עבור לתוכן

האם קירור מעבד עם חיבור 3 פינים לא ניתן לשליטה?

Featured Replies

פורסם

על מהירות המאוורר?

בביוס מוגדר מאוורים חכמים אבל הוא תמיד על הכי מהר.... ניסיתי SILENT אבל הוא עדיין על הכי מהר וגם עם SPEED FAN אין אפשרות להשפיע עליו...

תודה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

האם יש מפצל כזה מ3 לארבע?

והאם הבנתי נכון שלא תיהיה השפעה לשים אותו בחיבור מאוורר של הלוח האם?

פורסם

יש אולי מתאמים, אבל זה לא ממש יעזור לך, כי כך או כך פין הFAN_CONTROL לא יהיה מחובר (או שהוא חסר על הלוח או שהוא חסר על המאוורר).

יש אופצייה להשתמש במתאם לmolex ולחבר אותו לבקר מאווררים שמאפשר לשלוט במתח שמועבר על המולקס. אולי יש גם כאלה שמתלבשים על פין ה12V שיוצא מלוח האם.

המסקנה שהגעתי אליה בשנים האחרונות היא פשוט לקנות מאווררים שהם מראש שקטים גם במקסימום שלהם.

פורסם
  • מחבר

בלוח לא חסר את הפין ולכן אני חושב שלא תיהיה בעיה אם אני ישיג מתאם כי הרי סוף סוף כל הארבעה פינים יהיו מחוברים...{או שאני טועה?}

דבר שני אין לי יותר מידי ניסיון עם קירורים אבל כל הקירורים מגיעים עם חיבור 3 פינים?

פורסם
  • מחבר

בלוח לא חסר את הפין ולכן אני חושב שלא תיהיה בעיה אם אני ישיג מתאם כי הרי סוף סוף כל הארבעה פינים יהיו מחוברים...{או שאני טועה?}

דבר שני אין לי יותר מידי ניסיון עם קירורים אבל כל הקירורים מגיעים עם חיבור 3 פינים?

פורסם

החיבור יצא מהלוח אבל לא יגיע למאורר, כי למאוורר אין 4 פינים ככה שזה לא יעזור.

יש קירורים שמגיעים עם 4 פינים.

פורסם
  • מחבר

תודה

יש דרך לדעת עם כמה הוא מגיע?

מחיפוש קצר שלי ראיתי שזה לא מצויין בדרך כלל חוץ מקירור אחד שהיה רשום שיש אפשרות לשלוט על המאוורים עם הפונקיצה בביוס

פורסם

אם זה קירור איכותי, סביר להניח שיש איזשהו אתר שעשה עליו ביקורת מקיפה. שם בטוח התייחסו לזה.

פורסם

לשליטה במהירות באמצעות 4 פינים קוראים PWM. חפש את זה בתיאור של הקירור.

פורסם
  • מחבר

בירשותי קירור - http://www.evercool.com.tw/products/hpf.htm

חשבתי פשוט להחליף לו את המאוור לאחד עם 4 פינים...

מישהו יכול לעזור לי בזה?

פורסם

זה יהיה מסובך, הקירור הנ"ל משתמש במאוורר לא סטנדרטי בגודל 10 ס"מ (גדלים "נורמליים": 12 ס"מ, 9.2 ס"מ, 8 ס"מ וכד')

איזה לוח אם ברשותך?

ולאיזה חיבור מחובר המאוורר (PWR_FAN, CHA_FAN, CPU_FAN) על הלוח?

פורסם

אתם בטוחים שאין אפשרות לשלוט במאוורר עם 3 פינים?

אני זוכר שבלוחות ישנים היה אפשר.

מתאם ל-4 פינים לא יעזור כי ההנעה של המאוורר שונה ממאוורר 4 פינים.

(3 פינים מונע ע"י מתח ישר, ומאוורר PWM מונע ע"י פולסים של חשמל אם אני לא טועה.)

פורסם

יש לוחות שאפשר (לא בהכרח ישנים), ויש שאי אפשר. מן הסתם יצרן הלוח מחליט אם לכלול את האופציה או לא.

פורסם

בלוחות של gigabyte אפשר. פשוט משנים מ-auto או PWM ל-Voltage.

חפש אופציה דומה בלוח שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים