עבור לתוכן

תעודת בגרות והשכלה גבוה, עד כמה זה באמת חשוב?

Featured Replies

• תגובות 75
  • צפיות 13.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מותר להיכשל במקצוע אחד בבגרות, בתנאים מסויימים.

בכל מקרה, בשביל לעבור את המבחן בספרות פשוט צריך להשיג סיכומים. שנן את הסיכומים במשך שבוע ופשוט תקיא את החומר במבחן.

פורסם

לא חסר אנשים שעובדים בשכר די נמוך 5000-6000

לא כל האנשים לומדים מסיבות שונות

בסופו של דבר מסתדרים

ברור שעדיף ללמוד אבל פה בפורום מדברים כאילו אנשים שלא לומדים חרב עולמם

מי שחי על שכר נמוך שיחיה בצמצום או לא יגדיל את המשפחה

או שיקח הלוואה

פורסם

תשובה כלכלית: זמן הוא משאב שבצימצום שיש לו שימושים חלופיים.

או בעברית: זמן הוא לא-בלתי מוגבל, ואפשר לעשות איתו הרבה דברים שונים.

כאשר תתבגר ותהיה בצבא ולאחר מכן תעבוד(עבודה רצינית, לא עבודה של תלמיד בית ספר) ותהיה לך בת זוג, אתה תגלה שהזמן שלך הוא מוגבל ביותר ובמצב כזה השלמת לימודים תדרוש הקרבה מאוד גדולה.

עכשיו לעומת זאת, אתה תלמיד. לא אמורים להיות יותר מדי דברים אחרים בחייך שגוזלים ממך זמן.

הסיכוי שבעתיד תצטרך או תרצה להשלים את לימודייך הוא גבוה, גבוה מאוד אפילו. אבל זה יהיה חבל. עכשיו זה הזמן ללמוד. עכשיו זה הזמן קצת להשקיע. שהברירה שלך היא בין ללמוד לבין לגרבץ הבחירה ברורה. כאשר הברירה שלך היא בין ללמוד לבין לחסוך כסף בעבודה קשה, לבין לבלות עם החברה וכו' - הברירה קשה בהרבה.

בהצלחה!

פורסם

ספרות זה לא מקצוע חובה?

מותר להיכשל במקצוע אחד (חוץ מבלשון).

או שיקח הלוואה

חס וחלילה! בן אדם עם משכורת של 5000 שקל שלוקח הלוואה זה בן אדם שלעולם לא יחזיר את החוב שלו (כשמדברים על בן אדם מבוגר, לא מישהו שבדיוק השתחרר וגר אצל ההורים..).

פורסם

השאלה האם יש לך בגרות תלווה אותך מספר פעמים במהלך החיים ברגעים קריטיים :

דבר ראשון תשאל ע"י כל מי שמכיר אותך (קרובים, חברים,וכל ילוד אישה )או תכיר.

פגישה שניה כתשתגיע לצבא, ואם תרצה וגם אם לא להתקדם בו.

לכשתשתחרר תכתוב קורות חיים ותציג אותם גם במקדונלדס במשרת מנקה כי כל משרה דורשת הצגת קורות חיים.

כשיפטרו אותך ממקדונלדס עקב קיצוצים, תאלץ לעדכן את קורות החיים שלך ולהוסיף : בגרות מלאה 2012-2013

מקדונלדס מנקה בכיר 2016-2017

תרצה להתקדם לאנשהו מאחר ויש לך בגרות ונסיון בעבודה?

פורסם

ידידי , כמו שאמרו לך - אתה מבזבז זמן יקר שעכשיו יש לך אותו , ואח"כ לא יהיה לך אותו.

בנוסף לזה הלימודים אח"כ להשלים דורשים פי 2 כח רצון ופי 10 כסף.

אתה סוגר לעצמך דלתות בלי לדעת מה אתה רוצה לעשות בחיים ומתוך מקום לא בוגר - שאין לי ספק שתתחרט עליו קשות בעתיד.

כשתגיע לגיל 20 ומשהו וחברים שלך יוכלו לעשות כל מה שהם רצו (לימודים ועבודה לא נגמרים ב"הייטק" - שזה בפני עצמו עולם שלם של אלפי מקצועות שממש לא עובדים 18 שעות ביום) וללמוד מה שהם רוצים כדי לקדם את עצמם.

אתה במקום זה תתעסק בלעבוד בעבודה בינונית ומטה ולהשלים בגרויות כדי שתוכל ללמוד מה שאתה רוצה - ותמצא את עצמך מגיע לזה מאוחר יותר ופחות מוכן לזה מנטאלית.

זה במקרה הטוב.

במקרה הרע - זה פשוט יחסום לך הרבה נתיבי התקדמות.

כמו שאמרת - אתה רוצה עבודה משמעותית ומעניינת - תחשוב שנייה בתור מעסיק ששני חברה בלי ניסיון מגיעים אליו.

האחד קרע את התחת בלימודים - ויש לו משהו שמוכיח את היכולת שלו להיות רציני , ללמוד ולהשקיע במשהו.

השני , סתם לא היה לו כח לבגרויות כי במקום זה היה עסוק ב... (השלם פה את הסיבה)

ומבחינת לימודים - בכלל אם תרצה ללמוד משהו באוניברסיטה מכללה - על החצי שנה פסיכומטרי עוד תשרוף עשרות אלפי שקלים (על מקצועות מוגברים + מקצועות החובה שתצתרך להשלים) - שמאיפה תביא אותם?

בקיצר - אתה שם לעצמך מכשול כאדם בוגר להגיע גבוהה לעומת אנשים אחרים.

קשה לראות את זה מהנקודת מבט שלך כתלמיד - אני יודע , כולנו הגענו לשביזויות האלו בתיכון.

אבל כעצתם של הרבה שאחרי זה - תאמין לי - תשקיע ותתחיל לעשות סלטות באוויר עכשיו כדי לסגור את הפרק עם בגרות , ואפילו להשלים מקצועות מוגברים ופסיכומטרי תוך כדי צבא אם יתאפשר לך.

ליביו

פורסם

אני מקווה שלא אמרת בבקו"ם שאתה מתעניין ב"מוטוריקה\חומרה" - כי אחרת תמצא את עצמך בחוליית חימוש מגרז טנקים :-\

מנסיון, אני יכול להגיד לך שביום שבו תרצה להשלים בגרויות אחרי צבא אתה לא תפסיק לקלל את עצמך על הרגע שלא השקעת טיפה יותר וסיימת עם זה בתיכון. רבים כמוך מתעוררים מאוחר ועל חשבונם כל מכוני ההכנה לבגרות עושים כסף.

פורסם

כמו שאמרת - אתה רוצה עבודה משמעותית ומעניינת - תחשוב שנייה בתור מעסיק ששני חברה בלי ניסיון מגיעים אליו.

האחד קרע את התחת בלימודים - ויש לו משהו שמוכיח את היכולת שלו להיות רציני , ללמוד ולהשקיע במשהו.

השני , סתם לא היה לו כח לבגרויות כי במקום זה היה עסוק ב... (השלם פה את הסיבה)

ליביו

נכון, אבל אתה מציג מצב שחור ולבן. דמיין מצב בו הבחור השני צבר ניסיון תעסוקתי בזמן שהבחור הראשון למד לתואר שלא הכשיר אותו לכלום (כל תואר שלא חשבונאות, משפטים, מדעי המחשב, הנדסה ורפואה) לשני יהיה יתרון משמעותי על הראשון. לבחור הראשון אומנם תהיה תעודה יפה על הקיר, אבל הערך שלו מבחינת מעסיקים הרבה יותר נמוך כי התפוקה ממנו נמוכה מאוד.

פורסם

לדעתי, אם ממש אין לך כח להשקיע ונשבר לך כבר מהכל תשתדל להשקיע לפחות במקצועות שהם 5 יחידות בין היתר במתמטיקה ואנגלית.

השאר חשובים אבל פחות.

אם תתחיל לשפר את האנגלית שלך עכשיו (ציון גבוה באנגלית 5 יח' לא בהכרח מעיד על אנגלית טובה)

זה רק יוכל לעזור לך בעתיד. אני לא עשיתי את זה במהלך התיכון/בביה"ס ועכשיו אני נאלץ לשפר את האנגלית שלי בשביל לקבל ציון גבוה בפרק של האנגלית בפסיכומטרי.

כל העצות שאמרו לך הן בשביל לחסוך ממך זמן יקר ומאמץ בעתיד.

פורסם
  • מחבר

טוב חברה באמת תודה על כל מה שטרחתם לכתוב לי פה.. אני כנראה יסיים י"ב עם ספרות בלבד חסרה (יהיו לי עוד 6 יחידות מ"תיירות", סיימתי היום יחידה שלישית)

הסיבה שפתחתי את האשכול זה כי אני לא רואה את עצמי שוב יושב, קורע את התחת, ולומד באוניבסרטיה.. זה כל כך קשה, וגם לא בטוח שמוצאים עבודה אחרי זה.

אני באמת מסתכל עכשיו על הבגרות כמנעול שאני מסיר מדלתות, ולא יותר..

פורסם

נכון, אבל אתה מציג מצב שחור ולבן. דמיין מצב בו הבחור השני צבר ניסיון תעסוקתי בזמן שהבחור הראשון למד לתואר שלא הכשיר אותו לכלום (כל תואר שלא חשבונאות, משפטים, מדעי המחשב, הנדסה ורפואה) לשני יהיה יתרון משמעותי על הראשון. לבחור הראשון אומנם תהיה תעודה יפה על הקיר, אבל הערך שלו מבחינת מעסיקים הרבה יותר נמוך כי התפוקה ממנו נמוכה מאוד.

צודק - זה לא שחור לבן , אבל נכון ל80-90 אחוז מהמקרים.

ליביו

פורסם

גם אני מסכים. אלא אם כן אין לך מקצוע ספציפי שאתה כבר מוכשר בו ותדע שתוכל להצליח בו / להתקדם ללא תואר (או אפילו תואר בפתוחה) כדי שלא תסגור לעצמך דלתות.

אני בתור מתכנת החלטתי שלא לסיים בגרויות בכלל, ועד עכשיו לא הייתה לזו השפעה לרעה (אפילו להפך). בעתיד אעשה תואר בפתוחה, אבל את המהלך הזה עשיתי אחרי שאני בטוח ב 100% במקצוע שאני אעסוק בו בעתיד.

פורסם

אני חייב לחלוק עליך, גם מהנדסה ואולי גם מדעי מחשב לא באמת יוצאים מוכנים לעבודה בעולם האמיתי, יוצאים רק עם כלים (שזה חשוב בפני עצמו, אבל לא יוצאים מהלימודים עם מקצוע). לימודי משפטים וחשבונאות לא עושים ממך ישר עורך דין או רואה חשבון, אלא דורשים מבחנים נוספים אח"כ וסטאז של שנה כמדומני במשכורת רעב, בטח ביחס לכמות העבודה.

בכל מקרה - אפילו כדי להגיע לתפקיד פיקודי בכיר בצבא אתה צריך בגרות. למה? כי החל משלב מסוים, כדי להתקדם אתה חייב תואר ראשון (ואולי אפילו שני). בלי בגרות אף אחד לא יקבל אותך לתואר ראשון.

פורסם

זה לא נכון לגבי הפתוחה (אמנם יותר קשה ללמוד ולעשות את התואר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים