עבור לתוכן

סקירה מהירה על LSI 9220-8I SAS CONTROLLER

Featured Replies

פורסם

לצערי, גם בלוח הצנוע שלי יש בקר מובנה של מרוול עבור אפיקי ה6GB\S, (שבסופו של דבר עובר דרך השבב של הSATAII)

זה לא בדיוק סיפק את הצרכים שלי, וכמובן שזה לא נתן לי למצות את מלוא היכולת מכונן / כונני הSSD שלי.

השוק מוצף בבקרים נוספים ובשטויות של כל מיני "בקרים" בחיבור PCIEX1 - שגם הם מבחינת רוחב הפס לא יכולים לספק את הסחורה.

בעבר עבדתי עם הDELL PERC5I, שהוא מעולה למטרות RAID, ובהחלט עושה את העבודה, אך נאלצתי להחליפו עקב חוסר תאימות ללוח שלי, וכמובן חוסר התמיכה של 6GB\S.

התלבטתי לא מעט בין הבקרים השונים בשוק, ישנן חברות רבות וטובות דוגמת ROCKETRAID, וLSI וכו'.

בסופו של דבר - בחרתי בבקר שנחשב ל"בקר כניסה" לעולם הבקרים האמיתיים, והוא הLSI 9220-8I , כאשר ה8I הוא הבקר בעל 8 הערוצים, יש גם ב4. הבקר ידוע גם כIBM M1015 (שמגיע עם השרתים שלהם), בשילוב של קושחת הבקר LSI 9240-8I שיניב את המקסימום כשאר מדובר בשילוב של כוננים וSSD וRAID .

כך, שגם יש לי תמיכה אמיתית ב6GB\S לכל ערוץ, הבקר מחובר בתקן PCIE2.0 X8, כלומר 5GT\S. מכובד.

הבקר תומך בלא מעט כוננים וירטואליים , כאשר ניתן לחבר 2 בקרים במקביל וליצור למעשה כונן וירטואלי יחיד מ16! כוננים פיזיים,

כך, ניתן לקבל מספרים פסיכיים לחלוטין אם מדובר בכונני SSD בRAID0.

ממשק הבקר נוח מאוד ונקרא WEB BIOS, ויש אפילו עכבר.

שורה תחתונה, אני יכול להמליץ עליו, אם כי עדיף למצוא סט שלם באיביי של כבלים ובקר - וגם BRACKET מלא ולא בתקן LP.

זה לא פשוט, בטח שלא במחיר הגיוני, אבל זה שווה את זה למי שלא מוכן להתפשר.

img3104r.jpg

img3108k.jpg

img3109qv.jpg

וכאן, עם תוצאת AS SSD - עדיין לא מושלם, אני צריך להשלים את הטוויקים האחרונים כדי למצות את הכונן. אבל בהחלט שיפור ניכר מהבקר הקודם.

asssdbenchatam4ct128m4s.png

פורסם

תתחדש,

ראיתי בXS שרשמת שהבקר עושה קצת בעיות, שמח שהיסתדרת.

ואני מצפה ליותר ביצועים ;)

פורסם

עשית באנצ'ים עם הבקר של מרוויל והבקר SATS2 של אינטל?

אם כן אשמח לראות תוצאות, אני עומד בפני אותה בעיה

פורסם
  • מחבר

היו לי מעט בעיות עם הBOOT בהתחלה, אך בסופו של דבר העניין הסתדר.

לגבי הבאנצ'ים, אכן עשיתי, אך לצערי הם נמחקו מהכונן הקודם שהחזיק את המערכת (העברתי את הSSD הישן ללפטופ).

אני יכול להגיד שבוודאות יש שיפור מבחינת מספרים, אך לא משהו מורגש בעבודה שוטפת.

אם יפול לידי SSD נוסף, אשמח לחבר אותו אל ארבעת הבקרים השונים (MARVEL, JMICROM ,LSI, ICH10R)במחשב ולתת דו"ח מפורט, אין לי עניין להתחיל להתעסק בכונן הקיים.

פורסם

בהחלט בקר נחמד, יש לי גם.

משמש כבקר דיסקים שעובר ישירות ב-VMWare ל-Solaris.

פורסם

האם במסגרת הבדיקות המקדימות על המרוויל עשית חלק\כל מהעצות שניתנו כאן?

והאם התקנת את DRIVER העדכני ביותר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים