עבור לתוכן

V-Sync האם יש הבדל בין האלמנט הנ"ל ב- AMD או NVIDIA ?

Featured Replies

פורסם

כשאתה מפעיל vsync מתוך תפריטי משחק, אכן תהיה אותה השפעה בכל כרטיס, אבל כן קיימים הבדלים כשרוצים להכריח חיצונית (מהדריבר).

דבר ראשון, Vsync מה-CCC לא תמיד עובד (ז"א לא בכל משחק), בניגוד ל-Vsync מ-NVCP. קראתי די הרבה תלונות בנושא במשך השנים, ועד היום מתלוננים -

זה לדוגמא מחודש שעבר: http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33988622

כך שלפעמים יש צורך להשתמש בתוכנה צד שלישי כגון d3doverrider, בהנחה שהיא לא עושה בעיות במשחק מסויים.

דבר שני, לא ניתן להגדיר FlipQueueSize מה-CCC (מקביל ל-Prerender limit ב-NVCP), לטובת צמצום input lag כש-vsync פעיל.

קיימת אפשרות עם כלי צד שלישי (ATI Tray Tools) אבל אני שומע שגם שם לא הכל וורוד, בקישור הנ"ל מתלוננים שזה כבר לא משפיע.

דבר שלישי, הדריבר של NV הוסיף לאחרונה Adaptive Vsync (מפעיל vsync כשה-fps עולה על קצב רענון המסך, ומכבה vsync כשה-fps יורד, לטובת מניעת נפילות fps ושאר שיהוקים רלוונטים). ניתן גם להפעיל vsync למחצית קצב הרענון. (למשל לקבע 30fps במסך 60hz), שזו בעצם נגזרת של אפשרות הגבלת fps היחודית לדריבר NV.

ואחרונה חביבה היא האפשרות להפעיל vsync למשחק ספציפי (פרופיל) מה-NVCP, לעומת מתג גלובלי ב-CCC (אולם ניתן להשתמש בתוכנה צד שלישי ATI Radeon Pro לעזר בסיטואציה הזאת. שמעתי שפיתוח התוכנה הופסק)

אז בשורה תחתונה, כן, יש הבדל, אם יורדים לפרטים הקטנים. אתה עלול למצוא עצמך מתעסק עם 3-4 תוכנות עזר שונות בכדי לנסות להשיג משהו שאנוידיה מספקים בדריבר.

פורסם

כל הפיצ'רים האלו ,דיי לא רלוונטים ל99% מהגיימרים שפשוט רוצים להכנס למשחק ולהנות ממנו .

למרות שה

Adaptive Vsync בהחלט נשמע מעניין .

פורסם
  • מחבר

SyndromE תודה על ההסבר

הדריבר של NV הוסיף לאחרונה Adaptive Vsync

זה באמת נשמע טוב

אני לא משתמש בתוכנות עזר חוץ מ- GPU-Z

כרטיס צריך לעשות את העבודה שלו , לך לחפש תקלות ושידרוגים ובאגים

לא כל כך הבנתי את Adaptive Vsync

יש לי מסך 60HZ אני מגיע ל- 60 FPS

מה זה בעצם עושה ?

פורסם

זה עושה דבר אחד מאוד פשוט ,כאשר הFPS יורד מתחת לקצב הרענון של המסך ,זה פשוט מכבה את הVsync כדי לא לפגוע בביצועים ,וכאשר הFPS עולה חזרה (לדוג' אחרי פיצוץ שעבר) אז הVsync נדלק חזרה .

פורסם
  • מחבר

זה עושה דבר אחד מאוד פשוט ,כאשר הFPS יורד מתחת לקצב הרענון של המסך ,זה פשוט מכבה את הVsync כדי לא לפגוע בביצועים ,וכאשר הFPS עולה חזרה (לדוג' אחרי פיצוץ שעבר) אז הVsync נדלק חזרה .

לא הבנתי כלום

לפי ההסבר שלך לא צריך את Vsync

בכל מצב של פיצוץ ה- FPS יורד ועולה , אז , מה חדש בזה ?

קצב ריענון מסך שלי 60HZ עם אני מגיע ל- 75 FPS מה זה עושה ?

עם FPS 48 מה זה עושה ?

פורסם

כאשר הFPS עובר את ה60 פריימים נחתכים לך. זו מטרת השימוש בVSYNC מלכתחילה

פורסם

לא הבנתי כלום

לפי ההסבר שלך לא צריך את Vsync

בכל מצב של פיצוץ ה- FPS יורד ועולה , אז , מה חדש בזה ?

קצב ריענון מסך שלי 60HZ עם אני מגיע ל- 75 FPS מה זה עושה ?

עם FPS 48 מה זה עושה ?

כאשר אתה משתמש בVsync שמגביל את הFPS לקצב הרענון של המסך ,הFPS שלך מוגבל ל60 , עכשיו במידה ויש איזה קטע מסויים והחומרה שלך לא מצליחה להתמודד איתו כמו לדוג' המון פיצוצים מלאים באפקטים ועם VSYNC הFPS כבר לא מצליח להגיע ל60 אז הדרייבר מכבה את הVSYNC ,אחרי שהמחשב "מתאושש" מאותו הקטע והFPS מטפש למלעה ,הVSYNC שוב פעם נכנס לפעולה כדי להגביל את הFPS ל60 .

זה בערך מה שזה עושה ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים