פורסם 2012 במאי 1013 שנים היי קניתי מספק on-off-on ואני לא יודע איזה רגליים לחבר? הסק כמו מפסק שבתמונה
פורסם 2012 במאי 1013 שנים למצב פשוט (שאתה רוצה מפסק אם 2 חוטים) - 1 מהאמצעיים ו 1 מהצדדים שקרוב אליו מולטימטר =
פורסם 2012 במאי 1013 שנים תשמע, אם נצטרך לחלץ ממך מידע בכח - זה לא ילך. ספר הכל. איזה לדים, כמה, לאן אתה מחבר, מה אתה רוצה שהמפסק יעשה, ולמה קנית דווקא אותו. אל תקמץ במילים. אני משקיע 2 שורות של שאלות, ואם תענה 2 מילים זה לא יעזור.
פורסם 2012 במאי 1013 שנים מחבר אני בונה לדים לפי מוזיקה אז אני רוצה לשים את המפסק באמצע של הכבל החיובי התכוונתי לקנות on-off אבל התבלבלתי אם זה עוזר אני מחובר 9 לדים לבטרייה של 9 וולט וכל לד דורש 3 וולט אם צריך עוד משהו תגיד לי
פורסם 2012 במאי 1013 שנים עכשו הטעות הנפוצה ביותר אם לדים_לא קיים דבר כזה_ לד דורש 3 וולטרוב הרכיבים עובדים במתח קבוע - מאוורר של 12V / מנורת ליבון של 240V / וכו. אם נותנים למאוורר למשל 12V, יש לו התנגדות שקובעת את הזרם והוא בנוי לעבוד במצב הזה. אם המתח יעלה או ירד קצת השינוי בזרם יהיה קטן בהתאמה ולא משמעותילדים (וגם כמה רכיבים אחרים) הם רכיבים דיי מיוחדים בקטע הזה - אין להם אפשרות להגביל את הזרם של עצמם - הם יקחו כל זרם שהמעגל יכול לתת. וזה בדרך כלל יסתיים בלדים שרופיםמה קורה כשמדליקים לדים אם מתח קבוע ?ללד יש מתח הדלקה - בלדים לבנים וכחולים זה 3.3-3.4V ולא 3, באדומים/צהובים/ירוקים זה יותר כמו 2.4 או פחות. נניח שיש לך לד שיש לו מתח הדלקה 3.4Vאם אין התנגדות לחוטים, ואתה מנסה להדליק את הלד של 3.3V במתח קבוע, יקרה בערך דבר כזה:3.3V - לא נדלק3.39V - לא נדלק3.4V - פיצוץבגלל שיש במעגל התנגדויות אז יש תחום קטן מאוד שבו המעגל מצליח להגביל את הזרם - אבל בהרבה מקרים הזרם יהיה גבוה מידי בשביל הלד (התחממות) או לא יציב (שינוי קטן במשהוא אחר במעגל והלד או מתכבה או נשרף)כדיי לחבר לדים נכון שמים רכיב נוסף - נגד - ששולט על הזרם של הלדים. המעגל נותן ללדים מתח גבוה יותר מהמתח הדלקה כדיי שהם ידלקו (ניתן 3.5V, 9V וגם 1000V - לא משנה כמה יותר גבוה רק שיהיה מספיק כדיי להדליק את הלדים), והנגד קובע את הזרם שעובר ללדיםיש כלל איך מחשבים את הנגד :ניתן לחבר בטור כמות לדים כזאת, שהמתח יספיק להדליק אותם. במקרה שלך למשל ה TIP31 מוריד משהוא כמו 0.5V בעצמו כלומר אנחנו מתחילים אם 8.5V בערך שנשאר ללדיםמתח כזה מספיק כדיי להדליק 2 לדים כחולים או לבנים (כל לד 3.4V ביחד 6.8V) לכן נחבר ת הלדים בקבוצות של 2, כשלכל קבוצה יש נגד משלההמתח שמגיע לנגד הוא מה שנשאר וץ מהלדים, במקרה שלנו 8.5-6.8 = 1.7Vהזרם שאנחנו רוצים שהלדים יקבלו הוא כ 15mA כלומר 0.015A במקרה הזהנחשב : 1.7/0.015 = 113הנגד הכי קרוב שיש זה 120 ohm אז נשים אותויש אתרים שמחשבים את הנגד למשל :http://led.linear1.org/led.wizמה שאתה כותב באתר זה :Source voltageכמה מתח יש לך ? בדוגמה שלנו 8.5Vdiode forward voltageמה המתח הדלקה של הלדים שלך ? בדוגמה שלנו 3.4Vdiode forward current (mA)מה הזרם של הלדים ? בדוגמה שלנו 15mAnumber of LEDs in your arrayכמה לדים יש ? נניח 10 ?אם תכתוב את הנתונים מהדוגמה האתר יכתוב שצריך נגד 120 ohm - תשחק אם האתר כדיי לראות איך הוא מוצא את הנגד ואיך מחברים את הדלים
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.