עבור לתוכן

ספק אחד מהיר יותר בהורדות, ספק אחר מהיר יותר בסטרימינג. מה עושים?

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר TL-WR1043ND ותשתית ADSL. עם חיבור 012 (שעליו מקום העבודה שלי משלם) הסטרימינג של NBA League Pass מהיר יותר, ועם חיבור דרך 018 (שעליו אני משלם לאחרונה) הורדות של טורנטים מהירות יותר.

שני החיבורים הם של 2.5 מגה. הסיבה היא שמקום העבודה לא מוכן לשלם על חיבור מהיר יותר, ולי קשה להצדיק לשלם מהכיס על משהו שמקום העבודה משלם (לפחות מעבר לכמה שאני משלם על 018).

האם יש דרך לנצל את היתרון של כל חיבור? שינוי ידני של החיבור בראוטר לוקח יותר מדי זמן בעיני. האם מעבר ל-DD-WRT ייאפשר לי לעבור בין החיבורים בצורה נוחה יותר?

פורסם

מעבר לDDWRT לא יעזור במצב הנ"ל.

מה שאתה כן יכול לעשות זה להגדיר בנתב שלך את החיבור של 018 ולהשתמש בחייגן של 012 על המחשב אז כל פעם שתרצה לעבוד דרך 018 פשוט תנתק את החייגן ואם תרצה לעבוד דרך 012 פשוט תתחבר עם החייגן של המערכת הפעלה.

מהסיבה הפשוטה שעם יוזר של 012 אפשר להתחבר גם בL2TP/PPTP וגם בPPPOE עם אותו יוזר, למרות שעם 018 לא נראה לי.

פורסם

שני החיבורים הם של 2.5 מגה. הסיבה היא שמקום העבודה לא מוכן לשלם על חיבור מהיר יותר, ולי קשה להצדיק לשלם מהכיס על משהו שמקום העבודה משלם (לפחות מעבר לכמה שאני משלם על 018).

מנוי 2.5 כבר בכלל לא קיים, אתה בטוח שאתם לא משלמים היום על 2.5 , יותר מאשר כמה שעולה משהו באיזור ה-10mb או לכל הפחות במינימום של המינימום - 5mb ?

http://www.012.net/Internet/Pages/default.aspx

מנוי 5 מגה זה המסלול הכי איטי שהם בכלל מציעים. לא נראה לי הגיוני שאתם משלמים פחות מכמה שעולה לעשות שם היום מנוי 5 מגה. לדעתי אתם גם משלמים אפילו יותר.

פורסם

מה שאתה כן יכול לעשות זה להגדיר בנתב שלך את החיבור של 018 ולהשתמש בחייגן של 012 על המחשב אז כל פעם שתרצה לעבוד דרך 018 פשוט תנתק את החייגן ואם תרצה לעבוד דרך 012 פשוט תתחבר עם החייגן של המערכת הפעלה.

מה שאתה מציע זה למעשה לעשות PPPoE על גבי PPPoE אחר. האם זה נתמך?
פורסם
  • מחבר

מעבר לDDWRT לא יעזור במצב הנ"ל.

מהסיבה הפשוטה שעם יוזר של 012 אפשר להתחבר גם בL2TP/PPTP וגם בPPPOE עם אותו יוזר, למרות שעם 018 לא נראה לי.

תודה על ההצעה, אבל אני לא יודע אם זה יותר נוח מלהעתיק ולהדביק את שם המשתמש והסיסמה בכל פעם שאני רוצה להתחבר לספק אחר.

מנוי 2.5 כבר בכלל לא קיים, אתה בטוח שאתם לא משלמים היום על 2.5 , יותר מאשר כמה שעולה משהו באיזור ה-10mb או לכל הפחות במינימום של המינימום - 5mb ?

http://www.012.net/Internet/Pages/default.aspx

מנוי 5 מגה זה המסלול הכי איטי שהם בכלל מציעים. לא נראה לי הגיוני שאתם משלמים פחות מכמה שעולה לעשות שם היום מנוי 5 מגה. לדעתי אתם גם משלמים אפילו יותר.

5 מגה זה המנוי הכי איטי שהם מציעים ללקוח פרטי.

פורסם

אז תהיה לקוח פרטי, מה הבעיה? גם אני עברתי לא פעם מלקוח עסקי ללקוח פרטי (גם בהוט וגם באורנג') כשראיתי שהמסלולים המוצעים ללקוחות פרטיים הם משמעותית טובים יותר.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שמקום העבודה שלי לא מוכן לממן חוזה פרטי שלי מול הספק. בחוזה שלהם מול 012 יש כל מיני התחייבויות ותנאים שאותי לא מעניינים אבל עבורם הם מהותיים (והם לא קיימים בחוזה פרטי).

פורסם

L2TP/PPTP על גבי PPPOE

פורסם

L2TP/PPTP על גבי PPPOE

איך אתה מציע לעשות זאת כשהתשתית לא תואמת? האם בזק מאפשרת PPTP/L2TP? הייתי בטוח שהם עובדים רק עם PPPOE.

פורסם

חיבור L2TP/PPTP על חיבור קיים מתאפשר במידה והצד השני תומך בחיבור הנל, אל תשכח שזה סה"כ VPN.

וכמו שאמרתי ש012 מאפשרים לכל היוזרים שלהם גם להתחבר בPPPOE וגם בL2TP/PPTP , לגביי 018 אני כמעט בטוח שלא.

לכן זה יפעל רק בכיוון אחד.

פורסם

הבעיה היא שמקום העבודה שלי לא מוכן לממן חוזה פרטי שלי מול הספק. בחוזה שלהם מול 012 יש כל מיני התחייבויות ותנאים שאותי לא מעניינים אבל עבורם הם מהותיים (והם לא קיימים בחוזה פרטי).

התכוונתי שהם יעברו להיות לקוח פרטי. כאמור אני באמת מתקשה להאמין שהם מקבלים היום (במסלול מיושן רצח לפי המהירות, 2.5מגה) תנאים טובים יותר מאשר כל לקוח פרטי הכי פושטק מקבל כשהוא מצטרף לשירות, אפילו בלי התמקחות ובלי כלום.

אני לא יודע כמה מקום העבודה שלך משלם היום. אבל אין לי ספק שאם הם יבדקו את העניין הם יגלו שהם משלמים הרבה מאוד כסף בשביל מעט מאוד מהירות, והם יכולים גם להעלות את המהירות וגם *להוריד* את המחיר החודשי.

פורסם
  • מחבר

הם מודעים למחירים של לקוחות פרטיים, אבל יש להם כל מיני דרישות מהספק שלא קיימות בחוזה פרטי, ועל זה משלמים.

פורסם

כמו מה למשל? מעניין אותי.

פורסם
  • מחבר

למיטב ידיעתי מדובר על התחייבויות שקשורות לזמינות ולאיכות השירות, כולל טכנאי בבית הלקוח תוך זמן קצוב. לא חקרתי יותר מדי, כי הדברים האלה לא חשובים לי. במקרה הכי גרוע אני תמיד יכול להשתמש בסלולרי שלי כ-3G הוטספוט.

אגב, ידעת שחברות משלמות על כרטיסי טיסה במחלקת תיירים יותר מאשר המחיר שלקוח פרטי מקבל עבור אותם מקומות בדיוק? גם לזה יש סיבות טובות. העקרית היא ההתחייבות למקום שמור גם במקרה של אוברבוקינג.

יש כל מיני שיקולים שלקוח פרטי לא לוקח בחשבון ולא מוכן לשלם יותר עבורם, אבל חברה שרוצה שהכל יתקתק כן צריכה לקחת בחשבון.

פורסם

יש לי מנוי אצל ספק אינטרנט כבר בערך 15 שנה +/-

בחיים לא הייתי צריך, אפילו פעם אחת, שיגיע אליי טכנאי של ספק האינטרנט הביתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים