עבור לתוכן

תעודת בגרות והשכלה גבוה, עד כמה זה באמת חשוב?

Featured Replies

פורסם

תואר שני ושלישי עושים על מלגה. במכון ויצמן למשל, מסטרנטים ודוקטורנטים מקבלים 5300~ ש"ח ו-7000~ ש"ח בהתאמה כל חודש, בלי לתרגל.

ובלי לשלם על לימודים.

זאת אומרת שדוקטורנט במכון ויצמן מקבל ~7000 ש"ח כל חודש נקי ממס.

אם יש זוג נשוי ושניהם דוקטורנטים (הכרתי כאלה) - כבר 14000 בחודש. נטו.

בהחלט הכנסה סבירה למשפחה בישראל.

אולי לא יביא מישהו לרכוש דירה במרכז תל-אביב בגיל 30, אבל בהחלט אפשר לסיים את השלב הזה בחיים בלי חובות כספיים עצומים. :)

• תגובות 75
  • צפיות 13.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בנוסף, משכורות של דוקטורים בתעשיה גבוהות פי 1.5-2 (ולפעמים גם יותר) ממשכורות של בוגרי תואר ראשון בלבד (שגם הן כידוע לא נמוכות), כך שהפסד ההכנסה הפוטנציאלית שהם סובלים ממנו במהלך הלימודים מתקזז מהר מאוד עם השכר שהם מקבלים אחרי הדוקטורט.

פורסם

ובלי לשלם על לימודים.

זאת אומרת שדוקטורנט במכון ויצמן מקבל ~7000 ש"ח כל חודש נקי ממס.

אם יש זוג נשוי ושניהם דוקטורנטים (הכרתי כאלה) - כבר 14000 בחודש. נטו.

בהחלט הכנסה סבירה למשפחה בישראל.

אולי לא יביא מישהו לרכוש דירה במרכז תל-אביב בגיל 30, אבל בהחלט אפשר לסיים את השלב הזה בחיים בלי חובות כספיים עצומים. :)

14 נטו לזוג זה הרבה? מדובר במשכורת רעב. בחלום דירה במרכז. אולי דירת שיכון באשדוד עם רכב חבוט בחנייה. מדובר באנשים בשנות ה-30 לחייהם שכבר רוצים ילדים. נראה אותך חי על 14 נטו בחודש בלי להיכנס לחובות. איך שלא תסובב את זה מדובר במשכורת עלובה ביחס להשקעה האדירה באקדמיה במשך יותר מעשור. משכורת שניתן להרוויח גם בלי לדרוך באקדמיה.

בנוסף, משכורות של דוקטורים בתעשיה גבוהות פי 1.5-2 (ולפעמים גם יותר) ממשכורות של בוגרי תואר ראשון בלבד (שגם הן כידוע לא נמוכות), כך שהפסד ההכנסה הפוטנציאלית שהם סובלים ממנו במהלך הלימודים מתקזז מהר מאוד עם השכר שהם מקבלים אחרי הדוקטורט.

כלומר אם בוגר תואר ראשון בביולוגיה מגרד את ה-5,000 בטבע דרך חברת כוח אדם, בוגר תואר שלישי בביולוגיה ירוויח 8,500-10,000 ברוטו.

פורסם

לב, באיזה מדינה אתה חי?

לשכירים חסרי השכלה שלא התקמבנו במשרה בחברה ממשלתית (נמל, חח"י, רכבת), אז משכורת של 14K נטו לזוג זה (אמנם לא מספיק אבל) לא מעט בכלל. תזכור שגם זאת משכורת התחלתית בלבד וזוג של דוקטורנטים שמרוויח 14K בגיל 30, ירוויח כפול ויותר (נטו) בגיל 40.

פורסם

היום משכורת התחלתית של עובד בסביבות ה-6,000 ברוטו בחודש. אני מדבר על מוסכניק, חשמלאי, טכנאי מזגנים, נהג, מנהל חשבונות ועוד. אין משכורות נמוכות יותר.

אני מסכים שתיאורטית תקרת הזכוכית נמוכה יותר, אבל מוסכניק מתחיל אולי עוד מספר שנים יפתח מוסך, מנהל חשבונות יפתח משרד וכדומה.

פורסם

בוגר תואר שלישי בביולוגיה ירוויח לפחות פי 3 מהסכום שציינת, בתפקיד הראשון שלו בתעשיה.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

פורסם

14 נטו לזוג זה הרבה? מדובר במשכורת רעב. בחלום דירה במרכז. אולי דירת שיכון באשדוד עם רכב חבוט בחנייה. מדובר באנשים בשנות ה-30 לחייהם שכבר רוצים ילדים. נראה אותך חי על 14 נטו בחודש בלי להיכנס לחובות. איך שלא תסובב את זה מדובר במשכורת עלובה ביחס להשקעה האדירה באקדמיה במשך יותר מעשור. משכורת שניתן להרוויח גם בלי לדרוך באקדמיה.

תלמד לקרוא. לא אמרתי "הרבה" - אמרתי "סביר". אם אתה באמת חושב שזו "משכורת רעב", אתה פשוט אידיוט. תבדוק מה השכר החציוני במשק. ואגב - זו משכורת שמקבלים בזמן שלומדים. כלומר אתה משקיע בעצמך ועוד משלמים לך על זה.

אם זוג צעיר ללא ילדים או אפילו עם ילד אחד לא מצליח לחיות על 14000 נטו בלי להיכנס לחובות, אז גם הם אידיוטים.

פורסם

בוא נעשה חישוב:

- 3000 שקל שכירות על דירת 2 חדרים מעופשת במרכז. נו אתה יודע הדירה עם בלטות חומות 10X10 ושירותים משנות ה-80.

- 2000 שקל רכב אחד לפחות.

- 2000 אוכל, חשמל,מים, ארנונה,גז,אינטרנט,טלפון. הוצאות רגילות.

- 400 - 500 ביגוד. תראה זוג שמסוגל לחיות על פחות. תראה לי אישה שלא תקנה לפחות חולצה חדשה אחת בחודש.

- 200 - 300 שונות

אה רוצה ילד?

יאללה 2,500 גן עד גיל 3

חיתולים, מטרנה, ביגוד עוד 1,000

סה"כ

11,500 רק הוצאות בסיסיות. לא לקחתי בחשבון חופשה, יציאה, אירועים, הוצאות בלתי צפויות, בלאי בדירה, רכוש מתבלה, חסכון לדירה ועוד ועוד.

אפשר לחיות בלי חובות. אני חי. לא יצאתי לחו"ל חמש שנים, לא אכלתי במסעדה שמונה שנים. לפחות מס הכנסה מזיין אותי כל חודש. גם משהו.

פורסם

בוא נעשה חישוב:

- 3000 שקל שכירות על דירת 2 חדרים מעופשת במרכז. נו אתה יודע הדירה עם בלטות חומות 10X10 ושירותים משנות ה-80.

- 2000 שקל רכב אחד לפחות.

- 2000 אוכל, חשמל,מים, ארנונה,גז,אינטרנט,טלפון. הוצאות רגילות.

- 400 - 500 ביגוד. תראה זוג שמסוגל לחיות על פחות. תראה לי אישה שלא תקנה לפחות חולצה חדשה אחת בחודש.

- 200 - 300 שונות

אה רוצה ילד?

יאללה 2,500 גן עד גיל 3

חיתולים, מטרנה, ביגוד עוד 1,000

סה"כ

11,500 רק הוצאות בסיסיות. לא לקחתי בחשבון חופשה, יציאה, אירועים, הוצאות בלתי צפויות, בלאי בדירה, רכוש מתבלה, חסכון לדירה ועוד ועוד.

אפשר לחיות בלי חובות. אני חי. לא יצאתי לחו"ל חמש שנים, לא אכלתי במסעדה שמונה שנים. לפחות מס הכנסה מזיין אותי כל חודש. גם משהו.

אתה מאוד עדין. לצערי אני מוציא לא מעט כשאני יוצא פעם אחת בחודש ועדיין אין ילדים.

פורסם

משכורת 14 אלף נטו לזוג, אומר שהם נמצאים בעשירון השני ומריווים יותר משלושת רבעי מהאוכלוסיה

בהתחשב בזה שהם זוג בלי ילדים, אז בהכנסות לנפש שלהם מציבה אותם משהו כמו ב90% משאר האוכלוסיה

פורסם

כי הרבה אנשים במדינה חיים על כסף שאין להם. מהלוואה להלוואה, עם אוברדרפט תמידי ובונים על קרנות השתלמות, כל מיני קצבאות, פיצויים וירושות כדי לסתום חורים.

מעט מאוד אנשים במדינה יכולים ללכת לישון בשקט בלילה בלי חובות לבנק או לגופי אשראי אחרים.

פורסם

^^ +100

בהנחה גסה שכל אחד מהם מרויח 7K לחודש נטו (14 לזוג אמרנו?) ממקם אותם בעשירון השביעי לקראת סוף מעמד הביניים על פי נתוני 2010.

ועוד קצת נתונים, השכר החיצוני עומד על כ 5500 ש"ח, מה שממקם את את הזוג שלנו במצב לא רע.

פורסם

אני כמעט ולא מגיב, בטח בנושאים אלו אבל יש לי אמרה בנושא.

אני בן 24, אני מציין זאת כי ייתכן ואשמע זקן עוד יותר :) אל תפסיק לקרוא..

אני בטוח שאתה לא טיפש ובכל זאת אגלה לך סוד שגם טיפש עושה את הבגרויות בהליכה.

הלימודים לא מבטיחים לך כלום, אתה יכול ללמוד כל החיים שלך ובסוף למצוא את עצמך עוסק במשהו אחר לגמרי.

אולם, אין לי כרגע נתונים אבל תכנס לאתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, נתונים אמפיריים המוצגים לכל, העוסקים בנתוני השכר והתעסוקה במשק הישראלי.

תזהה במהרה כי אחד הגורמים המשפיעים ביותר על השכר, בכל תחום ותעסוקה הוא מספר שנות הלימוד. על פי רוב, בוגר תואר ראשון ירוויח יותר מאשר אדם עם בגרות, תואר שני וד"ר ירוויחו יותר מאדם המחזיק בידו תואר ראשון.

מלבד החומריות, הלימודים מרחיבים את הדעת ואל לך לדעת מתי תזדקק להם. אני חילוני ברמ"ח איברי, עשיתי בגרות בתנך (לא בהצלחה רבה -75 אם אני לא טועה) והיום אני מוצא את עצמי משתמש ביכולת לנתח טקסט במשפט העברי, כחלק מהתואר הראשון שלי במשפטים וכלכלה.

בלי בגרות יהיה לך קשה מאוד עד בלתי אפשרי (אני לא מכיר את כל הפרוצדורות בכל המקומות) להיכנס לאקדמיה, גם למכללות.

אני ממליץ לך בחום להשלים את הבגרויות שלך עוד לפני הצבא, לדאוג שאתה יוצא עם תעודת בגרות כמה שיותר גבוהה הדבר יקל עליך בהמשך. בנוגע לתפקידים בצבא זה מעולה, אבל קודם כל תיכנס לצבא תראה אם זה מתאים לך או לא. אי אפשר לדעת עד שאתה בפנים.

אני יודע שמערכת החינוך בארץ היא זוועתית ונבולה , אבל אתה נשמע כמו אדם שמתכנן את עתידו, לכן אני ממליץ לך שאתה תלמיד - תהיה תלמיד. כשאתה חייל תהיה חייל. וכשאתה סטודנט תהיה סטודנט. מה שמזכיר לי לחזור לעבודה שלי בחוזים. מקווה שתקבל את ההחלטות הנכונות, בכל מקרה המון בהצלחה.

פורסם

תזהה במהרה כי אחד הגורמים המשפיעים ביותר על השכר, בכל תחום ותעסוקה הוא מספר שנות הלימוד. על פי רוב, בוגר תואר ראשון ירוויח יותר מאשר אדם עם בגרות, תואר שני וד"ר ירוויחו יותר מאדם המחזיק בידו תואר ראשון.

אני אתייחס רק למצוטט.

נתונים אחרים מראים שמעסיקים יעדיפו להעסיק אחד עם תואר ראשון במשכורת נמוכה יותר מאשר מישהוא עם תואר שני אך משכורת גבוה יותר, כי הרי בתכלס שניהם יכולים לעשות את אותה העבודה, אז כמו שאומרים "למה לשלם יותר?". סתם נקודה למחשבה. כמו שכבר אמרו לא הכל שחור ולבן.

פורסם

זה תלוי מאוד איפה.

בהרבה מקומות השכר לתואר ראשון ושני זהה, בהרבה מקומות התוספת היא יחסית קטנה ומסתכמת בכמה מאות שקלים, ובהרבה מקומות זו תוספת משמעותית עקב מומחיות בתחום מסוים. כמו שאמרת, זה לא שחור ולבן, אבל ככלל, אדם עם תואר שני כנראה ירוויח יותר מאדם עם תואר ראשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים