עבור לתוכן

חיווט נכון של כבל רשת לראש RJ45 - למבינים

Featured Replies

פורסם

שלום, כאשר אני חושף את כבל הרשת מתגלים בפני 4 זוגות חוטים, חוט ניילון לבן וחוט ברזל

האם החוט ברזל אמור להיחתך או שהוא אמור לגעת במתכת של ראש הRJ45 המסוכך?

השאלה שלי היא למהדרין, אני יודע שאפשר לחתוך אותו, אבל אני רוצה לדעת אם החוט הזה מיועד למשהוא לפי החוקים והנהלים הכי נוקשים של חיווט כבל רשת, תודה.

נ.ב בשקע הגוויס יש איזור ריק (ראו בתמונה שהעלתי מסומן באדום) האם חוט הברזל אמור להתחבר אליו גם כן?

פורסם
  • מחבר

טוב, לאחר קצת חפירה באינטרנט, מצאתי כי החוט ברזל הנוסף הוא חוט הארכה אשר עוזר לסיכוך האלומיניום הדק שעוטף את החוטים לסילוק ההפרעות האלקטרו מגנטיות - כאשר לוחצים ראש RJ45 מסוכך צריך להשתמש בסיכוך האלומניום של הכבל בשביל לעטוף את החוט ועליו ללפף את חוט ההארכה, כאשר אתם לוחצים את ראש הכבל הסיכוך מגיע במגע עם הסיכוך של ראש הRJ45 וישנם מכשירים - נתבים מסויימים, מחשבים וכו אשר מאריקים את הכבל כאשר מחברים אותו אליהם,

השאלה שנשארה לי, האם החיבור הלא מסומן בתמונה שהעלתי בפוסט הקודם שלי למעלה היא הנקודה אשר מחוברת לסיכוך של שקע הגוויס, אשמח אם מישהוא יודע את התשובה,

כמו כן אם יש לי כאן טעות אני יותר מאשמח לקבל תיקון.

http://en.wikipedia.org/wiki/Twisted_pair - תחפשו את המושג "Drain Wire"

כמו כן, זה הסרטון היחידי אשר מצאתי שבו מראים איך ללחוץ ראש RJ45 מסוכך באופן תקני לגמרי ללא קיצורי דרך, הוא קצת ישן אמנם, אבל נראה לי נכון -

פורסם
  • מחבר

אף מומחה רשתות באיזור ? :P

פורסם

*ממה שאני יודע* בעיקרון אם יש חיבור שתומך בנקודת הארקה אז צריך לחבר לשם את ה-drain wire. אם כי זה נראה לי מיותר לחלוטין בשימוש ביתי מאחר ואתה צריך שזה יהיה מחובר להארקת הבניין בסופו של דבר (כלומר מודם/נתב עם חיבור AC)

בד"כ פשוט מלפפים אותו סביב שאריות האלומיניום כאשר מחברים את הראש.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שיש חיבורים מיוחדים שבנויים לחיבור חוט ההארכה של הכבל? אצלי אורך הכבל 30 מטר לכן אולי יש צורך בחיבור הארכה בכדי לקבל קו נקי ללא הפרעות

פורסם

בתאוריה הם אמורים לעבוד עד 100 מטר. תעשה ניסוי ותראה אם יש הפרעות ברמה שממש מרגישים. אם כן- תתחיל לחשוב איך אתה יכול למזער את ההפרעות (הרחקה מכבלים אחרים\מוצרי חשמל הפולטים קרינה מגנטית רבה וכו) ובמידה ושום דבר לא עובד תצטרך להשקיע בתשתית מאורקת.

פורסם

הסכין הבודדת של מחבר RJ45 היא לצורך חיבור גיד ארקה שבכבלי STP, SFTP. בכבל UTP אין גיד ארקה לכן לא יהיה לך מה לחבר לסכין.

בבניית רשת קווית חשוב להשתמש בכבלים תקניים. כל כבל אחר שלא עומד בתקן או כבל שמתאים לצרכים של גישור ולא בניית תשתית, לא יעבוד טוב במהירויות גבוההות ובסטרימינג בפרט.

לבניית רשת קווית מציע לך להעזר באנשי מקצוע העוסקים בתחום.

פורסם
  • מחבר

אשמח לדעת איפה יש סכין במחבר הRJ45 ?

אולי התכוונת לסכין במחבר שקע הגוויס?

אצלי בכבל FTP קיים גיר הארקה

נ.ב שמתי לב שבנתבים הישנים שלי(אדימס וlevel one) יש חיבור להארכה של הכבל רשת, אך בנתב החדש שלי tp-link1043nd אין חיבור הארקה, איך ייתכן שלא הוסיפו חיבור הארכה בנתב חדש?

האם שני קצוות הכבל צריכים להיות מחוברים להארכה בשביל לסגור מעגל ולהחבר למינוס בכדי למנוע הפרעות אלקטרו מגנטיות או שמספיק שרק אחד מהשניים יהיה במגע עם התקן כמו נתב או מחשב בשביל לסגור מעגל?

פורסם
  • מחבר

עוד סרטון חם מהתנור ומוצלח ביותר לחיווט נכון של כבל רשת, אשמח לתשובות לשאלות שרשמתי בהודעתי הקודמת אם יש פה בעל ידע, תודה.

www.youtube.com/watch?v=_EdEfLNDP1E

פורסם

מה לגבי חיבור של רק 4 כבלים במקום 8

במה זה פוגע לי?

פורסם
  • מחבר

חיבור של 4 גידים יתנו לך 100 מגה בלבד, כאשר ב8 גידים אתה יכול לקבל חיבור של 1 ג'יגה(בפועל ישנם משתנים של איכות הכבל אבל בכל מקרה צריך 8 גידים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים