עבור לתוכן

עזרה בבחירת מידת נעל

Featured Replies

פורסם

אז ככה לאחרונה גיליתי שאין לי מושג מה מידת הנעליים שלי. מפה לשם לאחר מדידות ובירורים גיליתי גם שאין מידה אחת אוניברסלית (או אפילו שתיים) לכן בסופו של דבר זה עניין של מדידות.

ואז הבנתי שאני לא באמת יודע כמה מקום פנוי צריך להיות בנעל (תמיד נוצר מצב שאני מתלבט בין שתי מדידות שמרגישות טוב אך אני תמיד הולך על המידה הגדולה)

בקרוב אני חוזר לרוץ והייתי רוצה שהנעל תהיה כמה שיותר מתאימה.

כל המדידות שלי נעשו ונבדקו כמה פעמים על הרגל הגדולה. כל המדידות נעשו בערב. כל המדידות נעשו עם גרב ספורט דקה מאוד (כמעט ולא גורב גרביים עבות). המדידות התבצעו "י שרטוט קו מקיף מסביב לרגל ומדידות מרחק בקו ישר בין שתי הנקודות המרוחקות ביותר.

כף רגל במנוחה: 25.7-25.9

כף רגל לאחר מאמץ של חמש דקות: 26.2-26-4

מדידת אורך הנעל (ע"י הכנסת מטר פנימה ומדידה בקו ישר בין העקב לקידמת הנעל)

נעל ספורט סאקוני: 28-28.5 (מידת נעל 43)

נעל עבודה קטרפילר:27.7-28.2 (מידת נעל 42)

אם להאמין לחוק האצבע שאומר שצריך לתת 1.8-2.3 סנטימטר מהאצבע הארוכה ביותר עד לסוף הנעל אז המצב טוב.

בנוסף אני מוסיף שתי תמונות. האחת עם הנעל והשניה עם הרגל שלי על המדרס (מצטער מראש על הרזולוציה המטורפת)

דעתכם?

פורסם

וואו, לא תארתי לעצמי שיש מישהו שאובבססיבי כל כך לגבי מידות נעליים כמוני.

פעם הייתי בטוח שאני 43 עד שהגעתי למסקנה שאני מידה 41 ובנעליים מסויימות 42.

אני משתדל, לתת מרווח קטן לאצבעות אבל לא יותר מדי. (לא רוצה שהרגל תהיה יותר מדי חופשייה בתוך הנעל)

קח בחשבון שעם הזמן מס' שבועות עד חודש - הנעל (ובעיקר האיזור של האצבעות) יכולה להתרחב וזה בסדר עם בהתחלה היא טיפה תלחץ.

פורסם

לכל חנות נעליים אמור להיות כלי למדידת כף הרגל.

פורסם

מידת נעליים בשיטת מדידה מסויימת היא קבועה. יש יצרנים שלא מדייקים וגם תהליך יצירת נעליים הוא לא מדוייק אז יש שינויים קלים.

אני בספק שאורך הרגל משתנה בחצי סנטימטר במאמץ של חמש דקות, אלא אם יש בעיה רפואית כמו בצקות (אולי תשאל רופא אם זה תקין ותכתוב כאן לטובת כולם) וגם אם כן לוקחים מרווח כשקונים נעליים.

השיטה הכי טובה היא ללכת לחנות ולקנות נעליים שנוחות לך עם קצת מרווח מקדימה לכל מקרה. אתה עושה מכל העניין סיפור גדול מדיי לדעתי..

ואולי במקום להתנצל על רזולוציה גבוהה של התמונות פשוט תקטין אותה.

פורסם
  • מחבר

אכן אובססיבי, יותר חולה נפש. חשבתי על זה לפני כמה ימים שאני לא יודע את מידת הנעליים שלי ומאז העברתי שעות במדידות.

הבעיה לא עם המכשיר למדידה אלא עם הנעל עצמה, שכן המכשיר יתן לך את המידה האובייקטיבית שלך אבל כל חברה מודדת בצורה שונה.

לכן המילה האחרונה אמורה להיות שלך ואתה עדיין תתלבט בין שתיים-שלוש מידות

לדעתכם הנעל גדולה מדי? או שהיא בגבול העליון של בסדר?

פורסם

לדעתנו זה בכלל לא רלוונטי. (בסופו של דבר, זו הרגשה מאוד אישית לי טוב בלי כפית סוכר בתה אבל לך?)

נוח לך עם הנעל, או שאתה מרגיש שהיא לוחצת מדי או חופשייה מדי?

או שזו הסיטואציה: בחנות זה נוח אתה מחליט לקנות את הנעל, בא הביתה ומגלה שזה לא נוח...

פורסם

איזה כיף לכם... אתם לא יודעים כמה זה נדיר למצוא מידה 47.5.

פורסם

תוריד את ה- "ћA" מהשם והופ אתה יורד ב-2 מידות למטה.

פורסם

כל עוד אתה לא קונה באינטרנט זה לא ממש חשוב.

אם כן הכי טוב זה לראות איזו נעל הכי נוחה וכמה ס"מ היא, ככה תוכל לדעת בוודאות.(כמובן גם אם הנעל רחבה או רגילה)

בין המידות של אנגליה לארה"ב יש הפרש של חצי לפעמים אפילו מספר שלם.

ארה"ב-8 אנגליה-7.5-7 אירופה-41.

פורסם

מה זה "כלי למדידת כף הרגל"? לא נתקלתי בזה בחיים. תמיד המוכר שואל מה המידה, מנסים משהו, ולפי זה "מתקנים" יותר או פחות לפי הצורך...

פורסם

אז זהו שהוא לא יודע אם הנעל מתאימה לו (לא שצריך להתעקב על זה יותר מדי).

במיוחד בשבילך:

1233625886TYr4ut.jpg

פורסם
  • מחבר

לדעתנו זה בכלל לא רלוונטי. (בסופו של דבר, זו הרגשה מאוד אישית לי טוב בלי כפית סוכר בתה אבל לך?)

נוח לך עם הנעל, או שאתה מרגיש שהיא לוחצת מדי או חופשייה מדי?

או שזו הסיטואציה: בחנות זה נוח אתה מחליט לקנות את הנעל, בא הביתה ומגלה שזה לא נוח...

אכן נוח לי עם הנעל ואני לא מתכוון להחליף נעל רק בגלל שהיא גדולה מדי (אני איתה כבר שנתיים) ונעלי העבודה שלי חדשות ואין סיכוי שבעולם שבעשר שנים הקרובות אני אחליף אותן (הייתי עם הזוג הקודם כמעט 13 שנה, אם כי בשנה האחרונה הוא עבר תיקונים רבים ונקרע בכל כך הרבה מקומות עד שאמרתי די)

אני שואל באופן כללי במידה ואני קונה נעליים כמה אורך לתת (במידה כמובן וזה לא לוחץ לי על הרוחב). כאשר קניתי את הסאקוני. אני זוכר ש-42 היה סבבה אבל פחדתי שאין מספיק אורך.

הסיבה שאני שואל אתכם היא כי אני לא סומך על אף מוכר

פורסם

פשוט תשאיר טיפה מקום. סנטימטר נשמע מספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים