עבור לתוכן

Dell Vostro 3550 המאוורר מרעיש ללא סיבה

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה בשעה טובה התחדשתי במחשב חדש , מאוד מרוצה ממנו אם כי הוא קצת כבד.

ממה שהתרשמתי ממנו ב3 ימים שהוא אצלי , הוא שהמאוורר שלו , גם שאין כל מאמץ על המחשב (בין אם המחשב דלוק במצב סטטי או גלישה באינטרנט) הוא שהמאוורר שלו בהתחלה כמעט לא עושה רעש , ואז אחרי כמה דקות הוא עובד 100% ל30 שניות , ואז נהיה חרישי שוב .

ממש שבדקתי באינטרנט מדובר בתופעה ידועה של הסדרה הזו , והבעיה היא שאין ממש דרך לטפל בה.

פתרון מעשי שראיתי היה עדכון הביוס לA10 מA9 , אך נראה שעדיין הבעיה לא נפתרה .

SPEED FAN לא משפיע על המאוורר והוא לא יכול לנטר אותו

מישהו גם מכיר את התופעה ואולי מכיר את הפתרון לה ?

תודה

פורסם

בדקת את הגדרות "חסכון בחשמל" של הוינדוס? יכול להיות שצריך לבחור בתכנית ניהול אחרת. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

בדקתי , לא עוזר :nixweiss:

אין דרך כלשהי לעלות את המהירות המאורר הרגילה או לפחות לעלות את הטמפ שבה המאוורר מתחיל לעבוד כמו משוגע (55 מעלות)??

במחשב הנייח זה כל כך פשוט...

פורסם

בדקת את הגדרות "חסכון בחשמל" של הוינדוס? יכול להיות שצריך לבחור בתכנית ניהול אחרת. :nixweiss:

לא נגעתי בתפריט של החיסכון בחשמל.

יש לי אותו דגם(לא בהכרח אותו מעבד...) ואין לי את עניין המאוורר.

לטעמי, דבר עם דל.

או עם החנות שקנית ממנה ושהם ידברו עם דל.

זה לא אמור להיות, מה שאתה מתאר.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח ? אצלי שהטמפ מגיעה ל55 מעלות המעבד עובד 100% , יורד ל60% אחרי 2 שניות ואז נהיה חרישי אחרי 20 שניות בערך.

יש הרבה אנשים שמתלוננים על זה בפורומים של דל , אבל עדיין לא מצאתי תשובה לזה , אני אנסה לדבר עם התמיכה שלהם

פורסם

עבדתי איתו היום יותר משעתיים.

לא נשמע רעש רציני מכיוון המחשב.

ככה לפחות זה אצלי :-)

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה - מצאתי פיתרון באופן מאוד מפתיע ומאוד לא צפוי , דווקא התוכנה HWinfo32 שהזכירו אותה באחד מהפורומים שהיא לא יכולה לנטר את המהירות , הצליחה לעשות זאת.

אם כי המאורר מוגבל ל3 מהירויות - 0 ,3122 , ו5128 .

הגדרתי שהמאורר יעבוד קבוע ב3122RPM , אומנם שומעים שהמאורר עובד , אבל לא בצורה מעצבנת שעולה ויורדת , מה גם שהוא שומר על טמפ נמוכה של המחשב.

בנוסף , הגדרתי שבטמפ 70 מעלות המאורר יכנס בכל הכוח , ניסיתי לשחק בSKYRIM וזו הטמפ שהמחשב מגיע עליה במאמץ ,

המאורר אולי רועש במצב הזה , אבל גם שהמאורר עובד בצורה אוטומטית בלי התוכנה הנ"ל , המאורר נכנס בכל הכוח בטמפ הזו.

לגבי התמיכה של דל - התקשרתי אליהם והם הנחו אותי לעדכן שוב את הדרייבים של הביוס והCHIPSET , שהם כמובן לא עזרו בכלום , ואמרו שישלחו טכנאי לתקן את הבעיה , אני מאוד פסימי בקשר לזה כי אני בטוח ב95% שהבעיה היא בתוכנה ולא במאורר.

פורסם

אם שולחים טכנאי זה טוב.

אם הוא לא יצליח לפתור את הבעיה, אולי יחליפו לך את המחשב(לי החליפו בגלל 2 פיקסלים שרופים).

פורסם

אגב, SPEEDFAN כן עובד צריך פשוט לאפשר בהגדרות שלו תמיכה בDELL.

פורסם
  • מחבר

איך אני מגדיר לו תמיכה בDELL ? אני לא מוצא אפשרות כזו

פורסם

configure - options -enable dell support. ותפעיל את התכנה מחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה הצלחתי , אבל עדיין המהירות מוגבלת ל3 מהירויות 0 ,3200 ו5100 בערך..

בשביל להגדיר את המאוורר לפי הטמפ' הולכים ל FAN CONTROL ואז ADVANCED CONTROL FAN ?

וצריך לסמן גם בעמוד הראשי automatic fan speed ?

פורסם

תקרא את המדריך למשתמש הוא מאוד נוח

פורסם

נמחק, טעות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים