי פונה אל סידילוג.

ראית במקרה את הדוחות הכספיים של יצרניות הדיסקים הקשיחים והרכישות האחרונות שלהן? רווחים כאלו לא נראו מעולם. היצור חזר לסדרו מזמן, הן פשוט מנסות להשתמש בתירוץ הזה בשביל לחגוג על הצרכנים כמה שיותר זמן, בסביבות ספטמבר השנה אתה תראה את המחירים מתייצבים שוב, mark my words

אמת... זה הכל ניצול הטמטום או הפראייריות של האנשים ורשעות ונוכלות מצד החברות.... כבר לפני חצי שנה בערך קראתי שהמפעלים חזרו ל80-90 אחוז ייצור ובזמן הקרוב יחזרו לתפוקה מלאה... הם כבר מזמן נראה לי בייצור של 800 אחוז...פשוט הם ראו שאנשים קונים קשיח גם אם הוא עולה 1000 דולר אז למה להוריד את המחיר אם יש אנשים כל כך טובים {או טמבלים} שמוכנים לשלם..

פורסם

אל תוותר להם :xyxthumbs:

ובנוסף תדרוש מהם פיצוי על ההוצאות שלך, אובדן רווחים ועל עוגמת נפש.

יותר מדי החברות הגדולות מתעמרות בנו האזרח הקטן.

פורסם

בחרו להסתבך עם מומחה בHWZ :hi:

לפעמים אני שואל את עצמי אם יש מישהו הגון בתחום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים