עבור לתוכן

בעיה מוזרה מאוד בגלישה אלחוטית באינטרנט (איטי במיוחד)

Featured Replies

פורסם

קצת רקע לסיפור:

ראוטר מדגם D-link 6740u - עבד תקין לחלוטין (מלבד הביפון). כמה ימים לפני יום העצמאות האייפון החליט שהוא לא מתחבר לאפליקציית ה-B-Phone של בזק אצלי בבית. הרמתי טלפון לבזק ולאחר מספר בדיקות אמרו לי להחליף את הראוטר.

החלפתי את הראוטר לאותו דגם בדיוק. מכאן הראוטר אומנם מתחבר לביפון, אבל גולש בצורה איטית להחריד. בחיבור ישיר (בכבל) עבד בסדר גמור, בחיבור אלחוטי (WiFi) עבד לאט.

המנהל פה בעצמו עשה אצלי כמה בדיקות. כולם (יחד עם בזק) הגיעו למסקנה שהראוטר דפוק.

יום שלישי האחרון (שלשום) שוב החליפו לי את הראוטר - שוב לאותו דגם בדיוק. הבעיה נשארה. הראוטר בחיבור ישיר עובד בסדר, בחיבור אלחוטי עובד לאט.

בכל המקרים: אותו ראוטר בדיוק, הראוטר עצמו באותו מיקום בדיוק מבחינה פיזית. אין שום מכשירי חשמל חדשים. לא הזזתי רהיטים. כלום לא השתנה, בקיצור.

היום במקרה היה אצלי טכנאי של אורנג' להתקין משהו. הסברתי לו על הבעיה, הוא אמר שלדעתו אולי יש איזה מוצר חדש מהשכן שנמצא מעליי שחוסם לי את הקליטה. נשמע לי מוזר מאוד.

אני מצרף קובץ עם הרבה מאוד בדיקות שעשיתי היום. הבדיקות התבצעו משלושה מכשירים שונים.

לפני כמה ימים עשיתי בדיקות גם עם כמה מוצרים ומחשב נוסף שגם הוא התחבר פעם בחיבור ישיר ופעם בחיבור אלחוטי, נתן תוצאות זהות חשוב להדגיש.

מישהו יכול להגיד לי מה לכל הרוחות יכולה להיות הבעיה??? לבזק אין מושג.

יכול להיות שזה קשור לשכנים באמת? :-\

אני חוזר ואומר - גם המנהל פה של הפורום ניסה להתעסק עם ההגדרות בעצמו של הראוטר שלי וגם בזק בעצמם. כולם חשבו בהתחלה שהראוטר דפוק, אבל זה ראוטר שני עם אותה בעיה בדיוק. הסיכוי ששני ראוטרים דפוקים קיים, אבל קלוש.....

תודה מראש. :xyxthumbs:

פורסם

תנסה לראות עם inSSIDer את מצב הרשתות באזור .

פורסם
  • מחבר

תנסה לראות עם inSSIDer את מצב הרשתות באזור .

אין לי מושג מה זה אומר אפילו....

תוכל להסביר לי איך לבדוק את זה?

ואחרי שאני בודק, מה זה יגיד לי בדיוק?

טיינקס.

פורסם

תוכל לראות כמה רשתות אלחוטיות יש באזור ,ואיזה ערוצים הם התפוסים ביותר כדי למצוא את הערוץ הפנוי ביותר .

עם התוצאות האלו זה כאילו הנתב שלך יותר בממ"ד ועוד בחתיכת מרחק מהמחשב הנייד .

פורסם
  • מחבר

תוכל לראות כמה רשתות אלחוטיות יש באזור ,ואיזה ערוצים הם התפוסים ביותר כדי למצוא את הערוץ הפנוי ביותר .

עם התוצאות האלו זה כאילו הנתב שלך יותר בממ"ד ועוד בחתיכת מרחק מהמחשב הנייד .

תוכל להסביר לי מה לעשות ואיך לעשות?

את הבדיקות עשיתי ממרחק של פחות מחצי מטר מהראוטר, גם הבדיקות ב-wifi.

פורסם

תפעיל את התוכנה ותלחץ על הלשונית 2.4GHz Channels , המספרים למטה אלו הם הערוצים והעמודה מסמנת את עוצמת הקליטה כאשר ככל שהמספר מתקרב ל0 העוצמה טובה יותר ..

תראה באיזה ערוץ יש הכי פחות רשתות אלחוטיות ולפי זה תקבע את הערוץ בנתב .

פורסם
  • מחבר

תפעיל את התוכנה ותלחץ על הלשונית 2.4GHz Channels , המספרים למטה אלו הם הערוצים והעמודה מסמנת את עוצמת הקליטה כאשר ככל שהמספר מתקרב ל0 העוצמה טובה יותר ..

תראה באיזה ערוץ יש הכי פחות רשתות אלחוטיות ולפי זה תקבע את הערוץ בנתב .

שמתי על 2.4GHz.

האחד שאני עומד עליו בתמונה זה אני.

לפי מה שאני מבין, אצלי זה הכי קרוב לאפס.

מה לעשות? :-\

פורסם
  • מחבר

טוב דיברתי שוב עם בזק.

אמרו ששינו לי תדרים ועכשיו זה עובד בסדר.....

נקווה שזה ישאר ככה....

תודה בכל אופן.

חוזר בי: לא הסתדר.

בבדיקה שעשיתי לפני כמה דקות (לקח לי זמן להיכנס לכאן....) עשה שוב אפס נקודה משהו......

מהרגע שזה הסתדר עכשיו עשיתי הרבה בדיקות תוך כדי וראיתי שעם הזמן מהירות הגלישה הולכת ופוחתת. התחיל מ-30, 25, 10, 5, 2... ועכשיו (שימו לב....זה חזק!) 0.05MB!! :kopfpatsch:

נשבר לי.

לא, באמת.

באמת באמת.

ממש באמת.

חוץ מהוט ובזק מי עוד נותן תשתית?

פורסם

הודעותיך אוחדו.

אסור לככתוב שתי הדעות ברצף, אלא אם עברו 24 שעות מההודעה האחרונה.

להבא השתמש בכפתור עריכה.

כשהבעיה קורית, בחיבור הקווי הכל כשורה?

זה קורה לך עם מכשיר אלחוטי ספיציפי, או עם מספר מכשירים?

פורסם

רק הוט ובזק מספקים תשתית, בזק מספקת נתבים דפוקים של DLINK ודגם בעייתי במיוחד של NETGEAR, לא מבין מה קורה ליצרניות הראוטרים לאחרונה, גם לי יש DLINK בבית שרק עושה לי צרות ואני רוצה לזרוק אותו לפח

פורסם

מה הוא קצב העברה הקבוע(mbps) המופיע בפרטי החיבור wireless network connection?

האם קצב העברה משתנה לעיתים תכופות?

פורסם
  • מחבר

הודעותיך אוחדו.

אסור לככתוב שתי הדעות ברצף, אלא אם עברו 24 שעות מההודעה האחרונה.

להבא השתמש בכפתור עריכה.

כשהבעיה קורית, בחיבור הקווי הכל כשורה?

זה קורה לך עם מכשיר אלחוטי ספיציפי, או עם מספר מכשירים?

1. הבעיה לוקחת מקום בחיבור אלחוטי בלבד, בחיבור קווי הכל כשורה.

2. זה קורה עם שני ראוטרים מאותו סוג (כאשר ראוטר שלישי, גם הוא מאותו סוג, עבד כשורה).

מה הוא קצב העברה הקבוע(mbps) המופיע בפרטי החיבור wireless network connection?

האם קצב העברה משתנה לעיתים תכופות?

איך אני אמור לבדוק את זה? אין לי מושג.. אם תסביר אתן לך תשובה מפורטת.

תודה.

פורסם

תנסה להצליב הגדרות בין הנתבים, אולי תזהה מה הגורם ששונה אצל הנתב השלישי, ששם הכל תקין.

לגבי בדיקת המהירות שהבחור הציע, קליק כפול על כרטיס הרשת.

פורסם
  • מחבר

תנסה להצליב הגדרות בין הנתבים, אולי תזהה מה הגורם ששונה אצל הנתב השלישי, ששם הכל תקין.

לגבי בדיקת המהירות שהבחור הציע, קליק כפול על כרטיס הרשת.

בכרטיס רשת רשום 130MBPS קבוע ולא משתנה.

לגבי ההצבלה בין הנתבים זה בלתי אפשרי.

היה ראוטר של DLINK-6740U שעבד טוב בלי BPHONE.

החזרתי וקיבלתי ראוטר זהה שהאינטרנט בו לא עבד.

החזרתי וקיבלתי ראוטר זהה נוסף שגם בו אותה בעיה עם האינטרנט.

אין לי אפשרות לעשות הצלבה כי בכל זמן נתון יש רק ראוטר אחד ברשותי, בזק לא יתנו מתנה עוד ראוטר ככה סתם....

אני מתחיל לחשוב שהטכנאי של אורנג' צדק וזה קשור לשכנים שלי העניין הזה (שמעתי אותם מזיזים משהו מעליי והאינטרנט התחיל לעבוד פתאום טוב.... ואז אחרי כמה שעות שוב הפסיק לעבוד).

השאלה מה אפשר בכלל לעשות במצב כזה :-\ כנראה יש איזה מכשיר שמשבש את שידור ה-wifi של הראוטר שלי..... נראה ככה לפחות (אני לא מבין גדול חשוב לציין).

פורסם

אתה מנסה לשנות ערוץ של שידור בנתב שלך לאחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים