עבור לתוכן

רגליים של מפסק

Featured Replies

פורסם

היי קניתי מספק on-off-on ואני לא יודע איזה רגליים לחבר? הסק כמו מפסק שבתמונה images?q=tbn:ANd9GcSK9sJmRpDn3Oj8FzaVyXRFwQo7Ybl__Dx4RKCTuFFOWGNN4KDC

פורסם

אני חושב שאתה פשוט יכול לעבוד עם מולטימטר על מצב של סגירת מעגל.

פורסם
  • מחבר

מה זה מולטימטר

פורסם

למצב פשוט (שאתה רוצה מפסק אם 2 חוטים) - 1 מהאמצעיים ו 1 מהצדדים שקרוב אליו

מולטימטר =

c6ad4c6e7afa83f7_digital_multimeter.jpg

פורסם
  • מחבר

לדים

פורסם

תשמע, אם נצטרך לחלץ ממך מידע בכח - זה לא ילך. ספר הכל. איזה לדים, כמה, לאן אתה מחבר, מה אתה רוצה שהמפסק יעשה, ולמה קנית דווקא אותו. אל תקמץ במילים. אני משקיע 2 שורות של שאלות, ואם תענה 2 מילים זה לא יעזור.

פורסם
  • מחבר

אני בונה לדים לפי מוזיקה אז אני רוצה לשים את המפסק באמצע של הכבל החיובי התכוונתי לקנות on-off אבל התבלבלתי אם זה עוזר אני מחובר 9 לדים לבטרייה של 9 וולט וכל לד דורש 3 וולט אם צריך עוד משהו תגיד לי

פורסם

אז כמו שנאמר לך. בין אחת הרגליים האמצעיות, לאחת הצדדיות באותה שורה.

פורסם

עכשו הטעות הנפוצה ביותר אם לדים

_לא קיים דבר כזה_ לד דורש 3 וולט

רוב הרכיבים עובדים במתח קבוע - מאוורר של 12V / מנורת ליבון של 240V / וכו. אם נותנים למאוורר למשל 12V, יש לו התנגדות שקובעת את הזרם והוא בנוי לעבוד במצב הזה. אם המתח יעלה או ירד קצת השינוי בזרם יהיה קטן בהתאמה ולא משמעותי

לדים (וגם כמה רכיבים אחרים) הם רכיבים דיי מיוחדים בקטע הזה - אין להם אפשרות להגביל את הזרם של עצמם - הם יקחו כל זרם שהמעגל יכול לתת. וזה בדרך כלל יסתיים בלדים שרופים

מה קורה כשמדליקים לדים אם מתח קבוע ?

ללד יש מתח הדלקה - בלדים לבנים וכחולים זה 3.3-3.4V ולא 3, באדומים/צהובים/ירוקים זה יותר כמו 2.4 או פחות. נניח שיש לך לד שיש לו מתח הדלקה 3.4V

אם אין התנגדות לחוטים, ואתה מנסה להדליק את הלד של 3.3V במתח קבוע, יקרה בערך דבר כזה:

3.3V - לא נדלק

3.39V - לא נדלק

3.4V - פיצוץ

בגלל שיש במעגל התנגדויות אז יש תחום קטן מאוד שבו המעגל מצליח להגביל את הזרם - אבל בהרבה מקרים הזרם יהיה גבוה מידי בשביל הלד (התחממות) או לא יציב (שינוי קטן במשהוא אחר במעגל והלד או מתכבה או נשרף)

כדיי לחבר לדים נכון שמים רכיב נוסף - נגד - ששולט על הזרם של הלדים. המעגל נותן ללדים מתח גבוה יותר מהמתח הדלקה כדיי שהם ידלקו (ניתן 3.5V, 9V וגם 1000V - לא משנה כמה יותר גבוה רק שיהיה מספיק כדיי להדליק את הלדים), והנגד קובע את הזרם שעובר ללדים

יש כלל איך מחשבים את הנגד :

ניתן לחבר בטור כמות לדים כזאת, שהמתח יספיק להדליק אותם. במקרה שלך למשל ה TIP31 מוריד משהוא כמו 0.5V בעצמו כלומר אנחנו מתחילים אם 8.5V בערך שנשאר ללדים

מתח כזה מספיק כדיי להדליק 2 לדים כחולים או לבנים (כל לד 3.4V ביחד 6.8V) לכן נחבר ת הלדים בקבוצות של 2, כשלכל קבוצה יש נגד משלה

המתח שמגיע לנגד הוא מה שנשאר וץ מהלדים, במקרה שלנו 8.5-6.8 = 1.7V

הזרם שאנחנו רוצים שהלדים יקבלו הוא כ 15mA כלומר 0.015A במקרה הזה

נחשב : 1.7/0.015 = 113

הנגד הכי קרוב שיש זה 120 ohm אז נשים אותו

יש אתרים שמחשבים את הנגד למשל :

http://led.linear1.org/led.wiz

מה שאתה כותב באתר זה :

Source voltage

כמה מתח יש לך ? בדוגמה שלנו 8.5V

diode forward voltage

מה המתח הדלקה של הלדים שלך ? בדוגמה שלנו 3.4V

diode forward current (mA)

מה הזרם של הלדים ? בדוגמה שלנו 15mA

number of LEDs in your array

כמה לדים יש ? נניח 10 ?

אם תכתוב את הנתונים מהדוגמה האתר יכתוב שצריך נגד 120 ohm - תשחק אם האתר כדיי לראות איך הוא מוצא את הנגד ואיך מחברים את הדלים

פורסם

^^^^^

אין עליך

זה שזה נכון - מילא,

זה שזה ברור - הישג לא קטן !

:xyxthumbs:

פורסם
:goodposting:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים