עבור לתוכן

AMD FX 8150 vs INTEL I7 3770k

Featured Replies

פורסם

זה שאתה לא מבין מה אני כותב זאת בעיה שלך. אני לא מתעסק בשאלות ילדותיות "מה יותר טוב" אלא משתדל לתת תמונה מאוזנת. קרא שוב את ההודעות שלי בשירשור הזה או במקומות אחרים.

כוח עיבוד הוא תפוקה כוללת של המעבד כאשר כל הליבות כולן על 100%, לא אחת ולא שתיים אלא כולן. על פי הפרמטר הזה ל-FX-8150 יש יותר כוח עיבוד מאשר כל i5. במבחנים על מעט ליבות לאינטלים בד"כ יתרון, הבולדוזר מפצה בכמות הליבות.

ANAND הוא לא אתר אמין, ואפשר לומר שהוא מוטה בצורה קיצונית לטובת אינטל. הדף שלו על ה-BENCH הוא בדיחה עצובה שמפילה בפח אנשים תמימים ומציגה תמונה מעוותת על ביצועי מיחשוב שונים. הוא בין היחידים שמשתמש ב"מבחן הבית של אינטל" (SYSMARK) שבו אגב, מעבד כפול ליבה Q2D-E8600 מנצח את הבולדוזר FX-8150. אשרי המאמין לזה... יש שם עוד מלא עיוותים אבל זה בפעם אחרת.

• תגובות 64
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

סוף סוף מישהו מקצועי... מר מומחה... מה אתה אומר ללכת על AMD או שמא עליי להוציא עוד 700 שקל על אינטל?

השימוש שלי... משחקים כבדים(למרות שה4870 שלי מעפן)(בקרוב יוחלף). קצת עיבוד תמונות\פוטושופ\פרימייר.

פורסם

פשוט מדהים...

אתה רוצה לשמוע ש-AMD טוב וזהו...כל דעה אחרת לא טובה

בהצלחה בחיים

פורסם
  • מחבר

אלון נראה לי שאתה כועס על עצמך יותר מאשר עליי.... אני לא קניתי עדיין שום מחשב ואני לא מחפש לשמוע משהו ספציפי. מבחינתי כמה שיותר דעות יותר טוב... אתה אמרת אינטל ואני שמח שאמרת. עכשיו תן לעוד אנשים להגיב. ולא צריך הצלחה בחיים צריך רצון. ולך תדע אולי בסוף יהיה לי אינטל.

באמת שאין לי העדפה

פורסם

פותח הת'רד, נראה שמלכתחילה לקחת לך 2 אופציות מבלי לשקול את הטעם שבהן. עבור שימושי גיימינג בלבד, גם 3770K וגם FX8150 הם לא בחירות מבריקות. הבחירה ב"מעבד החזק ביותר" היא בחירה לא טובה משיקולי עלות תועלת וכנ"ל גם הSABER TOOTH.

רוצה מעבד מצויין ללא OC לגיימינג: I5 3450 או I5 3550 ואפשר להתפשר גם על דגמים זולים יותר, עם לוח מבוסס H67 עד Z77.

רוצה מעבד מצויין עם OC לגיימינג: I5 2500K עם לוח מבוסס P67 / Z68 / Z77.

רוצה מעבד תקציבי טוב לOC לגיימינג: PHENOM 2 965X4. ויש גם משושי ליבה לAM3 במחירים מצוינים.

זה שה 3770K והFX8150 חזקים יותר, ויקרים יותר לא בהכרח עושה אותם לבחירות טובות יותר עבור גיימינג.

פורסם

או שאם באמת בא לך להנעל על בולדוזר יש גם את ה8120, אבל באמת באמת שאין טעם במתומן אם כל השימוש הוא גיימינג וקצת פוטושופ.

לך על i5 אם Pheonom X4 כמו שyz101 הציע.

פורסם
  • מחבר

תודה למומחה. פעם הבאה תקרא לאילו שימושים המחשב. לא רק למשחקים!!!! פוטושופ\פרימייר\פלאש ואולי קצת תלת

עכשיו תסתכל על המעבדים שוב ותגיד לי אם הבחירה חכמה או לא.

אני לא מוכן לקחת סיכון ולכן לא מתפשר אני רוצה כוח עיבוד כל הזמן. המטרה שהמחשב הזה יטוס על כל דבר כולל מולטיטאסקינג בלי לגמגם לקרטע וכדומה. היה לי את הCORE2DUO והייתי צריך לקחת QUAD אז המטרה שלי כרגע זה לעבור קצת את הדרישות ולא לפספס פעם שניה.

פורסם
  • מחבר

למי שלא יודע פרימייר היא עריכת ווידאו והיא יחסית כבדה.... פלאש תלוי מה אתה עושה. ותלת זה תלת מן הסתם דיי כבד. אז זה לא מחשב של קצת פוטושופ והרבה משחקים. זה הרבה פוטושופ הרבה פרימייר קצת תלת והרבה משחקים.

ולמומחה YZ מה רע בSABERTOOTH? או מה שיקול לא נכון בו?

פורסם

אוקיי, ככה:

Core i5 נותן לך מקסימום ביצועים עבור המחירים באותו הטווח.

נראה לך ששווה לך להשקיע עוד 200-300 שקל בשביל מעבד שיתן לך עוד ביצועים ברמה כזאת זניחה שאתה לא תרגיש אפילו? יאללה לך על זה.

תבין שאף אחד לא יבחר בשבילך.

פורסם

אוקיי, ככה:

Core i5 נותן לך מקסימום ביצועים עבור המחירים באותו הטווח.

נראה לך ששווה לך להשקיע עוד 200-300 שקל בשביל מעבד שיתן לך עוד ביצועים ברמה כזאת זניחה שאתה לא תרגיש אפילו? יאללה לך על זה.

איזה core-i5? איזה טווח מחירים?

התייחסתי לעניין המחיר קודם לכן.

יש במשפט הזה שלוש טענות שאינן נכונות (מחירים מIQPC)

1. המחיר של 8150 איננו 1300 שקלים אלא 1135 ש"ח

2. ה I5-3570K יקר יותר ועולה שם 1185 ש"ח (BOX)

3. ל-FX-8150 יש כוח עיבוד גבוה יותר (ראה בהודעה קודמת שלי)

פורסם

הכוונה שלי הייתה ל2400-2500.

מדובר בטווח מחיר של 900 ~, תלוי בחנות כמובן.

פורסם

הכוונה שלי הייתה ל2400-2500.

מדובר בטווח מחיר של 900 ~, תלוי בחנות כמובן.

במחיר נמוך מזה אפשר לקנות משושה FX-6200 שעל פי PassMark יש לו ביצועים עדיפים בשיקלול כללי מה-2400, שלא לדבר על שאר היתרונות (פלטפורמה זולה, מכפלה פתוחה)

ראה כאן למשל:

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-6200+Six-Core

או כאן:

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-8120+Eight-Core

(הגרפים האלה לא הוכחה לכלום אלא רק הדגמה ומידע נוסף שאולי איננו מוכר)

בIQPC

ה2400 גירסת BOX עולה 937 ש"ח

ה-FX-6200 עולה 842 ש"ח

ה-FX-8120 שאפשר להמהיר בקלות ובא עם שמונה ליבות עולה 925 ש"ח

התמונה לא כזאת שחור לבן כפי שציירת וה-i5 איננו השחקן היחיד במחירים האלה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה... אני התחלתי בשאלה AMD או INTEL ואני חייב לציין שאחרי מלא התחבטויות אני הולך על הAMD

ולכל אנשי INTEL שליכלכו על AMD בלי לדעת באמת על מה הם מדברים. (שפל מאוד מצידכם). הFX8150 אומנם במבחני ביצועי ליבה בודדת לא חזק יותר מאינטל אבל במבחני מאמץ של כמה ליבות הוא לא רואה את אינטל. כל משחק שראיתי על ה8150 רץ חלק בטירוף. למען האמת יש סירטון ווידאו של מישהו פותח את באטמן את באטלפילד3 ועוד משחק וכולם רצים חלק. בקיצור AMD הלכו על מולטיטאסקינג ועשו את זה מעולה אחרי הכל למי יש כוח כל שניה לסגור חלון או אפליקציה רק בשביל להקל על המחשב? לסיכום אני חושב (דעה אישית שלי) שלא משנה איזה מעבד אני אבחר, בשני המקרים אני אהנה ולא אשים לב לחיסרון.

עכשיו השאלה היא האם כדאי לחכות ל8170 שאמור לצאת ויהיה לו תדר ליבה של 3.9 ברגיל ו4.5 בטורבו. דרך אגב זה לא אומר שאפשר רק עד 4.5.

שימו קירור מים נחמד והמעבד יגיע להרבה יותר. גם עם קירור אוויר המעבד מגיע בכיף ל4.8. ונכון תדר זה לא הכל אבל זה הרבה.

דרך אגב הIVY אכן מתחממים בקלות, וגם לFX לא חסר בתחום הטמפרטורה אבל רק מתי שנסחפים עם האוברקלוק.

נ.ב. למי שאמר שה8150 1150ש"ח... איפה מצאת? KSP ואייבורי שהם הכי זולים (שאני מכיר) מוכרים ב1255ש"ח

פורסם

שיהיה במזל טוב לקנייה של המעבד.

אני קיבלתי את הi7 - 3770K והכל רץ חלק ועוד לא ראיתי שום דבר שמאמץ אותו ל100% פעילות.

בכל מקרה שני המעבדים חזקים ויחזיקו כל דבר בטווח הנראה לעין.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לסכם את כל מה שהיה עד כה....

אחרי יותר מידי שעות מול טקסטים באינטרנט, מצאתי פיתרון לכל השאלות שהיו לי ולכל הטענות שאנשים העלו לפה עד כה לגבי AMD.

נכון הAMD הנוכחי קצת יותר חלש אפילו מהדורות הקודמים של AMD (במקרים מסויימים) מצד שני AMD עשתה זינוק ונשארה במקום. זה גם טוב וגם לא טוב. למי שרוצה ללכת על הזמבזי(FX 1ST GEN) אני מאוד מאוד ושוב אני חוזר מאוד!!! ממליץ לו לחכות כחודשיים שלושה לדור הבא, שם קוד (VISHIERA (FX 3RD GEN. למה? כי הוא הולך לתקן את כל מה שהתלוננתם עליו. QUAD CHANNEL DDR3 ליבה גרפית מובנת (סדרת HD7000) ייפתרו את בעיית ההתחממות באוברקלוק. המתחים אמורים להשתנות ל95 לכל הדגמים, ותדר הליבות ירקיע מעל ל4GHZ בתור תדר סטנדרטי (לא מומהר). והמחירים יישארו פלוס מינוס אותו דבר.

לסיכום!!!! מלחמה!!!! וAMD עדיין חיה ובועטת. אני ממש בספק אם המעבדים שלה ייכחדו.

הדגם שיחליף את הFX8150 יהיה FX8350 !!!!!!!! תזכרו את הדגם עוד תשמעו עליו הרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים