עבור לתוכן

עזרה בחיבור טלוויזיה למחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי חדר גדול בסביבות 70 מטר , אני מתכוון לחבר את הTV למחשב העניין הוא שה TV רחוק מהמחשב ואני צריך להשחיל כבלים בשביל לההגיע למחשב ... השאלה שלי היא איזה כבלים להשחיל ?? HDMI ?? אני רוצה להציג כל מיני דברים על המסך , כמו שקופיות בוויר-פוינט , וורד , סרטונים עוד ...

תודה

פורסם

יש הרבה סוגים של חיבורים בהתאמה למה שאתה צריך

איכות וידאו מקסימלית (דיגיטלי) : DVI, HDMI, Displat Port

איכות וידאו טובה מאוד : VGA

איכות בינונית-נמוכה : component

איכות נמוכה : composite, S video

אם המרחק בין המחשב לטלויזיה הוא 70 מטר, אתה בבעיה - אין כבלי תצוגה שעובדים טוב במרחק כזה - הכבלים הדיגיטליים מוגבלים בתקן ל 15 מטר (ניתן לחבר אורך ארוך יותר ממה שיש בתקן וזה יעבוד, אבל 70 מטר זה יותר מידי ולא בטוח שהם יעבדו)

כבל VGA יעבוד בכל אורך שהוא, אבל יתכן שתקבל תמונה גרועה בצד השני - דברים כמו "גלים" או "צל" שנמצא מימין לדברים אל המסך

כבלים אנלוגיים פשוטים (component ומטה) כנראה יאבדו איכות בצורה קיצונית יותר

במקרה של חדר כזה גדול הייתי ממליץ לשנות אסטרטגיה : לשים את המחשב העיקרי לא רחוק מהטלויזיה, ומחשב שני (חלש יותר, אם מסך) בנקודת הבקרה. המחשבים מחוברים ביניהם אם כבל רשת (ישירות או דרך ראוטר). המחשב של הבקרה שולט דרך VNC או RDP במחשב של הטלויזיה וכך פותח דברים על המחשב של הטלויזיה

אם האורך הוא קטן (נניח עד 15 מטר) ניתן לשים כבלים דיגיטליים

אם אתה יכול להשחיל את הכבל המאריך כולו (אם התקעים) דרך התעלה זה הפתרון הטוב ביותר, ותשים את אחד מהכבלים הדיגיטליים (תשקול לשים כמה ביחד באותה הזדמנות, אם לא אז הייתי הולך אל DVI). אם לא (כלומר שהכבל לא עובר אם התקעים), ניתן לחתוך ולחבר מחדש את הכבל לייד אחד מהקצוות אבל זה מחייב עבודה מדוייקת ביותר כדיי שהוא יעבוד, בגלל הרגישות של חיבור דיגיטלי להפרעות קטנות בכבל. (חשוב לחבר את החיבורים בהלחמות קטנות, לפתוח אורך מינימלי של הכבל, לסגור מחדש את הסיכוך במקומות שונים וכו)

אם האורך הוא עד 20-30 מטר כבלים דיגיטליים יכולים לעבוד ויכולים לא, אבל VGA בדרך כלל יעבוד דיי טוב

ניתן להעביר VGA באותה שיטה (לתחוך ולחבר מחדש) ובחלק מהמקרים אפילו לפתוח תקעים יצוקים של VGA ולחבר מחדש את הכבל לתקע (כך שאין חיבור באמצע הכבל)

רצוי להשתמש אם כבל שמיועד ל VGA, אם לא אז ניתן להשתמש אם כבלים אחרים :

בצורה הבסיסית ביותר ניתן להעביר VGA דרך כבל רשת של CAT6 / CAT7 - אבל ללא ה ID bits כלומר יתכן שהמחשב לא יוכל לזהות את הרזולוציות שהטלויזיה תומכת (ויכול לא לאפשר לעבוד ברזולוציות יותר מ 640X480 או 1024X768, או להגיע לרזולוציית ברירת מחדל גבוהה שהטלויזיה לא תומכת בה - במקרה כזה יהי צריך לחבר למחשב מסך כדיי לשנות את ההגדרות כי לא רואים כלום בטלויזיה)

לחיבור VGA מלא (כולל ID bits, כלומר תמיכה מלאה בכל הרזולוציות) ניתן לשים 2 כבלי רשת (השני מספיק שיהיה CAT5)

ניתן להעביר VGA מלא גם ב 3 כבלי קואקס (כמו של כבלים / מצלמות - לצבעים) + כבל CAT5 (ל SYNC + ID bits)

אם בבניין יש מערכת של כבלי רשת בקירות ניתן לנצל אותה

אתה יכול להעביר בנוסף כבל composite / s-video / component לתאימות במקרה שמישהוא ירצה לחבר DVD וכו אבל אל תצפה מהכבלים האלה לאיכות

פורסם

קצת לא מדוייק לגבי העברת אות VGA על גבי כבל רשת.

מוצרים כאלו קיימים בשוק ודיי מזמן, המוצרים הרגילים מסוגלים להעביר אות 1280X1024 למרחק של עד 120 מטר ללא בעיה גם מבחינת תדר וגם עם ID.

ככל שהרזולוציה עולה, ככה המרחק קטן. לדוגמה אות 1920X1080 בתדר 60 הרץ ניתן להעביר ל80 מטר על גבי כבל CAT5E בודד.

מוצרים אלו לא זולים אך שווים את המחיר.

מוצרים יקרים יותר מעבירים גם אודיו ואות IR לטובת שליטה.

מוצרים מתקדמים מעבירים גם RS232.

אני עובד עם כמה סוגים של מוצרים. הבולט מהם הוא המוצא הבא: http://www.kramerelectronics.com/products/model.asp?pid=1703&sf=85

ניתן לחבר למרחק של 50 מטר ללא מתח במקלט, מעל 50 מטר ועד 80 מטר חובה לחבר שנאי למקלט.

פורסם

סטרימר וכבל רשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים