עבור לתוכן

קופת גמל\קרן השתלמות\קרן פנסיה

Featured Replies

פורסם

אני חדש בזה התחלתי לקרוא ודי הסתבכתי עם כל הקופות גמל קרן השתלמות וקרנות פנסיה.

אני עוד כשבועיים מתחיל בעבודה חדשה והם ביקשו שאני יביא מסמכים מחברת ביטוח לגבי קופת גמל\קרן השתלמות\קרן פנסיה

עכשיו כמה שאלות(אני יודע שאולי ישמעו קצת מוזר אבל אני חדש בעניין)

1.אני צריך לבחור רק אחת מ קופת גמל\קרן השתלמות\קרן פנסיה או אפשר כמה?

2. אם רק אחת, מה יותר משתלם מביניהם?

2. מה צריך להסתכל בחוזה לפני שחותמים עם חברת ביטוח

3. איזה חברת ביטוח נחשבת להכי אמינה\משתלמת

4. אם יש עוד משהו שצריך לדעת אני רק אשמח

תודה לעוזרים

פורסם

אם זה מקום מסודר אז יבוא סוכן ביטוח מהסוכנוות שעובדת עם החברה ויגיד לך הנה התנאים שלך, נקודה. אין לך מילה בדבר.

התנאים בדרך כלל יותר טובים ממה שתוכל להשיג לבד.

פורסם
  • מחבר

זה מקום מאוד מסודר(עובד מדינה) אבל אמרו לי שליום גיוס אני צריך לבוא עם מסמכים מחברת ביטוח

פורסם

ממש בגדול...(נושא מאוד מורכב ואני ממש אגע בפרטים העיקריים)

קודם כל ניתן לחלק ל2.

1.קרן פנסיה/ביטוח מנהלים/קופת גמל.

2. קרן השתלמות.

הקבוצה הראשונה היא חסכון לטווח ארוך, ניתן לפדותה בעת היציאה לפנסיה (גיל 67 ) והיום המעסיק מחויב לתת לך ע"פ חוק אחד מהשלושה. כולל בתוכו עוד מרכיבים כגון פיצויים וביטוח. בד"כ התשלום שלך ושל המעסיק זהה לקרן (המעסיק מוסיף עוד לנושא הפיצויים וביטוח).

קרן השתלמות הוא חסכון ל6 שנים ולאחריהם ניתן לפדות את הכסף ללא תשלום מס למדינה (!) פעולה שנדירה מאוד במחוזותינו בימים אלה. אתה שם 2.5% מהברוטו והמעסיק 5%.

מה שצריך להעסיק אותך בעיקר הוא אחוז דמי הניהול שאתה משלם חודשית ושנתית (נושא שעלה מאוד לאחרונה בעקבות המחאה הכלכלית). בד"כ לעובדי מדינה יש תנאים נוחים (מאוד לעיתים) מבחינת תשלום דמי ניהול.

אתה תמיד יכול לבקש להישאר בתוכנית איתה הגעת מהמעסיק הקודם שלך אבל ... ראה פיסקה קודמת.

בכלכליסט בתקופה האחרונה יש הרבה כתבות בנושא, חפש והחכם... מסבירים שם גם על ההבדלים בין קרן פנסיה לביטוח מנהלים וכו'.

פורסם

קרן השתלמות הוא חסכון ל6 שנים ולאחריהם ניתן לפדות את הכסף ללא תשלום מס למדינה (!) פעולה שנדירה מאוד במחוזותינו בימים אלה. אתה שם 2.5% מהברוטו והמעסיק 5%.

כמה נקודות בהקשר הזה:

* הטבות מס (היעדר מס על רווחי הון) תקפות בקרן השתלמות החל מ6 שנים ולכל החיים. לכן לרוב עדיף לא למשוך את הכספים ולהמשיך לחסוך, אלא אם אין ברירה (זה לבטח טוב מכל חסכון בבנק וגם מרוב ההשקעות העצמאיות).

* יש הטבות מס בקרן השתלמות עד ל10% ועד לתקרה של 15712 שקלים (אלא אם התעדכן לאחרונה). ז"א שמעסיק יכול להפקיד עד 7.5% מהשכר שלך (אם הוא רוצה - לא חייב) לקרן השתלמות. אפשר להפקיד גם מעבר ל15712, אבל אז על כל מה שמעבר יהיה מס, אז לרוב לא עושים זאת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המידע.

הייתי שמח לדעת בגדול מה ההבדל בין קרן פנסיה/ביטוח מנהלים/קופת גמל, ומה כדאי יותר

פורסם
  • מחבר

עזרה...

עוד משהו קיבלתי הצעה לקרן השתלמות שהם גובים 1% דמי ניהול

וקרן פנסיה 0.25 דמי ניהול בתשואה של 4%.

האם זה טוב יחסית לתנאים של עובד מדינה או שאפשר לקבל יותר טוב?

תודה רבה לעוזרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים