עבור לתוכן

הצילו!! Catalyst Software Suite 12.4 אינו מאפשר הפעלתWIN7 בהתקנה נקיה.

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

הרבה זמן צברתי לכלוכים ועבדתי במחשב עם דרייברים ישנים. אז חשבתי, הגיע הזמן לנקות ולהתחיל חדש.

התקנתי (86) WIN7 התקנה נקיה (כמובן דיסק מקורי שאצלי ברשיון)

טרם לכך הורדתי את כל הדרייבים מהאתר של לוח האם שלי GA-870A-UD3 ואת הקטליסט האחרון (12.4) מהאתר של ATI (מחובר כרטיס RADEON HD5600 ואם יש צורך במיידע מעבד AMD Athlon II X4 635 2.9GHz Quad Core.

סיימתי את ההתקנה והתחלתי עם הדרייבים.

בהתחלה התקנתי את כל חבילת הקטליסט כ"דרייבר" הראשון או השני. לאחר ההתקנה הוא דרש איתחול. אתחלתי.

המחשב עבר את שלב הביוס אבל לא הצליח להעלות את ה-WIN7. ניסיתי שוב ואותה תוצאה. הדרך היחידה להעלות היתה במצב בטוח. ממצב זה גם ניסיתי למחוק את הקטליסט אבל הוא טען שאין מה למחוק (ולפני זה התעכב על זה זמן ממשוך ביותר דבר שדיי נראה כמו חצי תקיעה).

תהיתי אם במקרה לא שמתי לב למשהו, אולי במקרה אפילו סדר ההתקנה לא נכון ולכן הדבר קרה (למרות שזכור לי מהתקנות רבות קודמות שלא נראה שהיתה חשיבות יתרה לסדר התקנת הדרייברים הבסיסיים) אבל במקום להלחם, החלטתי להתקין מחדש את ה- WIN7 והפעם להיות הרבה יותר זהירה.

התקנתי. התקנתי את כל שאר הדרייברים מהעמוד של גי'גה בייט. חלקם דרשו איתחול, (למשל הדרייברים של הצ'יפסט - מבית AMD אגב גם הם הגיעו בתוך מסגרת התקנה של קטליסט) אתחלתי, כל פעם מחדש עלה יופי ולא היו בעיות. לקראת הסוף אתחלתי גם כשלא הייתי צריכה רק כדי לבדוק שדרייבר זה או אחר אינו זה שדופק את המערכת.

לבסוף הגיע תורה של חבילת הקטליסט 12.4. שוב, התקנתי אותה במלוה ושוב לאחר האתחול המחשב לא הצליח להעלות את הWIN7 ואלאמלא הייתי מאתחלת מחדש במצב בטוח הוא היה במצב זה עד עכשיו. גם במצב הבטוח לא היה שינוי. הפעם, לאחר שהקטליסט הודיע לי שאין מה להסיר ניסיתי להתקין אותו מחדש. גם זה לא הצליח.

בקיצור כבר פעמים על התקנה נקייה חבילת הקטליסט 12.4 תוקעת את המחשב למצב שה-WIN7 אינו עולה..

כרגע אני שוב מתקינה מחדש על המחשב את ה-7. אבל הפעם, לאחר סוף ההתקנה אעצור ואמתין לעזרה מכם. כרגע מותקן על המחשב ה- WIN7 בלבד. מקווה שבעזרת הידע והנסיון שלכם אוכל לפתור את העניין היות ועל דרייבר של כרטיס מסך (רצוי גם מעודכן ככל שניתן) אין לוותר, אבל אולי להתקין רק חלק מהחבילה? - ואם כן על מה לוותר? אולי הקטליסט כולו (כמו שהיה מותקן קודם) רק בגירסה קודמת ל- 12.4..

איני יודעת מה לעשות בצורה מושכלת וסתם לירות באפלה ולמצא עצמי מתקינה שוב ושוב ושוב את ה-WIN7 גם גוזל יותר מידי זמן וגם ממש מעצבן.

ובכל מקרה מקווה להתקין את הקטליסט (הכלשהו?) לפני שאר הדרייבירם ובטח לפני כל השאר, כי באמת נמאס לי לבזבז זמן מיותר על התקנות ותקיעות והתקנות מחדש.

כאמור עוד מספר דקות ולא רק המחשב אלא גם אני אהיה תקועה :( מישהו שמע על הבעיה הזו או בעיה שכזו? מה עושים?

האם להתקין רק חלק מהקטליסט (איזה חלק?), האם לחפש גרסה קודמת טובה? - שלי היתה ממש ישנה ולכן גם אם אמצא אותה לדעתי אינה מומלצת במיוחד.

תודה לעוזרים ויומצויין שיהיה.

אגב קטן,(שעודכן ב- 19:55)

מדוע הורידו את הדיון על הקטליסט מהנעוץ?

אמנם אין מדובר בדרייבר הכי חדש אבל יש הרבה אנשים שעדיין משתמשים בו.

היות וכבר עברו מעל 10 שעות ולא נענתי, תהיתי האם לכתוב גם שם משהו, לפחות להפנות אנשים שמכירים ומתעסקים על הדרייבר לדיון הזה. אבל, הערכתי שהיות והוא הורד מהנעוץ, ההודעה האחרונה שם היתה לפני כמה חודשים זה עלול לנגוד לכללי הפורום. יתרה מזאת,תהיתי אם תראו בזה דאבל פוסטניג - למרות ששוב הכוונה היתה בעצם להופיע אצל אלה שמכירים את הדרייבר ואולי כך ישימו לב לדיון הזה יוכלו לעזור לי לצאת מהבלגן..

אשמח אם מישהו (אולי מהצוות או הצוות לשעבר) יתייחס גם לזה.

שוב תודה.

פורסם
  • מחבר

היי

אני יודעת שלמרות שלא עונים לי אתם פשוט מתים לדעת מה קרה במשך הסיפור

בכל אופן עברו כבר מעל 30 שעות ו- 63 אנשים גמעו בשקיקה את הפרק הראשון

אז הרי עדכון בצורת פרק ב' בסיפור לסוף השבוע : "7 והקטליסט 12.4"

מישהו ניסה לעזור לי ואמר שיתכן והעניין קשור עם ה- SP1.

הוא אמר לי:

1. להתקין את כל הדרייברים של לוח האם,

2. להוריד ולהתקין את עדכוני WIN7 כשהחשוב בהם הוא SP1

3. לאחר שהתקנתי את ה- SP1 להתקין את הקטליסט.

כדי לא לעבוד סתם קשה ולא יעיל החלטתי שכאשר שאם כבר אני עושה כעצתו (ומבזבזת על כך זמן רב), אף אוסיף ואתקין את ה-WIN7, הפעם כאשר אני מאפשרת לתוכנה לצאת לרשת ולהוסיף עדכונים תוך כדי התקנה. אולי גם זה יועיל במשהו.

אז:

1. התקנתי מחדש + אישור לתוכנת ההתקנה לצאת ולהוריד עדכונים תוך כדי ההתקנה

2. התקנתי את הדרייברים של לוח האם

3. הורדתי והתקנתי עדכונים. את הקריטים וגם את רוב המומלצים

4. נרשמתי

5. התקנתי SP1

6. בדקתי שוב ושוב שאין עדכונים רלוונטים נוספים

7. שוב אתחלתי רק כדי להיות בטוחה שהכל עובד כראוי.

8. בשלב זה היות והייתי די בטוחה בעצמי שהתקנתי את המערכת כראוי גם קבעתי נקודת שיחזור - לא, להתקין WIN פעם אחר פעם אינו התחביב החדש והמלהיב שלי.

ואז, התקנתי את הקטליסט 12.4.

מה לדעתכם קרה?

צדקתם! הוא נתקע ונאלצתי להעלות את המערכת במצב בטוח.

אבל הפעם היתה לי לפחות נקודת שיחזור טובה לשוב אליה icon_smile.gif

יש למישהו רעיון מה כדאי לי לעשות כעת?

פורסם

תבדקי את הכרטיס מסך על מחשב אחר..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, רובי

בינתיים החלטתי לנסות ולהתקין את הדרייבר בחלקים.

ראשית את הדרייבר עצמו + המעטפת ולאט לאט את שאר הרכיבים.

כמובן, להשאיר נקודת שחזור אחרי כל התקנה מוצלחת.

הדבר הצליח!

1. התקנה ראשונה - דרייבר + מעטפת, אחר איתחול - עלה יופי!

2. התקנה שניה - AMD APP SDK Runtime - עלה יופי

3. את שאר הרכיבים טרם התקנתי. אני אבדוק כל אחד מהם ועד כמה אני זקוקה לו ואמשיך באותה דרך.

פורסם

גם לSDK את לא ממש זקוקה..

ודרך אגב יש דרייברים חדשים יותר למערכת שלך מאשר באתר היצרנית, לדוגמא לערכת השבבים מאתר AMD

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx

באתר Realtek אפשר למצוא לכרטיס קול ורשת

פורסם
  • מחבר

רובי

1. אולי תוכל באמת לומר לי למה משמש ה- SDK. כלומר אם הבנתי נכון זה בעיקר למפתחים וכאלה, אבל האם אין האפליקציה הזו רלוונטית לשימושי HTPC למשל? או במילים אחרות אם תוכל מעט להרחיב לי הנושא?

2. אז אני מבינה שלשאר הרכיבים בכלל סביר שלא אזדקק. במקרה הכי גרוע אוכל להוסיפם בהמשך.

לגבי הדרייברים

3. לא חשבתי לבדוק אודות הדרייבר לכרטיס הרשת, אבל כן בררתי לגבי הדרייבר לכרטיס הקול.

ראישי שבעוד שREALTEK נותנים דרייבר לכרטיס קול בלבד, (גרסה R2.68 מתאריך 30/3/2012) הדרייבר להורדה מהאתר של GIGABYTE מכיל גם UAA Driver.: (וגם הוא נראה כלא כזה ישן, גרסה - 5.10.0.6554 מתאריך 2012/03/06)

Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip (Including Microsoft UAA Driver in English edition)

אתה במקרה יודע למה משמש דרייבר נוסף זה והאם יש בו צורך?

4. באשר לדרייבר לערכת השבבים, האתר אליו הפנת אותי מציין דרייבר אחד לכל הלוחות מסדרה 700 ומעלה. אני בטוחה שנזה נשמע מפגר, אבל משהו בי תוהה אם אין הבדלים בין גרסאות אפילו ללוחות משלושה סוגי סוקט (2+, 3 3+) כלומר, לכולם אותו דרייבר, בטוח?

שוב אשמח לתשובה מעט יותר ארוכה ממילה-שתיים רק כדי שאהיה רגועה.

דבר נוסף, בחבילה אליה הפנת אותי מופיע בין היתר AMD AHCI Driver

אני תוהה: 1. האם העובדה שכבר הותקן אצלי דרייבר AHCI לפני התקנת ה-WIN7 (בחנות כאשר הרכיבו לי את המערכת) אינו מפריע לדרייבר זה? דבר נוסף, בעבר הוסבר לי כאן באתר שאני זקוקה לדרייבר זה כדי שאוכל לחבר/לנתק HDD (ניתוק חם אם איני טועה) תוך כדי עבודה אולם דרייבר זה יכול להיות מותקן רק בשלב טרום התקנת ה- .WIN7 היות וכאן הדרייבר מותקן הרבה אחרי התקנת ה- WIN האם משמעו שיש שינוי בעניין? שהוא משמש למטרות מעט שונות או מה בדיוק?

ו..שוב תודה על העזרה :)

(יש לי מין תחושה כזו שאם כל שינויי הדרייברים אני הולכת לפרמט ולהתקין מחדש. )

פורסם

גם לי היו בעיות עם ה 12.4 , התקנתי אותו מספר פעמים ובכל פעם הוא הופיע בתור גרסא 11.5 וגרם לחלק מהמשחקים להראות הודעת שגיאה / אזהרה

בסופו של דבר נשארתי עם 12.3 , גם ככה רוב העדכונים הם ל crossfire , ונחכה לעדכון 12.5 או מה שלא יהיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים